Askerlik

Burada askere gideceklerin nereye gideceğini yazdığı, nelerin alınması gerektiği ve daha önce giden varsa orayla ilgili twcrübelerini paylaştığı bir konu.

Eylül'de Manisa Alaşehirdeyim.
Bende Alaşehir’de yaptım bedelliyi geçen sene. Sormak istediğin bir şey varsa yardımcı olabilirim. Bende Eylül’de gittim hatta.

• Love
Tepkiler: 130grTavukBurger
Aynı yıl aynı yere 1 ay önce gidip çektiğim zorluk

Sen hak ettin ama ya. Tam gittiğin gün Miura öldü la. Bütün dünyayı değiştirdin. 🥴

@130grTavukBurger

Hocam eğer bedelli gidiyorsan ilk tavsiyem bi gün erkenden gitmen olacak zira 1. veya 2. Koğuşa düşüyorsun. Genelde de görevli olarak yazıyorlar. Ama yeteneğin varsa ve söylersen ona göre de herkes gelmeden ayarlamış olursun. Ben o sıra Japonya'dan geldim ve bilgisayardan anlıyorum dedim. İlk bölük komutanlığının yanında pcde işleri hallettim daha sonra Excel ve makrodan anlayınca beni daha yüksek bi yere koydular. Burada da o dönem asker olan herkesin bilgilerini ve aldığı paraları daha rahat işleyecekleri makrolar yazdım. Her gün istediğim saatte duş alıp ziyafet çektim. Ama diğer görevli arkadaşlar da oldukça rahattı. Revir de falan da görev yapabilirsin. Son gün de sabah erkenden yemin edip millet törendeyken sen çıkmış oluyorsun.

Hocam eğer bedelli gidiyorsan ilk tavsiyem bi gün erkenden gitmen olacak zira 1. veya 2. Koğuşa düşüyorsun. Genelde de görevli olarak yazıyorlar. Ama yeteneğin varsa ve söylersen ona göre de herkes gelmeden ayarlamış olursun. Ben o sıra Japonya'dan geldim ve bilgisayardan anlıyorum dedim. İlk bölük komutanlığının yanında pcde işleri hallettim daha sonra Excel ve makrodan anlayınca beni daha yüksek bi yere koydular. Burada da o dönem asker olan herkesin bilgilerini ve aldığı paraları daha rahat işleyecekleri makrolar yazdım. Her gün istediğim saatte duş alıp ziyafet çektim. Ama diğer görevli arkadaşlar da oldukça rahattı. Revir de falan da görev yapabilirsin. Son gün de sabah erkenden yemin edip millet törendeyken sen çıkmış oluyorsun.
U.Ç : E sınıfı ehliyeti olan var mı?
X : Ben varım komutanım.
U.Ç : Al şu el arabasını. Bundan sonra sana zimmetli.

Nasıl, genel olarak? 6 sında orada olmam lazım, fakat anladıgim kadarıyla akşama kadar vaktim var.
Bence akşama kalma. En geç öğlen 11’e kadar teslim ol. Çünkü uzun sürüyor işlemler. Yok sırasıydı kontrolüydü yatak yapma hangi manga olduğun belli olması numaran belli olması falan. İlk 2 gün yorucu oluyor görev dağılımı foto çekilme cart curt dolu şeyle uğraştırdıkları için.

Ben 11 gibi teslim oldum ama akşam 8’e kadar sürdü her şey. Hem 10-11 gibi teslim olursan öğle yemeğini de yiyebilirsin orada.

Alaşehir rahat bu arada. Ben genel olarak rahat diye okumuştum hep ve öyleymiş cidden. Hangi bölük olacağını bağlı ama bizim bölük komutanları genel olarak iyiydi hep. Uyumlu olduğun sürece sıkıntı yaşamıyorsun hiç.

Sorumluluk almak sorun olmuyorsa görev al. Hela sorumlusu kat sorumlusu, koğuş kıdemlisi revir yemekhane falan bunlar çok rahat. Her gün manga manga temizliğe ayrılıyorsun. Kat sorumlusu falan sadece nasıl temizleyeceğini gösteriyor bu kişilere. :D Sıcak altında beklemek yok, toz toprak içinde beklemek tok, eğitim yok.

Üstte erken git demiş yume ama bence gitme. Görev dağılımı yine yapılıyor. Erken gidersen iş kitliyorlar daha çok. Yeni gelenlerin kıyafet dağılımını, girişlerini yapıyorsun. Görev almış alıyorsun ama yine yapacaklar görev dağılımı sonrasında .

Hasta olmak allahın emri ondan kaçış yok ama pastil koy yanına bir kaç paket. Eylül bile çok sıcaktı biz gittiğimizde ve komutanlar askerler sıcak altında beklemesin diye içtimayı ormanlık alanda alıyordu ama 380 adam o toprağın içine girince feci toz kalkıyordu. Haliyle çoğu insan hasta olmuştu. Herkes 1 ay bitene kadar öksürüyordu.:D

Yemekleri genel olarak yenilebilirdi. Yemeğe göre değişiyordu ama güzeldi genel olarak. Kantinde yiyebilirsin yemekleri beğenemezsen ama kantinde her şey hazır market şeyleri olduğundan pek güzel olmuyordu.

• Love
Tepkiler: 130grTavukBurger

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü