Verdiğin Torreira ve Barış/Yunus örnekleri aslında tam olarak benim dediğim şeyi kanıtlıyor.
Sen iş bilmezlik de, ben menajermarkt diyeyim, sonuçta ikimiz de sistemin tutarsız ve performansa dayalı olmadığı konusunda anlaşıyoruz.
Skriniar olayına gelirsek, Sanchez'in önünde Torreira gibi bir adam varken oynamasıyla, Skriniar'ın Fener'in dağınık orta sahasının arkasında tek başına oynaması bir değil. Buna rağmen ligin en iyi stoperlerinden. Performansı bu kadar iyiyken değerinin düşmesini de bu yüzden saha dışı faktörlere, yani menajerinin durumu sallamamasına bağlıyorum.
Dediğini anladım, Skriniar'ın 6m'a satılması sonrası değerinin düşmesi bir piyasa düzeltmesi, buna bir itirazım yok. Zaten resmi açıklamalar da hep bu şekilde kılıfına uydurulur.
Ama asıl mesele, senin diğerlerine bakmıyorum diyerek kaçındığın yerdeki tutarsızlık. Eğer 'yaşı var + ucuza geldi + Türkiye ligi' denklemi değer düşürüyorsa, Icardi 10m'a, Sanchez 9.5m'a gelip nasıl değer kazandı? Onların durumu daha büyük bir tezat değil mi?
İşte benim menajermarkt dememin sebebi tam olarak bu. Değerlemeyi performanstan çok, oyuncunun gelecekteki satış potansiyeli ve menajerinin piyasayı canlı tutması belirliyor. Benim anlatmak istediğim Skriniar'ın düşmesi değil, Transfermarkt'ın aynı profildeki adamlara farklı kurallar uygulamasındaki bariz çelişki.