İnari
★★★★
Normal, şartların böyle olduğu yerde başka türlü barınılamıyor. Biz böyle bi ülkeye doğduk( 2000 ve sonrası doğan insanlardan bahsediyorum).Yeni nesilde anlamlandıramadığım ekstra bir tutumluluk hali var.
rökrök yetim kaldı...
Yani burada bir tartışmayı alevlendirmek istemiyorum ama 90 neslinin içine doğduğu ortam daha fakir bir ortamdı sanki ya. Verilerle teyit etmek lazım gerçi.Normal, şartların böyle olduğu yerde başka türlü barınılamıyor. Biz böyle bi ülkeye doğduk( 2000 ve sonrası doğan insanlardan bahsediyorum).
Bana yeni kuşağın (90 kuşağının yavaş yavaş ebeveyn rolüne kaydığı) daha tutumlu olmasının asıl sebebi bu gibi geliyor. 90 kuşağı yavaş yavaş ebeveyn oldukça ister istemez kendi yaşadıkları zorluklardan dolayı çocuklarına bu tarz bir yaşamı aşılıyor diye düşünüyorum. Üzerine şimdiki yaşam koşullarını da göz önüne alırsak çocuklar hem aileden hem çevreden ötürü ekstra tutumlu olmaya doğru yöneliyor benceYani burada bir tartışmayı alevlendirmek istemiyorum ama 90 neslinin içine doğduğu ortam daha fakir bir ortamdı sanki ya. Verilerle teyit etmek lazım gerçi.
kurt niye devasa oluyo, belki de ayı küçüktürAi uzmanı varmı bu ai mıdır sizce?
Yaşıtım ve benden genç olanların tutumlulukları "'x şey', bu paraya değmez" diye düşünmelerinden kaynaklı gibi keke. Bu "x şey" pek farkında olmasalar da çoğunlukla temel ihtiyaçlarından bazıları oluyor :/. Ki bunlar daha çok göze batıyor. Ama gariptir, bi' şekilde bu satın alımı büyük bi' hale getirip erteledikçe; ellerindeki para onları "insan" hissettirecek sosyal aktivitelere ve basit alışverişlere yönlendiriyor. Pandemi sırasında biraz evrildik sanırım.Yani burada bir tartışmayı alevlendirmek istemiyorum ama 90 neslinin içine doğduğu ortam daha fakir bir ortamdı sanki ya. Verilerle teyit etmek lazım gerçi.
Enflasyonun tersten etki etmesi beklenir, her şeyin fiyatı artıyorsa o an satın alma yapman lazım. Bir sonraki gün daha fakir bir yaşama uyanıyorsun neticede.Bana yeni kuşağın (90 kuşağının yavaş yavaş ebeveyn rolüne kaydığı) daha tutumlu olmasının asıl sebebi bu gibi geliyor. 90 kuşağı yavaş yavaş ebeveyn oldukça ister istemez kendi yaşadıkları zorluklardan dolayı çocuklarına bu tarz bir yaşamı aşılıyor diye düşünüyorum. Üzerine şimdiki yaşam koşullarını da göz önüne alırsak çocuklar hem aileden hem çevreden ötürü ekstra tutumlu olmaya doğru yöneliyor bence
Yani biz de bir şeylere para harcarken elimiz gitmiyordu ama mesele buna para harcanır mı kısmına gelince yeni nesil çok daha kontrollü duruyor. Koca koca termoslarla sanki bahçeye inip 5 saat bahçede çalışacaklarmış gibi dolanıyorlar ortada. Neredeyse tüm temel ihtiyaçları sırtlarında. Tabi bu davranışın dışında olan büyük bir kesim de var ama bu tutumun bu kadar yaygın olması iyi bir şey tabi.Yaşıtım ve benden genç olanların tutumlulukları "'x şey', bu paraya değmez" diye düşünmelerinden kaynaklı gibi keke. Bu "x şey" pek farkında olmasalar da çoğunlukla temel ihtiyaçlarından bazıları oluyor :/. Ki bunlar daha çok göze batıyor. Ama gariptir, bi' şekilde bu satın alımı büyük bi' hale getirip erteledikçe; ellerindeki para onları "insan" hissettirecek sosyal aktivitelere ve basit alışverişlere yönlendiriyor. Pandemi sırasında biraz evrildik sanırım.
İnsanlar ne kadar yalnız olduklarının farkına vardı. Artık dandik starbucks kahvelerinden kısıp kendilerine tişört, pantolon almaya falan başladılar. Sosyalleşmek bu kadar önemli bi' hâl aldı gibi.