Oyun Satranç (Chess)

twei

★★★★
konusu olsun istedim, buradan birbirinize meydan okuyabilir, oyun daveti atabilirsiniz. gerçi kaç kişi oynuyor bilmiyorum.

tanım yapmaya gerek varsa ben satrançtan anlamam ama basit kuralları var. kaleler önünde engel yoksa düz sağa sola, ileri geri düz gider, filler çaprazlama gider. atlar L şeklinde gider, yani bir yöne üç kare sonra da onun dikine bir kare, vezir her yöne engel yoksa sınırsız gidebilir ama at gibi L gidemez, basitçe fil+kale gibi gider. şah her yöne bir kare gidebilir. kazanmak için şart rakip şahın kaçacağı yer kalmayacak şekilde saldırıyor olmak yani şah mat. veya süreli oyunsa rakibin süresinin bitmesi. yapılacak hiçbir hamle kalmazsa veya rakibi mat edecek taşın kalmaması, beraberlik demek. yani birinin süresini bitirmek için oynasanız da mat edilecek yeterli taş yoksa berabere biter.

sırası ile dizilim, kale, at, fil, vezir, şah, fil, at, kale ve önlerine dizilecek piyonlar. piyonlar geri gidemez, tahtanın karşı sonuna ulaşırsa şah hariç taşlara terfi edebilir. şah atak halindeyken korunmak zorundadır, hamle sizde iken şahınızı saldırı alacak duruma sokamazsınız. falan fistan. bi ara satranç turnuvası yapın da izleyek.

image.png

elo hell düşmemişsin umut var.

ben satrançtan anlamam valla, ama satranç çok zor durmuyo yani. taşlarını korumasız yerlere koyma ne bileyim ilk 8-10 hamlede hafif taşlarını hareket ettirmiş ol. rok at, bitti bu yani. random turnuvalara gir, oynadığın oyunları kendin analiz et, sonra motor ile analiz et. yani motor seni beni salak gibi gösterecek aldırma yada vazgeç hiç motor ile analiz etme dsflgşkdhfg

• Like
  • Haha
Tepkiler: keepr ve Murray
İlkokul ve ortaokulda kulüp seçme muhabbeti vardı. Haftada bir saat kulüp dersi olurdu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum. Neyse. Hep satranç seçerdim. Oyunu sevdiğim için değil alışkanlık olmuştu bir süre sonra. Pek de beceremiyorum oynamayı. Turnuva olursa eğlencesine katılrım. Muhtemelen ilk turdan elenirim ama her oyunda da iyi olmayayım bari askdljas

• Like
Tepkiler: twei
İlkokul ve ortaokulda kulüp seçme muhabbeti vardı. Haftada bir saat kulüp dersi olurdu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum. Neyse. Hep satranç seçerdim. Oyunu sevdiğim için değil alışkanlık olmuştu bir süre sonra. Pek de beceremiyorum oynamayı. Turnuva olursa eğlencesine katılrım. Muhtemelen ilk turdan elenirim ama her oyunda da iyi olmayayım bari askdljas
Benim bir turnuva fikrim var kafada format hazır. Lol turnuvası bitince uygulamaya geçerim :s

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü