Tanıtım Gol D. Roger †

Bu karakteri seviyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    9

yumekosai

★★★

🧭 Karakter Profili

İsim: Gol D. Roger
Takma Ad: Korsanlar Kralı (海賊王, Kaizoku-Ō)
Japonca İsim: ゴール・D・ロジャー
Okunuşu (Rōmaji): Gōru Dī Rojā

İlk Görünüş: Manga: Bölüm 1 / Anime: Bölüm 1
Aidiyetleri: Roger Korsanları, D Klanı
Unvanları: Korsan, Kaptan
Durumu: Ölü (İnfaz tarihi: 22 yıl önce / güncel hikâye zamanına göre)

Doğum Günü: 31 Aralık
Boy: 274 cm
Kan Grubu: S
Ödül: 5,564,800,000 Beli (Tüm zamanların bilinen en yüksek ödülü)

Haki: Silahlanma, Gözlem, Kralların Hakisi
Şeytan Meyvesi: Yok
Geçmiş:
Gol D. Roger Korsanları'nın kaptanı ve Korsanlar Kralı unvanının tek sahibidir. Gol D. Roger, East Blue’nun Loguetown kentinde doğdu. Genç yaşta denizlere açılarak korsanlığa adım attı ve kısa sürede eşsiz bir liderlik sergileyerek kendi tayfasını kurdu. Sağ kolu Silvers Rayleigh, rotacı Scopper Gaban ve diğer sadık tayfa üyeleriyle Roger Korsanlarını oluşturdu. Yaklaşık bundan 50 yıl öncesinde Brook tarafından ünlü bir çaylak olarak anıldığı söylendi. Yeminli düşmanı Garp ile defalarca karşılaştı ve hiçbir zaman bu karşılaşmadan kaçmadı. God Valley Olayı sırasında, efsanevi denizci Monkey D. Garp ile geçici bir ittifak kurarak Rocks D. Xebec liderliğindeki Rocks Korsanlarını mağlup etti. Bu olay, Rocks korsanlarının dağılmasına ve dünya güç dengesinin tamamen değişmesine yol açtı. Roger birçok ünlü sayılan korsanların da hedefinde olan bir isim haline geldi. Roger, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrendiğinde, kalan zamanını efsanevi yolculuğunu tamamlamaya koyuldu. Bu efsanevi yolculuğu, Grand Line’ın son adası Laugh Tale’e (Raftel) ulaşarak One Piece hazinesini keşfetmesiyle doruğa ulaştı. Bu yolculuk sırasında tüm Poneglyph'leri okuyabilen geçici tayfa üyesi Kozuki Oden’in yardımıyla Dünya’nın Gerçek Tarihini öğrendi. Yolculuğunun sonu gören Roger, tayfasını dağıtarak Dünya Hükümeti’ne kendi isteğiyle teslim oldu. İnfazından önce söylediği sözler, “Benim hazinem mi? İstediğiniz gibi alın! Arayın, her şeyi bu dünyada bıraktım!” yeni bir çağın kapılarını açarak Büyük Korsanlar Çağını başlattı.

Son düzenleme:
Başta daha oturaklı bir korsan havası veriyordu. Artık Captain Jack Sparrow havası veriyor ha kötü mü? Hayır bence gayet iyi.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü