Futbol Sohbet

Galatasaray-Liverpool

• Kullanılan toplam oy
    24
  • Anket kapatılmış .
Osimhen'i tutmak için çok efor sarf edecekler, Barış ve Yunus çok boşluk yakalar diye düşünüyorum. Birde bu adamlar Liverpool değil, bizim atmosferden çok daha fazla etkilenirler. Bodo ve Union maçlarında atmosfer çok önemli. Bunu yazarken Newcastle penaltı kazandı.
Newcastle kazanır çünkü gerçekten iyi oynuyor topla biz bu seviyenin yakınında değiliz bence. USG'nin bireysel olarak çok kaliteli oyuncuları yok, saçma sapan iki penaltı yaptılar ama takım olarak iyi duruyorlar.. Eğer topu 3. bölgeye geçirmede zorlanmazsak bizde benzer sonuç alırız ama o maçta biraz daha topla oynamak gerekecek ilk golü bulursak Liverpool maçı gibi gibi ortasaha baskısıyla 2-3 bile atarız. Ben zaten hep ortasaha baskısının GS'nin ideali olduğunu söylüyordum ama analizciler yeni keşfetti bunu oyuncularımız ön alan baskısına uygun değiller..

• Like
Tepkiler: Azo Feyfa
Youtube'da yorumcuların vs bahsettiğinide hiç duymadım o yüzden şunuda yazayım takımın maça yaklaşımında en sevdiğim noktalardan biride kanatlarla neredeyse hiç uğraşılmayıp Liverpool'un sürekli merkezden delinmeye çalışılması. Geçtiğimiz sezonlardaki gibi kör orta açıp sonuç beklemek bir kenara dursun, orta açıp ya tutarsa moduna giren taraf bir noktadan sonra Liverpool'du. Bu oyun planı ve ilk 11 kalan 6 maçtada korunursa 12 puandan fazlası bile alınır.
Bizim 2 sene önceki Kopenhag deplasman maçı gibiydi ama bu sefer Kopenhag bizdik.

Bodo maçını 2 sene önce oynadığımız Kopenhag maçına göre yorumlayacağım, o maçta biz ağır ezmiştik ama Kerem ve Muslera yüzünden maç 2 0 olmuştu. Biz o zamanlar şimdi olduğumuz kadar güçlü bir takım değildik, şimdi kalite olarak çok daha ilerideyiz. Ben kazanacağımızı düşünüyorum, dışarıda oynasak böyle konuşmazdım ama içeride kazanırız. Biz son 24'e kalırsak umarım Qarabağ ile eşleşmeyiz, bu gün aklıma o geldi. Bence 2 takımda son 24'e kalacak gibi duruyor,

Dün ki maçtan sonra futbola olan inancımı kaybettim maalesef herhalde bu barbar sporu bırakma zamanı gelmiş(y)
Not: City'den hala ümitliyim inşallah beni yanıltmaz ama bu balla Gs yarı final oynar inanıyorum😒
City bizim en kolay maçımız. Okan kendine hedef olarak kel pep koymuş zaten. Bodo maci daha zor.

Bizim 2 sene önceki Kopenhag deplasman maçı gibiydi ama bu sefer Kopenhag bizdik.
Fiziki anlamda güçlü bir orta saha ve iyi bir kaleci çok fark ediyor gerçekten. Son 16'Da City bile ıkına, ıkına yendi Kopenhag'ı ve bu süreçte hakemin daha maç eşleşme kafa kafayayken adamların bir penaltısınıda yediğini belirtmek lazım.

Bizimkiler en ufak ayrıntısına kadar düşünmüşlerdi bu maçı birde her maç böyle olur mu o da soru işareti. Uzatmalarda korner kazanınca mesela Sara bilerek kısa kullandı ki, adamlar sahipsiz top kapıp kontraya çıkamasın. Görücez bakalım.

Newcastle 4 yaptı, hoca izle bu maçları. Adamlar kapansa bile açacak kalitemiz var, Avrupa'da tek eksiğin bizden kötü takımlara karşı oynattığın oyun. Çöz şu işi.

• Like
Tepkiler: DeathSurgeon21
Toreira 26 yaşında geldi. Geldiğinden beri düşüyor. Üstelik neredeyse her sezon bir çoklarına göre takımın hatta ligin değerli asseti olmasına rağmen.

Mevzu ne kadar menajerler ile ilgili bilmiyorum ama İcardi ve Davinson çok büyük sükse yaptılar. İkisi de açık ara ligin en iyisi oldular. Skriniar ise yarım sezon oynadı ve ligde beklentilerin altında kalan takımın zaman zaman övülen zaman zaman gömülen oyuncusuydu.

Menajerlerin ilgisi olabilir ama daha çok iş bilmezlikle ilgili bence. Barış ve Yunus'un menajeri aynıydı. Bence şuan Barış 25 ise Yunus en az 20 olmalı ki bence farklı özellikleriyle aynı değerde bir oyuncu. Geçen sene sakatlığına rağmen Avrupa'da en çok iş yapmış oyuncu mesela Yunus. İlla 10 olamadan 20 olamazsın diye bir kural mı var? İkisi de aynı ligin aynı takımın aynı menajerin oyuncusu. Ama aralarınca ciddi bir bonservis farkı var. Yunus menajeri ile yakın zamanda ayrıldı.
Verdiğin Torreira ve Barış/Yunus örnekleri aslında tam olarak benim dediğim şeyi kanıtlıyor.

