Futbol Sohbet

f/p'ye bakacaksak eğer göztepe derim ama mali durumları gözardı edersek, an itibarıyla en iyi kadro gs'de. bay krizi var diyenlere de aldırmayın, totem yapıyor onlar. gs kaostan beslenen bir camiadır, daha da güçlenerek çıkarlar bu mevzudan. bir tane yedek stoper aldılar mı tamamdır. gs adına tek sıkıntı sane'nin sahaya pisleme ihtimali.

Ankete tarafsız yorum yapmak gerekirse.Fenerbahçe transferin dönemi şampiyonu oldu.Archie,Semedo,Kerem,Asensio,Alvarez,Ederson,Duran ilk 11 e tam 7 oyuncu transfer ettiler tam anlamıyla kadrolarını upgrade ettiler.Öte tarafta Gs ye baktığımızda Osimhen zaten geçen sene vardı upgrade olarak görmüyorum.Singo ve İlkay ilk 11 e upgrade oldu.Uğurcan iyi kaleci ama geçen sene ile karşılaştırdığımızda Muslera dan çok büyük fark yaratmasını beklemiyorum belli seviyede performans verirse yeter.Bjk ise çok iyi oyuncular almasına rağmen ve birçok bölgeyi upgrade etmesine rağmen hala çok eksiği var o defans hattıyla şampiyonluk imkansız.Kanatlar problem.Fb nin hocası kim olacak çok önemli çünkü zaten geçen sene Gs ile şampiyonluk rekabetinde son haftalara kadar gidebilen takıma 7 bölgeyi geliştirdiler ve Gs ile aradaki farkı kapattılar.

Osimhen sakatlanmadığı sürece alakası yok yazdıklarının.

Maçları takip ediyorsan Sane'nin takımın seviyesini arttırmadığını görüyorsundur muhtemelen.

Ben anca Yunusla dönüşümlü oynarlar diyorum ama isminden dolayı hak ettiğinden fazla süre alıp takımı daha kötü yapıyor. En azından top kontrolü ve pas ayarını düzeltmezse -ki hep böyle bu adam bu yaştan sonra düzelmez- takım daha kötü olmaya devam edecek. Barış dramasını falan hiç saymıyorum.

İlkay-Mertens
Uğurcan-Muslera

Bu değişiklikler, daha iyiye gitme denemez.

Sadece Singo var işte. Onu da henüz sahada görmedik. Osimhen zaten geçen sene de kadrodaydı.

FB tarafına baktığında artık daha dinamik ve daha yaratıcı bir takım var. Özellikle Asensio, Kerem ve Edson eklemeleri çok önemli. Bek transferleri de çok başarılı olduğunu gördük. Ederson'u hiç saymıyorum. Duran ve Nesyri'nin katkısını arttıracak bu oyuncular. Ki Sadece Nesyri'nin bile Osimhen'den iyi olduğunu düşünenler FB'liler var. Bana göre kesinlikle öyle değil ama geçen sene zaten GS daha iyi olsa da arada bir yarış vardı. Bu sene transfer döneminde ise GS dünya kadar para harcasa da anlamlı bir ilerleme olmadı. FB'nin ise ciddi bir yükseltme aldığını düşünüyorum.

Avrupa için durum bu. Lig için transfer süreci devam ediyor ama GS bu kadar para harcadıktan sonra kaydadeğer hamleler yapacağını sanmıyorum. En azından iyice hantallaşan Apo yerine bir sol stoper çeksek iyi olur. GS'nin FB karşısındaki en büyük artısı 3 senedir belirli oranda aynı oyun ve benzer oyuncularla yoluna devam etmesi. Bu Okan'ın işini çok kolaylaştırıyor. FB ise sürekli bir çok yeni oyuncu, yeni hoca ve katlanarak gelen şampiyonluk baskısı ile oynuyor.

FB'nin transferlerinin ne kadar tutacağı aralarındaki yarışta belirleyici olacak. Çoğu tutmazsa elbette kazanan yine GS olur. Ama GS'nin yediği kazıklara rağmen anlamlı bir kalite artışı yapmadığı kesin. Son umudumuz Singo.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Nebukadnezar
Osimhen e Messi muamelesi yapmaya gerek yok 80 milyon Euro muadilleri arasında katsayı olarak ondan daha az gol atmış forvet Avrupa’da yoktur herhalde . Kane haaland lewa gyokeres falan hepsi altın ayakkabıda solladı bunu. Arkasına adam dolduramadın mı hiçbir şey yapamaz. 80 milyona skorer bir kanat forvet daha çok iş yapardı

Orta saha için adı geçen Salih Özcan'ın durumu karışık. Dortmund onu UEFA listesine yazmadıysa bize gelebilir, bu bir fırsat olur. Uygun bir bedelle milli bir ön libero kazanırız. Ancak bize gelirse milli takımı kaybedebilir, bu onun için bir kumar bence. Pas yeteneği Ndidi'den zayıf olduğu için hocanın sistemine uymayabilir. Sadece pres gücü için alınacaksa mantıklı, mücadeleci bir oyuncu milli takımdan bildiğim kadarıyla.

Sağ stopere gerek yok ki Raul UEFA listesine yazılmış, bizim o bölge zaten dolu. Tayyip kalırsa Djalo, Paulista, Tayyip ve Necip'le kalabalık bile oldu orası. Sol stoper adayı Aymeric Laporte ise çok farklı bir oyuncu. O kadar sert ve hamleli bir stoper değil, geriden oyun kuran pasör bir stoper. Tam aradığımız profil diyecemde müdahaleleri Skriniar gibi akılcı ve atak kesici değil, sadece takımı baskıdan çıkarır. Guardiola'dan geldiği için taktiksel olarak defansa seviye atlatır gibi.

Kanatta Mane riskli bir transfer. Çok yetenekli ama sakatlık geçmişi var biraz ki yaşı da 35 olacak bu sene, bizde kesin maç kaçırır zeminden kaynaklı. Alternatifleri Trossard veya Davitashvili gibi, Davitashvili milli maçta çok iyiydi, adam eksiltiyor, teknik bir oyuncu. Dribbling'i iyi ama gol sezgisi düşük. Trossard ise daha istikrarlı ve sakatlık riski düşük bir isim. Dribbling var, Arsenal'de önünde Martinelli olmasından kaynaklı geçen sezon çok forma bulamamış olsa da yine de sezonda double-double yapmış. Bu üçünden en risklisi Mane olur bence. Her durumda Başar veya Aral'dan birisini almalıyız.

Sağ bek olarak +2'ye de dahil olabilen Devyne Rensch ismi geçiyor. Oyuncu sezona Roma'da başlıcam tarzında bir şeyler dese de. Şu an 3.sağ bek konumundaki 3-4-3'te oynatmıyor Gasperini. Onlarda UEFA listesine yazmışlar oyuncuyu göndereceklerini pek zannetmiyorum ama gelirse de en azından Svenson izlemeyiz.

Baktım yazmamış Salih'i listeye. Gelebilir. Salih gelecekse hücumda Orkun'a çok daha efektif olma mecburiyeti düşüyor.

Raul için Real'in B listesi de kalabalık savunmada. O yüzden çıkış olabilir.

6 kiralama hakkımızdan 5 tanesi dolmuş. Ben onları atlamıştım bazı oyuncular kiralık gidebilir derken ama Muçi kiralık giderse Tayyip kiralık gidemez maalesef. Geri satın alım maddesiyle 100.000 Euroya satıp geri alarak kiralayabiliriz katakulliyle. Ulan Chealse piyasayı mahvettiler...

Pasör stoperimiz olursa Laporte, Salih'in ve Ndidi'nin göre zayıf pas kalitesini dengeler. Takım çıkarken ön liberolaşarak Orkun-savunma bağlantısını sağlayabilir. Djalo daha agresif bir stoperdi benim hatırladığım. Zaten Juventus genetiğinde istenen stoper tipinde olduğu için almışlardı ama sakatlık sonrası eski agresifliğini göremedim ben ilk maçında. Umarım geri gelir bu.

Aslında agresif stoper için Merih alınsa fena olmaz. :D Menajeri de Sergen'in kankası. Bir işe yarasın.

Trossard maliyetli bir oyuncu olmasa isterim ama 30 yaşındaki bir adama 20 milyon bonservis konuşuluyor. Çok riskli olur. Tabi Mane kadar büyük risk değil. Vereceği tahmini performans açısından Trossard-Davit-Mane ama Risk açısından Mane-Trossard-Davit gibi duruyor.

Devyne 2. sağ bek olabilirim en azından diye bakıyor duruma. Yeni aldıkları beki kesebileceklerini sanmıyorum ama hem Zeki'yi hem Devyne'yi yazmışlar listeye. İkisinden birini bize bıraksalardı keşke.

• Like
Tepkiler: Nebukadnezar
Totemi bırakalım. Osimhen bjk de olsa 20 puan fazla toplardı

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü