Daha öncesinde Şampiyonlar Ligi için yaptığımız Fantezi Ligi Turnuvasın kazananı @justahuman oldu. 2. ben ve 3. @Whitebear D oldu. Şampiyonlar Ligi maçlarını zaten takip ettiğimizden bir yandan Fantezi Lig oynamak keyifli oluyor ve oynamayı seven de çok forumda. Euro 2024'le başlayan bu Fantezi Lig geleneğini devam ettirelim dedik.
Normalde ödüllü yapmıştım fakat bu sene forma fiyatlarını güzide takımlarımız sağ olsun çok arttırmış. Bu yüzden forma gibi bir ödül olmayacak. Bunun için kusura bakmayın.
Yine ödül olacak ama çam sakızı çoban armağanı tadında olacak. 1. için böyle takımının matarası olarak düşündüm kupa vermek yerine. 2. ve 3. için takımının anahtarlığı.
Şampiyonlar Ligi Fantezi Ligi'ni UEFA’nın resmi sitesinden oynuyoruz. Çoğumuz daha önce oynadığından deneyimli olduğunu düşünüyorum ama ben yine de tüm kuralları konuya yazdım. Hatam varsa affola.
UEFA Champions League Fantasy
Ben ligi kurdum, katılmak isteyenlere özelden kodu atacağım fakat sizden ricam takım ismini farklı yapmak istiyorsanız bile bir yerine forum adınızı anlaşılacak şekilde yazın lütfen.
Kaleciler
Defanslar
Orta Sahalar
Normalde ödüllü yapmıştım fakat bu sene forma fiyatlarını güzide takımlarımız sağ olsun çok arttırmış. Bu yüzden forma gibi bir ödül olmayacak. Bunun için kusura bakmayın.
Yine ödül olacak ama çam sakızı çoban armağanı tadında olacak. 1. için böyle takımının matarası olarak düşündüm kupa vermek yerine. 2. ve 3. için takımının anahtarlığı.

Şampiyonlar Ligi Fantezi Ligi
Şampiyonlar Ligi Fantezi Ligi'ni UEFA’nın resmi sitesinden oynuyoruz. Çoğumuz daha önce oynadığından deneyimli olduğunu düşünüyorum ama ben yine de tüm kuralları konuya yazdım. Hatam varsa affola.

Ben ligi kurdum, katılmak isteyenlere özelden kodu atacağım fakat sizden ricam takım ismini farklı yapmak istiyorsanız bile bir yerine forum adınızı anlaşılacak şekilde yazın lütfen.
Oyun Mantığı
- 100m bütçeyle 15 kişilik kadro kuruyorsunuz (11 as + 4 yedek).
- Oyuncularınızın Şampiyonlar Ligi maçlarında yaptığı istatistiklere göre puan kazanıyorsunuz.
- Grup aşamasından finale kadar kadro sınırları aşamalara göre değişiyor.
1. Kadro & Bütçe
- 15 kişilik kadro: 2 kaleci / 5 defans / 5 orta saha / 3 forvet
- Bütçe: €100M (Grup sonrası €105M’a yükseliyor)
2. Kulüp Bazlı Kadro Limitleri
- Grup aşaması: max 3 oyuncu/ kulüp
- Play-off: 4
- Son 16: 4
- Çeyrek Final: 5
- Yarı Final: 6
- Final: 8
3. Maç Günü (Matchday) Sistemi
- 11 kişilik ilk 11 + 4 yedek
- Manuel Sub: Gün içinde (Salı/Çarşamba gibi) max 4 oyuncu değiştirilebilir – sadece henüz oynamamış yedeklerle
- Otomatik Sub: Eğer maç günü içinde hiç manuel işlem yapılmazsa, oynamayan başlangıç oyuncuları formasyon gözetilerek yedeklerden otomatik atanır.
4. Kaptan
- Her oyun günü mutlaka bir kaptan belirlenir; puanı 2× alınır.
- Kaptan erken maçta düşük performans gösterirse, henüz oynamamış başka bir oyuncuyla gün içinde değiştirilebilir. Yeni kaptanın puanı iki kat olur.
5. Transferler & Jokerler
- Grup öncesi: sınırsız serbest transfer
- Grup aşamasında her Matchday: 2 ücretsiz transfer
- Aşamalarında (play-off, Son 16 vs.): bazı dönemlerde sınırsız free transfer hakkı
- Fazladan yapılan her transfer için: –4 puan
- Wildcard: Sınırsız transfer (bütçe içinde); önceki transferler ve kesintiler iptal edilir
- Limitless: Tek maç günü için sınırsız transfer + bütçe serbest | Maç sonrası kadro eski haline döner
6. Puanlama Sistemi
Tüm Oyuncular- Maça çıkmak: +1
- 60 dakika oynamak: +1
- Ceza sahası dışından gol: +1 (gol puanına ek)
- Asist: +3
- Her 3 top kazanımı: +1
- Maçın Oyuncusu (POTM): +3
- Penaltı kazanmak: +2
- Penaltı yaptırmak: -1
- Penaltı kaçırmak: -2
- Sarı kart: -1
- Kırmızı kart: -3
- Kendi kalesine gol: -2
Kaleciler
- Gol atmak: +6
- Penaltı kurtarmak: +5