Tarihin en satrançsever forumunun kalbi satranç aşkı ile yanan üyelerine selam olsun! Sizleri çok bekletmeden turnuva formatına ve ödüllere geçiyorum.
7 Eylül Pazar Akşamı
İlk turnuva yapılacak ve ilk iki final turnuvasına kalmaya hak kazanacak.
14 Eylül Pazar Akşamı
İkinci turnuva yapılacak ve ilk iki final turnuvasına kalmaya hak kazanacak.
21 Eylül Pazar Akşamı
Üçüncü Turnuva yapılacak ve ilk iki final turnuvasına kalmaya hak kazanacak
28 Eylül Pazar Akşamı
Final turnuvası yapılacak ve bu altı kişi birbiri ile oynayacak.
Not: örneğin birinci ve ikinci turnuvada aynı kişiler ilk ikiye girdi diyelim, ikinci turnuvanın üçüncü ve dördüncüsu final turnuvasına gidecek. Yani final turnuvasında her türlü altı farklı kişi olacak.
NEDEN BU FORMAT
Temel olarak üç sebebi var. Birincisi üç farklı eleme turnuvası olacağı için müsait olmayan kişilere şans vermek. İkincisi zamanla turnuvalara daha çok insan katılacağı için kişi sayısını arttırmak. Üçüncüsü ise hilenin bir nebze önüne geçmek.
Geçmişte başka sitelerde yapılan satranç turnuvalarında hile yapanlar olduğu sonradan açığa çıkmıştı. Lichess moderasyonu genelde hızlı çalışıyor. Hile yapan olursa birkaç hafta içinde açığa çıkacağı için turnuvayı bir aya yaymak istedim. Elbette ki yapacak olan yine yapar ona çözüm yok.
Ödüller:
Birinci: 250TL (köfteci Yusuf köfte menü parası)
İKİNCİ: 150TL (köfteci Yusuf 30 soğan halkası parası)
ÜÇÜNCÜ: 100TL (6 lı 1.5 litre su parası)
Maçların Formatı ve Olası Soru Cevaplar
Turnuvalar 5+3 süreli ve 5 tur olacak. Bu şekilde bir turnuva yaklaşık bir saat sürüyor ve çok vakit almıyor.
Turnuvalar lichess üzerinden yapılacak.
Sitede hesabı olmayan biri turnuvaya katilamayacak katılsa da ödül alamayacak.
Bir kişi birden fazla turnuvaya katılabilir çünkü hep aynı kişiler kazansa bile henüz finale katılmaya hak kazanmamiş ilk kişi o hakkı kazanacak.
Turnuva linklerini akşam konuya bırakırım hangisine katılmak isterseniz oradan katılabilirsiniz konuyu önden açmak istedim.
Soru görüş ve önerileri bekliyorum. Sitemizin bir sonraki yarım kalacak turnuvası herkese hayırlı olsun!
7 Eylül Pazar Akşamı
İlk turnuva yapılacak ve ilk iki final turnuvasına kalmaya hak kazanacak.
14 Eylül Pazar Akşamı
İkinci turnuva yapılacak ve ilk iki final turnuvasına kalmaya hak kazanacak.
21 Eylül Pazar Akşamı
Üçüncü Turnuva yapılacak ve ilk iki final turnuvasına kalmaya hak kazanacak
28 Eylül Pazar Akşamı
Final turnuvası yapılacak ve bu altı kişi birbiri ile oynayacak.
Not: örneğin birinci ve ikinci turnuvada aynı kişiler ilk ikiye girdi diyelim, ikinci turnuvanın üçüncü ve dördüncüsu final turnuvasına gidecek. Yani final turnuvasında her türlü altı farklı kişi olacak.
NEDEN BU FORMAT
Temel olarak üç sebebi var. Birincisi üç farklı eleme turnuvası olacağı için müsait olmayan kişilere şans vermek. İkincisi zamanla turnuvalara daha çok insan katılacağı için kişi sayısını arttırmak. Üçüncüsü ise hilenin bir nebze önüne geçmek.
Geçmişte başka sitelerde yapılan satranç turnuvalarında hile yapanlar olduğu sonradan açığa çıkmıştı. Lichess moderasyonu genelde hızlı çalışıyor. Hile yapan olursa birkaç hafta içinde açığa çıkacağı için turnuvayı bir aya yaymak istedim. Elbette ki yapacak olan yine yapar ona çözüm yok.
Ödüller:
Birinci: 250TL (köfteci Yusuf köfte menü parası)
İKİNCİ: 150TL (köfteci Yusuf 30 soğan halkası parası)
ÜÇÜNCÜ: 100TL (6 lı 1.5 litre su parası)
Maçların Formatı ve Olası Soru Cevaplar
Turnuvalar 5+3 süreli ve 5 tur olacak. Bu şekilde bir turnuva yaklaşık bir saat sürüyor ve çok vakit almıyor.
Turnuvalar lichess üzerinden yapılacak.
Sitede hesabı olmayan biri turnuvaya katilamayacak katılsa da ödül alamayacak.
Bir kişi birden fazla turnuvaya katılabilir çünkü hep aynı kişiler kazansa bile henüz finale katılmaya hak kazanmamiş ilk kişi o hakkı kazanacak.
Turnuva linklerini akşam konuya bırakırım hangisine katılmak isterseniz oradan katılabilirsiniz konuyu önden açmak istedim.
Soru görüş ve önerileri bekliyorum. Sitemizin bir sonraki yarım kalacak turnuvası herkese hayırlı olsun!