Sen iş bilmezlik de, ben menajermarkt diyeyim, sonuçta ikimiz de sistemin tutarsız ve performansa dayalı olmadığı konusunda anlaşıyoruz.

Skriniar olayına gelirsek, Sanchez'in önünde Torreira gibi bir adam varken oynamasıyla, Skriniar'ın Fener'in dağınık orta sahasının arkasında tek başına oynaması bir değil. Buna rağmen ligin en iyi stoperlerinden. Performansı bu kadar iyiyken değerinin düşmesini de bu yüzden saha dışı faktörlere, yani menajerinin durumu sallamamasına bağlıyorum.

Bu kadar algıda seçiciliğe gerek yok. skriniar 15 milyon Euro değeri vardı Fenerbahçe 6 milyona aldı . Adamın yaşı da 30 olmuş ve stoper. Dünya arenasından her geçen gün uzaklaşıyor . -3 yemesi makul . Fiyatlama ile performans arasında fark vardır. Performans isterse uçsun kaçsın , fiyatlamayı yapan kişi performansı iyiye gitmis ama başlangıçta bu değeri vermekle hata yaptık diye düşürebilir. Skriniar 15 ten 12 ye düştü diye performansı kötü anlamına gelmez bu 15 onun için “adil fiyat” değildi demektir. Bu da düzeltmedir. Reeldeki ispatı ise psg nin 6 ya elden çıkarmış olmasıdır.

Diğer fiyatlamalara yorum yapmıyorum bak skriniar özelinde konuşuyorum .. suan skriniar a talip çıksa en son 3 ay önce 6 milyona alınmış der ben neden 15 vereyim salak mıyım der
Dediğini anladım, Skriniar'ın 6m'a satılması sonrası değerinin düşmesi bir piyasa düzeltmesi, buna bir itirazım yok. Zaten resmi açıklamalar da hep bu şekilde kılıfına uydurulur.

Ama asıl mesele, senin diğerlerine bakmıyorum diyerek kaçındığın yerdeki tutarsızlık. Eğer 'yaşı var + ucuza geldi + Türkiye ligi' denklemi değer düşürüyorsa, Icardi 10m'a, Sanchez 9.5m'a gelip nasıl değer kazandı? Onların durumu daha büyük bir tezat değil mi?

İşte benim menajermarkt dememin sebebi tam olarak bu. Değerlemeyi performanstan çok, oyuncunun gelecekteki satış potansiyeli ve menajerinin piyasayı canlı tutması belirliyor. Benim anlatmak istediğim Skriniar'ın düşmesi değil, Transfermarkt'ın aynı profildeki adamlara farklı kurallar uygulamasındaki bariz çelişki.

• Like
Tepkiler: justahuman
Newcastle 5 yapıyordu, biz bu USG'yi içeride yeneriz. Bu takımın gelmesi çok iyi olmuş.

Verdiğin Torreira ve Barış/Yunus örnekleri aslında tam olarak benim dediğim şeyi kanıtlıyor.

Sen iş bilmezlik de, ben menajermarkt diyeyim, sonuçta ikimiz de sistemin tutarsız ve performansa dayalı olmadığı konusunda anlaşıyoruz.

Skriniar olayına gelirsek, Sanchez'in önünde Torreira gibi bir adam varken oynamasıyla, Skriniar'ın Fener'in dağınık orta sahasının arkasında tek başına oynaması bir değil. Buna rağmen ligin en iyi stoperlerinden. Performansı bu kadar iyiyken değerinin düşmesini de bu yüzden saha dışı faktörlere, yani menajerinin durumu sallamamasına bağlıyorum.

Dediğini anladım, Skriniar'ın 6m'a satılması sonrası değerinin düşmesi bir piyasa düzeltmesi, buna bir itirazım yok. Zaten resmi açıklamalar da hep bu şekilde kılıfına uydurulur.

Ama asıl mesele, senin diğerlerine bakmıyorum diyerek kaçındığın yerdeki tutarsızlık. Eğer 'yaşı var + ucuza geldi + Türkiye ligi' denklemi değer düşürüyorsa, Icardi 10m'a, Sanchez 9.5m'a gelip nasıl değer kazandı? Onların durumu daha büyük bir tezat değil mi?

İşte benim menajermarkt dememin sebebi tam olarak bu. Değerlemeyi performanstan çok, oyuncunun gelecekteki satış potansiyeli ve menajerinin piyasayı canlı tutması belirliyor. Benim anlatmak istediğim Skriniar'ın düşmesi değil, Transfermarkt'ın aynı profildeki adamlara farklı kurallar uygulamasındaki bariz çelişki.

Most important factors:​

- Future prospects
- Performance at the club and national team
- Level and status of the league, both in sporting and financial terms
- Reputation/prestige
- Development potential
- League-specific features
- Marketing value
- Number & reputation of interested clubs
- Performance potential
- Experience level
- Injury susceptibility
- Different financial conditions of clubs and leagues
- General demand and "trends" on the market
- General development of transfer fees
- External factors such as the coronavirus pandemic and its consequences

Zaten adamlarda sitede satış potansiyelinin çok önemli bir rol olduğunu söylüyor. Yani menajerlik oyunlarının verdiği skorlardan çok bugün bu oyuncuyu satsam kaça satarım mantığı var. Bu da menajerler ve daha bir ton şeyle etkilenebilir. Diğer kulüplerin oyuncuyu ne kadar istediği ve onların reputasyonu bile dahil ediliyor fiyata. Hatta sahip kulübün finansal durumunun bile etkilemesi enteresan ve mantıklıymış.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü