Favori Manga Çizeriniz

Q Hayashida en sevdiğim mangakalardan birisi. Manga çizmeye oldukça grafik yaklaşıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Blame'in mangakasına asistanlık yapmış. Ki bence onun etkisi belli oluyor fakat daha "Urban" bir stili var. Çarpık kentleşmeyi bu kadar estetik ele alması bile harika. Tarzının o kadar titiz olmaması, yer yer kontrolden çıkması acayip dinamizm katıyor. Benim için bir şeyler okurken "keşke burada olsaydım" demek çok zordur. Q Hayashida DoroheDoro ile bana bunu dedirtiyor. Ayrıca Japon Kabare hayatına hakim birisi olduğu için karakter tasarımları da acayip ilginç. Çizdiği her karakter, yaratmış olduğu o çarpık kentlerin bir parçası.

01.jpg
1*EeYdCVEQzLt3r8-RBbWr2g.jpeg
E7DuPkVX0AAek7_.jpg:large
dorohedoro-capa-oneshot.jpg

Q Hayashida en sevdiğim mangakalardan birisi. Manga çizmeye oldukça grafik yaklaşıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Blame'in mangakasına asistanlık yapmış. Ki bence onun etkisi belli oluyor fakat daha "Urban" bir stili var. Çarpık kentleşmeyi bu kadar estetik ele alması bile harika. Tarzının o kadar titiz olmaması, yer yer kontrolden çıkması acayip dinamizm katıyor. Benim için bir şeyler okurken "keşke burada olsaydım" demek çok zordur. Q Hayashida DoroheDoro ile bana bunu dedirtiyor. Ayrıca Japon Kabare hayatına hakim birisi olduğu için karakter tasarımları da acayip ilginç. Çizdiği her karakter, yaratmış olduğu o çarpık kentlerin bir parçası.

01.jpg
1*EeYdCVEQzLt3r8-RBbWr2g.jpeg
E7DuPkVX0AAek7_.jpg:large
dorohedoro-capa-oneshot.jpg
Dorohedoro'yu baştan sona 2 günde okudum. Çizimlerini çok beğendim. Hikayesini de. Seriyi okurken hep şunu düşünüyordum. Bu kadar karmaşık yapıyı bir insan nasıl çizer ? Bununla beraber kirli bir stil benimsemiş.

• Like
Tepkiler: Yubashiri Vinsmoke
Togaşi’nin özenerek çizdiği sayfaları okurken ayrı bir keyif alıyorum.
Az ama öz çizerek değerini psikolojik olarak artırıyor.
Hatta karalama yapması beklenen önemsiz bir şeyi özenerek çizdiği zaman akılda kalıcı oluyor.
Mesela alttaki çizimi unutamıyorum çünkü bölümü çizerken bu kadar özen vermemiştir.
YBwMCcx.png

• Like
Tepkiler: Kuroro
Az ama öz çizerek değerini psikolojik olarak artırıyor.
Hatta karalama yapması beklenen önemsiz bir şeyi özenerek çizdiği zaman akılda kalıcı oluyor.
Mesela alttaki çizimi unutamıyorum çünkü bölümü çizerken bu kadar özen vermemiştir.
YBwMCcx.png
Cidden özenerek çizdiği paneller hep akılda kalıyor. Benim de şu sahne aklıma kazınmış.

ipWaJQHsFPYa_pDCwwm3q5cWALtfJABTI7FmbIKro_I.jpg

Togashinin bu detaylı ve özenli çizdiği panellerde aslında bir üslup yatar. O da "tepe anı" veya "vurucu an" diye söyleyebiliriz. Bu üslubu hikayeye daha derinlik katıyor.

• Like
Tepkiler: Riful

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü