Topluluğumuza Katıl!

Üye olarak sen de tartışmalara katılabilir, kendi paylaşımlarını yapabilirsin!

Hemen Katıl

Tartışma Basketbol Genel Sohbet

Malum katıl üyeliği almadığımız için maçları izleyemiyoruz ama kesitlere göre sakatlıktan iyi dönmüş Kaan. O kadar ciddi bir düşüş olmamış ama keşke o sakatlık olmasaydı da şu turnuvada MVP olarak çıksaydı. 1-2 sezon sonra draftlarda kendisini görseydik ama nasip olmadı maalesef.

Kaan'ın ilk 4te olmadığı tek istatistikte de 1. sırada Salih var.

Ömer de istatistik olarak baktığım zaman yorgunluğuna ve sadece 17 yaşında olmasına rağmen bu turnuvada takımda sayı da Salihle beraber 2. Asistte 2. Top çalmada 3. sırada. Takım içindeki seviyesini gösterir sanırım.

Bu akşam çeyrek final maçı var Slovenya ile. Muhtemelen kaybederiz gibi hissettiriyor ama Kaan, Salih ve oynarsa Ömer bir sürpriz yaparak bizi yarı finale atarlar inşallah.

Pana için şimdi de campazzo diyorlar

Pana, Asvel'den Fransicco'yu da almış. 3 milyon diyorlar ona da. 450 bin de Buy-out vermişler sanırım. Bu gidişle 40 milyonu geçecek maaş bütçeleri. NBA'de bir düşüş furyası başlayacak diye tahmin ediyorum. Takımlar maaş seviyesinin çok uçtuğunun farkına varmaya başladı gibi açıklamalar görüyorum hep. Herkes 2. apronun altında kalmaya çalışıyor. Hesapta olmayan isimler boşta kalabilir.

Pana, Asvel'den Fransicco'yu da almış. 3 milyon diyorlar ona da. 450 bin de Buy-out vermişler sanırım. Bu gidişle 40 milyonu geçecek maaş bütçeleri. NBA'de bir düşüş furyası başlayacak diye tahmin ediyorum. Takımlar maaş seviyesinin çok uçtuğunun farkına varmaya başladı gibi açıklamalar görüyorum hep. Herkes 2. apronun altında kalmaya çalışıyor. Hesapta olmayan isimler boşta kalabilir.
Pana çıldırdı toplam bütçe 80 milyon falan olacak herhalde

Pana çıldırdı toplam bütçe 80 milyon falan olacak herhalde

İlk beş (şu an için. Hala oyuncu istiyorlar) 20 milyon kazanacak. Kalan 10 oyuncu ,ki Yunanistan liginde yabancı kuralı bizden daha sert olduğu için Yunanlarla birlikte ekstra 15 oyuncu bile diyebiliriz, 20 milyona yaklaşacaktır. Obra 4, ekibi 1 alıyor diye okumuştum. Yani böyle bile 45 milyon maaş bütçesi etti :D normal giderlerle birlikte 80 imkansız değil.

İlk beş (şu an için. Hala oyuncu istiyorlar) 20 milyon kazanacak. Kalan 10 oyuncu ,ki Yunanistan liginde yabancı kuralı bizden daha sert olduğu için Yunanlarla birlikte ekstra 15 oyuncu bile diyebiliriz, 20 milyona yaklaşacaktır. Obra 4, ekibi 1 alıyor diye okumuştum. Yani böyle bile 45 milyon maaş bütçesi etti :D normal giderlerle birlikte 80 imkansız değil.

PG :

Soulukas: 3 (Diye biliyorum farklı rakamlar telafuz ediliyor hep)
Francisco: 3 diyorlar 3.5 diyorlar ben 3 saydım.
Grant: 1.4 milyon

Toplam PG maaşı: 7.5 milyon

SG:

Nunn: 4.5
Badio: 1.3
Kalaitzakis: 0.5 milyon

Toplam SG maaşı: 6.3 milyon

SF:

Bonga: 2.15 m
Rogavopoulos: 1.1 m

Toplam SF maaşı: 3.25

PF:

Nigel Hayes Davis: 4.5 m
Hernangomez: 2.2 m
Mıtoglu: 1.5 m

Toplam PF maaşı: 8.2 m

C:

Lessort: 2.7 m
Yabusele: 4 m
Fall: 1.6 m

Toplam C maaşo: 8.3 m

Toplam 14 oyuncunun maaşı 33.5 milyon euro.

Üstüne hala aç gibi saldırıyorlar. Zalgiris'ten birini ayartmışlardı ama kim olduğunu hatırlamıyorum. Zalgiris salmadı. Hem de iki kat fazla para teklif etmişler. Bir de Westbrook falan istiyorlar :D Ona da 3-4 sıkarlar gelirse diye düşünüyorum.

PG :

Soulukas: 3 (Diye biliyorum farklı rakamlar telafuz ediliyor hep)
Francisco: 3 diyorlar 3.5 diyorlar ben 3 saydım.
Grant: 1.4 milyon

Toplam PG maaşı: 7.5 milyon

SG:

Nunn: 4.5
Badio: 1.3
Kalaitzakis: 0.5 milyon

Toplam SG maaşı: 6.3 milyon

SF:

Bonga: 2.15 m
Rogavopoulos: 1.1 m

Toplam SF maaşı: 3.25

PF:

Nigel Hayes Davis: 4.5 m
Hernangomez: 2.2 m
Mıtoglu: 1.5 m

Toplam PF maaşı: 8.2 m

C:

Lessort: 2.7 m
Yabusele: 4 m
Fall: 1.6 m

Toplam C maaşo: 8.3 m

Toplam 14 oyuncunun maaşı 33.5 milyon euro.

Üstüne hala aç gibi saldırıyorlar. Zalgiris'ten birini ayartmışlardı ama kim olduğunu hatırlamıyorum. Zalgiris salmadı. Hem de iki kat fazla para teklif etmişler. Bir de Westbrook falan istiyorlar :D Ona da 3-4 sıkarlar gelirse diye düşünüyorum.
Wb gelirse 7 falan sıkarlarsa şaşırmam

Wb gelirse 7 falan sıkarlarsa şaşırmam

Kingste çok almıyordu. brüt geliri 3 falandı. Vergiler çıkınca 1.5 anca alıyordur NBA'de. Şu an boşta kalacak gibi 3-4 milyonu geçeceğini sanmıyorum Avrupa'daki brüt maaşının.

Fener'in basketbol bütçesi 44 milyon euroymuş. Yani 50 milyon doların biraz üzerinde kalıyor. Pana'ya 60*70 derken Fener'in maaş bütçesi 15-17 falan değildir. Yani öyle açıklanmış daha önce ama yalanmış. Bizzat Aziz yıldırım demiş.

Bizde de Wenyen Gabriel ve Dejulius ikilisi açıklanmış sonunda. Julius'un sakatlığı var deniyor ama bilmiyorum. Eurocup'ta beğendiğim bir oyuncuydu. İspanya liginde en iyi 5e seçildi. Tam Dusan'ın seveceği tipte bir oyuncu. Aşırı skorer ya da şutör değil ama potaya atakları çok seven bir isim.

Wenyen de skorer bir isim değil ancak pota altı ve ribaund konusunda eksiklerimizi tamamlayacak bir oyuncu. Geçen sezon uzun konusunda çok sıkıntı yaşadık. Vitto'nun kötü oyunu ve Kamagate'nin sakatlığı sonrası alınan Sertaç'ın bitikliği ile Zizic-Morgan ikilisiyle tamamladık son sezonu. Morgan zaman zaman şov yapan ama genel olarak ortalama oynayan bir oyuncuydu. Asla ilk 5e yazılacak bir 4 numara değildi. Kalmasını istemesem de Omoruyi ve Metecanla birlikte zaman zaman dış şutlarıyla kurtarıcı olabilir çünkü 6 kişilik uzun rotasyonunda dış şut çok büyük soru işareti kalıyor.

1: Dejulius - Dotson - Berk

Gerçek yerli olarak en iyi gardlardan birisi Berk. Lig için ve rotasyon için çok önemli. Dotson da geçen sezonun en iyisiydi bence. Ama biraz fiziksel olarak yetersiz kaldık 1 numara olarak.

2: TRANSFER - Nowell- Wilbekin

Yani burası sadece Nowell ve Willbekin ile götürülemez. Willbekin'in sakatlıktan çıkıp oynamamış olması büyük risk teşkil ediyor. Yerli olması avantaj elbette. Eğer sakatlık öncesinin yarısı kadar oynasın rotasyonda çok güzel bir parça olur. Nowel için de G lig'deki şut yüzdeleri güzeldi ama orası savunmanın ön planda olduğu bir lig değil. Ama NBA'de bulduğu kısa sürelerde de kötü yüzdeleri yok. Mükemmel olmasa da idare edebilir yüzdelerle atan bir isim. Sadece geçen sezon Çin ve Porto Riko liglerinde olması kafaları karıştırıyor. İstatistiklerin gerçekliğinin tartışıldığı iki lig. Yani orada yapılan istatistiklerin Amerika'da ve Avrupa'da net bir karşılığı yok.

Burada Eurolig kaşarı bir 2 numara lazım. Abramovic iyi olurdu ama Kolej yine sarktığı için işleri bozdu. :D

3:Jefries - AB- Furkan

AB, Dotson'dan sonra takımda kalmasını istediğim 2 yabancıdan biriydi. Sezon sonuna doğru ortaya koyduğu oyun karakteriyle ön plana çıktı. Furkan da Willbekin gibi potansiyeli yüksek ama riskli bir oyuncu. Ne verebileceğini merak ediyorum. Takımın tabanını belirleyecek isimlerden birisi. Umarım koç ona o özgüveni ve isteği tekrar aşılar.

Jefries için de Nowell ile benzer şeyleri söyleyebilirim. G ligini kırıp geçirmiş bir oyuncu hatta skor anlamında Nowell'den daha üretken bir oyuncuymuş. Kesitlerden ve yorumlardan anladığım bu yani. :D

4:Omoruyi - Morgan - Metecan

Morgan üst düzey bir oyuncu değil. Yukarıda dediğim gibi zaman zaman eli sıcak oluyor ve şov yapıyor ama genel olarak ortalama bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon sık sık ana planda oynamak zorunda kaldığı için çok göze battı. Eurolig seviyesinde neler yapabilir bilmiyorum. Ama final serisinde zature olmasına rağmen verdiği efor denemeyi hak ettiğini gösteriyor.

Metecan da yerli kontenjanı için önemli bir isim. Fenerbahçe'de EL'de 5-10 dakika arası süre buluyordu. Bizde de muhtemelen Omoruyi'nin dinlendiği dakikaları Morgan ile paylaşan oyuncu olacak.

Omoruyi de 1 sene de olsa EL tecrübesi olan kötü olmayan bir oyuncu. Yine mükemmel değil ama iş görür gibi geliyor. Misal 3.7 ribaund ortalamasının neredeyse yarısı hücum ribaundu. Bence önemli bu.

5: Gabriel - Sissoko - Zizic

Buraya bir yerli alırız diyordum ama yerli bir oyuncudansa Gabriel daha iyi geldi sanki. Sissoko'yu bilmiyorum açıkçası pek. İyi diyorlar ama. Zizic genel itibariyle takımda kalmasını isteyeceğim 3. yabancıydı. Yani kalacaksa 4 isim kalmalı diyordum ben 4ü de kaldı. Ve hepsi de ilk 5 oyuncusuyken rotasyona kaydırıldılar. Zizic muhtemelen 3. isim bile olabilir. Tamamen Savunma zaafiyeti açısından söylüyorum. Yoksa izlediğim Zizic ve Sissoko'nın istatistikleri kıyaslayınca Zizic daha önde ama savunması çok kötü. Gabriel de geniş kol açıklığıyla pota altı savunmasında iyi gibi duruyor bence. Bu üç pivotun eşit süre bulması bile ihtimal dahilinde. Yani 40 dakikayı 13-13-13 dakika ortalamalarıyla bile kapatabilirler maçlara göre.

Özetle, ilk EL sezonu için Play-off hayali kursam da imkanı olduğunu düşünmüyorum. Fikstür avantajıyla birlikte lig başlamadan 1 tane yıldız 2 numara alabilirsek eğer ben Play-İn potasını zorlayabileceğimizi düşünüyorum. Asvel'in sıçışıyla birlikte sonuncu olmayız diye düşünüyorum ama bakalım neler olacak.

Yiğit Okur u16da şov yapmış. Memo'nun oğlu, İbrahim Kutluay'ın oğlu da geliyor. İkisi de babalarının seviyesini aşabilirse milli takım çok başka seviyede bir oyun çıkartır. Yanılmıyorsam Yiğit 4 numara ve 16 yaşında. Keşke Hido'nun da oğlu olsaydı. Ne güzel olurdu.

Geri