Assassin's Creed

Bu oyunlardan hangilerini oynayıp beğendiniz?

  • Assassin's Creed Mirage

    Oy: 0 0.0%
  • Assassin's Creed Shadows

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    12

Bisküvi

Katılım
30 Haziran 2025
Mesajlar
34
Tepkime puanı
58
Puanları
18
2007 yılında ilk oyunu piyasaya sürülmesi ile oyun dünyasına giriş yapan seride sadece savaş mekanikleri dışında hikaye anlatımı, oynanış farklılığı, grafikleri ile öne çıkmaya başaran bir oyun olmuştu. Hikaye içinde tek bir lonca altında birleşerek bir olmayı ve bunun getirdiği çatışmaları, bazı tarihsel karakterlere ve mekanları ele alarak hikayeyi derinleştirmeyi hatta günümüz dünyası için tek kurtuluşun geçmişte yattığına işaret ederek bir taraftan farklı bir hikaye de gösteren bir oyundu. Günümüze kadar hala gelen hatta eski oyunlarını remastered yaparak, yeni oyunlar çıkararak,;kitap, çizgi roman , manga gibi ögeleri ile de hala günümüzde dev bir pazara sahip bir oyun serisi. Peki günümüze kadar getirdiği her oyun başarılı oldu mu? Siz hala herhangi bir oyununu açıp baştan sona oynayabilir misiniz? Yoksa zamanında mı güzeldi? Bu soruların hepsini siz okuyuculara paslayıp ben bu zamana kadar gelmiş tüm oyunları kısaca özetlemek istiyorum.

  • Assassin's Creed
MetaCritic 81

MS 1191 3. haçlı seferlerine karşı aktif bir rol oynayan suikastçi birliğinin 3 bozulmayan kuralı bulunmakta:
-Asla zarar verme masumlara zarar verme.
-Her zaman dikkatli ol.
-Suikastçi birliğini asla tehlikeye atma.
Ana karakterimiz Altair bu kurallara uymaması sonucu suikastçi birliğinden sürülüyor. Bu birliğe dönmesi için ustasının verdiği bazı görevleri yapmak zorunda. Peki Bu görevlerin hepsi gerçekten birliğinin iyiliği için mi?
Serinin ilk oyunu ile hikayeye giriş yapan oyunda aynı zamanda bizi önemli biri ile de tanıştırıyor. Desmond Miles. Günümüz dünyasının da kurtarıcısı rolünü oynayan Desmond atalarının anıları ile geçmişteki kendi dünyasını kurtaracak bir şeyi aramakta.
evsylu5.jpg


  • Assassin's Creed II
Metacritic 90
Serinin devam oyununda bizi İtalyada doğan Ezio Auditore da Firenze ile tanıştırıyor. Babasından kendisine kalan Suikastçı rolünü üstlenir ve Borgias'ın önderlik ettiği Tapınakçılar'a karşı savaşır.
elxnp9x.jpeg


  • Assassin's Creed Brotherhood
Metacritic 89
Ana karakteri Ezio Auditore olan ikinci Assassin's Creed oyunu ve genel olarak üçüncü Assassin's Creed oyunu olan Brotherhood , Assassin's Creed 2'nin doğrudan devamı niteliğinde olup , Assassin's Creed serisinin ortaçağ İtalya'sında Borgias'la mücadelesini konu alıyor.
kacu4oo.jpg

  • Assassin's Creed Revelations
Metacritic 80
Revelations , Assassin's Creed II ile başlayan sözde Ezio Üçlemesi'nin finaliydi ve seride ikili kahramanların yer aldığı ilk oyundu. 15. yüzyıl Konstantinopolis'inde Ezio ile takılmanın yanı sıra, orijinal Assassin's Creed kahramanı Altair'in son macerasını da deneyimleme şansına erişiyoruz.
dtn9ngg.jpg

  • Assassin's Creed III
Metacritic 84
Orta Çağ'da geçen dört oyunun ardından, seri, köyünü yakıp ailesini katleden İngiliz Tapınak Şövalyeleri'ne karşı intikam arayışında olan Connor adlı bir Kızılderili Suikastçı'nın gözünden deneyimlediğimiz Amerikan Devrimi'ne doğru bir sıçrama yaptı. Ancak Connor'ın mirasının herkesin fark ettiğinden çok daha fazla şey içerdiği ortaya çıkıyor. Evet, gerçek Devrim'deki tüm büyük isimler mevcut—Ben Franklin, George Washington, Thomas Jefferson ve Kurucu Babaların geri kalanı buradaki kilit karakterler.
dpmnwr9.jpg

  • Assassin's Creed IV Black Flag
Metacritic 88
Günümüzde hala popüler olmayan bu yüzden korsan oyunlarının göz bebeği olan Black Flag kendi içinde hikayesi ile diğer oyunlara atıf yaparken aynı zamanda farklı bir dünyada gibi hissetirmeye çalışıyor. Benzer formül farklı bir hikaye ile birleştiğinde güzel bir sonuç çıkaran Black Flag bu konuda serinin devam oyunlarına da ilham oluyor diyebiliriz.
b4229g7.jpg

  • Assassin's Creed Rogue
Metacritic 72
Unity ile birlikte 2014 yılında piyasaya sürülen oyunda, Shay Cormac hikayenin başlarınca tapınakçılara sığınan İrlandalı bir suikastçıydı. Assassin's Creed III, Black Flag ve Unity'yi hikaye olarak birleştiren oyun, önceki oyunla olan oynanış benzerliğinden dolayı eleştirilerden kaçamadı.
ri2pskt.jpg

  • Assassin's Creed Unity
Metacritic 72
Unity , Arno adlı bir Fransız Suikastçının, gizlice bir Tapınak Şövalyesi olan hayat boyu en yakın arkadaşına aşık olması ve tüm bunların arka planda Fransız Devrimi'nin gerçekleşmesiyle gerçekleştiği hikayesini anlatıyor. Eleştirmenler, Assassin's Creed Unity'yi, o noktaya kadar serinin formülünü altüst ettiği ve dövüşü tamamen elden geçirdiği birçok yönden beğendiler - ancak kooperatif çok oyunculu girişimler ve Fransız Devrimi'ne katılmadan hemen yanında gerçekleşen bir hikaye için daha az coşku vardı .

Ancak yukarıdakilerin hepsinin üstünde, Unity'nin piyasaya sürüldüğünde bazıları için neredeyse oynanamaz hale gelmesine neden olan devasa bir tuhaf grafik hataları yığını vardı. Ancak, eleştirmenlerin piyasaya sürüldüğünde yaşadığı büyük teknik sorunların çoğunun düzeltildiğini ve Unity'nin yıllar içinde biraz kült statüsüne ulaştığını belirtmekte fayda var.
7k649ur.jpg

  • Assassin's Creed Syndicate
Metacritic 76
19. yüzyılın ortalarında Londra'da geçen Syndicate , serinin bugüne kadarki en modern girişidir ve açık dünyada dolaşırken istediğiniz zaman aralarında geçiş yapabileceğiniz Jacob ve Evie Frye adlı çift oyunculu karakterler biçiminde benzersiz bir kırışıklığa sahiptir. Bu, serinin yeni başlık Shadows'a kadar bir daha denemeyeceği bir şey.
9zvmres.jpg

  • Assassin's Creed Origins
Metacritic 81
Syndicate sonrası değişikliğe karar veren Ubisoft binlerce yıl önceye giderek Kleopatra ve Julius Sezar dönemine geçiyor. Etrafta herhangi bir suikastçı veya tapınakçı olmadan önce birliğinin kökenlerini anlatan oyun aynı zamanda oynanış tarzında da değişiklik yapıyor. Kimilerinin beğendiği kimilerinin beğenmediği bu tarz eleştirmenler tarafından genel olarak övülüyor.
smkq5iy.jpeg

  • Assassin's Creed Odyssey
Metacritic 83
Peloponnesos Savaşı'nın zirvesinde Yunan dünyasını dolaşan ve kişisel bir kan davasını çözmeye çalışırken efsanevi yaratıklarla ve gizli topluluklarla savaşan güçlü bir Yunan paralı askerini konu alıyor. Garip bir şekilde, Odyssey Assassinler'in veya öncül örgütlerinin varlığından çok önce geçiyor ve büyük ölçüde sonunda kötü Tapınak Şövalyeleri olacak gizli, güç açlığı çeken gruplara odaklanıyor.
5vb8udu.jpg

  • Assassin's Creed Valhalla
Metacritic 80
9. yüzyılda İngiltere'de vahşice ilerleyen kurgusal bir Viking klanının maceralarını konu alıyor. Valhalla , kahramanı Eivor'un genel franchise çatışmasında joker olarak önemli bir rol oynuyor.

Eleştirmenler Valhalla'nın RPG odaklı üç Assassin's Creed oyununun en cilalısı olduğunu takdir ederken , bu ultra uzun oyunlardan üçünü dört yılda oynadıktan sonra hayal kırıklığına uğradılar. Sonuçta her şeyin bir ömrü var.
o16it1e.jpg

  • Assassin's Creed Mirage
Metacritic 76
Oyun bizi Abbasi Halifeliği'nin zirvesinde 9. yüzyılda Bağdat'a götürüyor ve Assassin Basim'in başlangıcının hikayesini anlatıyor. Serideki önceki üç oyun aşırı uzundu ve The Witcher 3 tarzında yoğun bir RPG odağı içeriyordu , Mirage ise önceki Assassin's Creed oyunlarına benzer şekilde daha küçük ve daha sınırlı bir deneyimdi .
q21dnsn.jpeg

  • Assassin's Creed Shadows
Metacritic 82

Iga eyaletinden usta bir shinobi suikastçısı olan Naoe ve tarihi efsanenin güçlü Afrika samurayı Yasuke'nin iç içe geçmiş hikayelerini yaşayın. Bu ikili çalkantılı geç Sengoku döneminde Japonyya için yeni bir çağı başlatırken ortak kaderlerini keşfediyorlar.
b72vs4c.jpeg



NOT: Tanıtımların bazılarını ben yazdığım gibi birebir Metacritic sayfasından kopyaladıklarım da bulunmakta. Bir hata görürseniz belirtmekten çekinmeyin.

Bu seri konusunda tüm çıkardığı ürünlerin genel bir listesi için söyle bir rehber fotoğraf bulunmakta. Bundan yararlanabilirsiniz.
th0gtrf.jpeg
 
Son düzenleme:
Bu serinin hiçbir oyunu baştan sona oynayıp bitirecek kadar ilgimi çekemedi. İçlerinden oynarken en çok zevk aldığım Blackflag olabilir.
 
  • Angry
Tepkiler: Bisküvi
Black Flag önden çıkan tüm AC oyunlarını oynayıp bitirdim. Aynısı Black Flag içinde geçerli. Rogue, Unity ve Syndicate’i 10-12 saat ya oynamışımdır ya da oynamamışımdır. Witcher 3leştirmeden sonraysa sadece Odyssey’i oynadım. Açıkçası çok da sevmiştim. Fakat bitirmedim 40 saat oynamışımdır. Ömrüm yetmedi bitirmeye.

Yani Witcher 3leştirme bence bu seriyi öldürdü. Odyssey’i beğenmiş olduğum halde söylüyorum bunu.

Bence Fransızların oyun yapması yasaklanmalı.
 
Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Bisküvi
Black Flag önden çıkan tüm AC oyunlarını oynayıp bitirdim. Aynısı Black Flag içinde geçerli. Rogue, Unity ve Syndicate’i 10-12 saat ya oynamışımdır ya da oynamamışımdır. Witcher 3leştirmeden sonraysa sadece Odyssey’i oynadım. Açıkçası çok da sevmiştim. Fakat bitirmedim 40 saat oynamışımdır. Ömrüm yetmedi bitirmeye.

Yani Witcher 3leştirme bence bu seriyi öldürdü. Odyssey’i beğenmiş olduğum halde söylüyorum bunu.

Bence Fransızların oyun yapması yasaklanmalı.
Ac Geeki olduğunu bilmiyordum la. Nasıl katlandı o mekaniklere senin gibi bir gurme :unsure:
 
Serinin ilk oyununu bitiremedim. Mekanikler, görevler, buglar inanılmaz baydı. 4.30 saatin ardından oyunu silmemle sonuçlandı. İkinci oyundan devam...
 
Unity’e kadar bütün oyunlarını oynadım. Geriye kalan oyunların ise internetten kesitlerini ve incelemelerini izlemekle yetindim. Düzgün bir sistem toplayabilirsem aralarından ilgi çekici olanları oynamak istiyorum.
 
  • Like
Tepkiler: Bisküvi
Hem serinin hem de ilk oyunun ben de yeri ayrı. Çünkü ilk çıktığında grafikler ve videolar iştahımı kabartsa da gerek youndaki gerek bilgisayarımdaki sorunlardan dolayı bir türlü oynayamamıştım.

Çoğu'nun aksine ben Valhalla oyununda bazı değişiklikler yaparak o tarz üzerinden yani rpg üzerinden devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. The Witcher çakması çok yönü vardı evet ama ben bunda bir sakınca görmüyorum.

Anlamsız yan görevlere anlam kat, seriye yerleştirdiğin oyunu daha iyi yap ve devam serilerine de bir şekilde yedirilecek bir oyun olmasını sağla. Gwent benzeri bir başarı ara yani.
Yan görevler ve seçimlerin tatmin eder bir etkisini hissettir vs.

Oyunu bu şekilde geliştirmenin oynanışa hiçbir zararı yok. İster gizlilik üzerinden git ister aksiyonu çeşitlendir, tamamen bağımsız durumlar.

Müzikleri de biraz Witcher çakması olsa da bence müzikleri de fena değildi.
 

Hakkımızda

  • One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü