Tartışma EuroBasket 2025

yumekosai

★★★
  • Turnuva Adı: FIBA EuroBasket 2025
  • Tarih: 27 Ağustos – 14 Eylül 2025
  • Katılımcılar: 24 A Milli Takım
  • Format (Grup): 4 grup × 6 takım, tek maç usulü lig formatı
  • Format (Eleme): Her gruptan ilk 4 takım Son 16’ya yükselir; ardından çeyrek final, yarı final, üçüncülük ve final
  • Maç Süresi ve Kurallar: 4 × 10 dakika; FIBA Oyun Kuralları
  • Yayın: TRT Spor

Tanıtım:
EuroBasket 2025, Avrupa basketbolunun en köklü organizasyonu. Geçmişte iki yılda bir oynanan turnuva artık dört yılda bir düzenleniyor. Bu yıl, kıtanın en güçlü milli takımlarının yanı sıra NBA’de forma giyen çok sayıda yıldız da sahne alacak. Grup maçlarının ardından tek maç üzerinden oynanan eleme turlarıyla şampiyon belli olacak. Farklı basketbol ekollerinin karşılaşacağı, tempolu ve taktik açıdan zengin bir turnuva izlemeye hazırız.

GrupTakımlar
ASırbistan; Letonya; Çekya; Türkiye; Estonya; Portekiz
BAlmanya; Litvanya; Karadağ; Finlandiya; Büyük Britanya; İsveç
Cİspanya; Yunanistan; İtalya; Gürcistan; Bosna-Hersek; Kıbrıs
DFransa; Slovenya; Polonya; İsrail; Belçika; İzlanda

Takvim:

27 Ağustos 2025 Çarşamba
13:30 – Büyük Britanya vs Litvanya (B) – Tampere
14:45 – Çekya vs Portekiz (A) – Riga
16:30 – Karadağ vs Almanya (B) – Tampere
18:00 – Letonya vs Türkiye (A) – Riga
20:30 – İsveç vs Finlandiya (B) – Tampere
21:15 – Sırbistan vs Estonya (A) – Riga

28 Ağustos 2025 Perşembe
14:00 – İsrail vs İzlanda (D) – Katoviçe
15:00 – Gürcistan vs İspanya (C) – Limasol
17:00 – Belçika vs Fransa (D) – Katoviçe
18:15 – Bosna-Hersek vs Kıbrıs (C) – Limasol
20:30 – Slovenya vs Polonya (D) – Katoviçe
21:30 – Yunanistan vs İtalya (C) – Limasol

29 Ağustos 2025 Cuma
13:30 – Almanya vs İsveç (B) – Tampere
14:45 – Türkiye vs Çekya (A) – Riga
16:30 – Finlandiya vs Büyük Britanya (B) – Tampere
18:00 – Estonya vs Letonya (A) – Riga
20:30 – Litvanya vs Karadağ (B) – Tampere
21:15 – Portekiz vs Sırbistan (A) – Riga

30 Ağustos 2025 Cumartesi
13:30 – Litvanya vs Almanya (B) – Tampere
14:00 – İzlanda vs Belçika (D) – Katoviçe
14:45 – Çekya vs Estonya (A) – Riga
16:30 – Büyük Britanya vs İsveç (B) – Tampere
17:00 – Fransa vs Slovenya (D) – Katoviçe
18:00 – Letonya vs Sırbistan (A) – Riga
20:30 – Karadağ vs Finlandiya (B) – Tampere
20:30 – Polonya vs İsrail (D) – Katoviçe
21:15 – Türkiye vs Portekiz (A) – Riga
15:00 – İtalya vs Gürcistan (C) – Limasol
18:15 – Kıbrıs vs Yunanistan (C) – Limasol
21:30 – İspanya vs Bosna-Hersek (C) – Limasol

31 Ağustos 2025 Pazar
14:00 – Slovenya vs Belçika (D) – Katoviçe
15:00 – Gürcistan vs Yunanistan (C) – Limasol
17:00 – İsrail vs Fransa (D) – Katoviçe
18:15 – İspanya vs Kıbrıs (C) – Limasol
20:30 – Polonya vs İzlanda (D) – Katoviçe
21:30 – Bosna-Hersek vs İtalya (C) – Limasol

1 Eylül 2025 Pazartesi
13:30 – İsveç vs Karadağ (B) – Tampere
14:45 – Estonya vs Türkiye (A) – Riga
16:30 – Almanya vs Büyük Britanya (B) – Tampere
18:00 – Portekiz vs Letonya (A) – Riga
20:30 – Finlandiya vs Litvanya (B) – Tampere
21:15 – Sırbistan vs Çekya (A) – Riga

2 Eylül 2025 Salı
14:00 – Belçika vs İsrail (D) – Katoviçe
15:00 – Yunanistan vs Bosna-Hersek (C) – Limasol
17:00 – İzlanda vs Slovenya (D) – Katoviçe
18:15 – Kıbrıs vs Gürcistan (C) – Limasol
20:30 – Fransa vs Polonya (D) – Katoviçe
21:30 – İtalya vs İspanya (C) – Limasol

3 Eylül 2025 Çarşamba
13:30 – Karadağ vs Büyük Britanya (B) – Tampere
14:45 – Estonya vs Portekiz (A) – Riga
16:30 – Litvanya vs İsveç (B) – Tampere
18:00 – Çekya vs Letonya (A) – Riga
20:30 – Finlandiya vs Almanya (B) – Tampere
21:15 – Türkiye vs Sırbistan (A) – Riga

4 Eylül 2025 Perşembe
14:00 – Fransa vs İzlanda (D) – Katoviçe
15:00 – Bosna-Hersek vs Gürcistan (C) – Limasol
17:00 – İsrail vs Slovenya (D) – Katoviçe
18:15 – İtalya vs Kıbrıs (C) – Limasol
20:30 – Polonya vs Belçika (D) – Katoviçe
21:30 – İspanya vs Yunanistan (C) – Limasol

Furkan kolunu Amerika'da unutmamış olsaydı iyi bir sürpriz takımı olabilirdik de şu an pek sanmıyorum. Anca sonraki turnuvalarda alttan Ömer Kutluay deniz öncü gibi gardların çıkışı ve alperenin prime dönemiyle iyi bir turnuva takımı olabiliriz

Turnuvanın Darkhorse 'u olarak gösteriliyoruz. Uzunlar konusunda turnuvanın en iyi rotasyonlarından birini sahip olabiliriz fakat 2025 yılında hala oyun kurucu rotasyonunda Kenan Sipahi var malesef. Grup aşamasından çıkacağımızı düşünüyorum.

Turnuvanın Darkhorse 'u olarak gösteriliyoruz. Uzunlar konusunda turnuvanın en iyi rotasyonlarından birini sahip olabiliriz fakat 2025 yılında hala oyun kurucu rotasyonunda Kenan Sipahi var malesef. Grup aşamasından çıkacağımızı düşünüyorum.
Avrupa'da da genel bi oyun kurucu sikintisi var. Bizim grup NBA yildizlari sov maclari gibi umarim ki guzel maclar da cikar. Porzingis'in durumuna gore cikar miyiz cikmaz miyiz gorecegiz bakalim. Ben de umutluyum su an icin.

Avrupa'da da genel bi oyun kurucu sikintisi var. Bizim grup NBA yildizlari sov maclari gibi umarim ki guzel maclar da cikar. Porzingis'in durumuna gore cikar miyiz cikmaz miyiz gorecegiz bakalim. Ben de umutluyum su an icin.
Aslında Çekya da tehlikeli takım ama Satoranski ve Vesely(yaşlı) turnuvaya gelmemiş sanırım ve evet genel olarak guard sıkıntısı var ama biz de devsirme tercihini Larkin'den yana kullandık ki bence Kendrick Nunn'a gitmeliydik. Tarık Biberoviç'i de Turk statusunde oynatamamak çok üzücü oldu. Turnuva Cedi ve Alperen'in eline bakıyor bizim adımıza.

Aslında Çekya da tehlikeli takım ama Satoranski ve Vesely(yaşlı) turnuvaya gelmemiş sanırım ve evet genel olarak guard sıkıntısı var ama biz de devsirme tercihini Larkin'den yana kullandık ki bence Kendrick Nunn'a gitmeliydik. Tarık Biberoviç'i de Turk statusunde oynatamamak çok üzücü oldu. Turnuva Cedi ve Alperen'in eline bakıyor bizim adımıza.
Tarik olayina ben de uzuldum. Alperen ve Cedi'nin yanina bi de Adem icin izlemeyi dusunuyorum. Takim da fiziksel olarak en iyi olan o var.

• Like
Tepkiler: Smith

Evet gözüken kadrolarda ikisi de gelmemiş.

Saçmalık derecesinde bir rezalet yaşamazsak gruptan çıkarız. Gerisi kura şansı. Sonrasında %50 Alperen’in oyunu %30 cedinin oyunu. Gerisi takımın kalanına bakıyor. Alperen hazırlık maçlarında takımın gerisiyle siklet farkını gösterdi. Adem-Alperen rotasyonu ile en sağlam yer pota altı. Zaman zaman Udoka nın kullandığı gibi çift uzun kullanabilir koç. Tabi Adem, Adams etkisi yaratır mı meçhul. Ama ben etkili olacağını düşünüyorum.

• Like
Tepkiler: Smith
Evet gözüken kadrolarda ikisi de gelmemiş.

Saçmalık derecesinde bir rezalet yaşamazsak gruptan çıkarız. Gerisi kura şansı. Sonrasında %50 Alperen’in oyunu %30 cedinin oyunu. Gerisi takımın kalanına bakıyor. Alperen hazırlık maçlarında takımın gerisiyle siklet farkını gösterdi. Adem-Alperen rotasyonu ile en sağlam yer pota altı. Zaman zaman Udoka nın kullandığı gibi çift uzun kullanabilir koç. Tabi Adem, Adams etkisi yaratır mı meçhul. Ama ben etkili olacağını düşünüyorum.
Iyi oynamasak bile grup aşamasında sorun yasamayiz. Pota altinda bu 2 liyi oynatmaya mecburuz ki onlarin arkasinda Omer Faruk ve Ercan Osmani var. Bu oyuncular genel anlamda kısalarimizdan daha iyi. Cedi yi 2 numara da kullanip Onur Alp'i 3 e cekersek bu sefer skor uretmekde zorlancagiz. Furkan berbat durumda olmasaydi cok farkli seyler konusuyor olabilirdik.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü