Genel Sohbet

Bana yeni kuşağın (90 kuşağının yavaş yavaş ebeveyn rolüne kaydığı) daha tutumlu olmasının asıl sebebi bu gibi geliyor. 90 kuşağı yavaş yavaş ebeveyn oldukça ister istemez kendi yaşadıkları zorluklardan dolayı çocuklarına bu tarz bir yaşamı aşılıyor diye düşünüyorum. Üzerine şimdiki yaşam koşullarını da göz önüne alırsak çocuklar hem aileden hem çevreden ötürü ekstra tutumlu olmaya doğru yöneliyor bence
Kayan kuşak muşak yok usta. Alayı mal. 80’lere bakınca 90’ları görüyorum. 00’lere bakınca da yine 90’ları görüyorum. Birbirlerinden farkı var yok. 70’liler bi garip o kadar. Yoksa 60’lılara bakınca da 90’lı görüyorum. 50’lileri zaten zaman helak ediyor.

• Haha
Tepkiler: DeathSurgeon21
Yani burada bir tartışmayı alevlendirmek istemiyorum ama 90 neslinin içine doğduğu ortam daha fakir bir ortamdı sanki ya. Verilerle teyit etmek lazım gerçi.
Arada sirketteki gencolarla disari cikiyoruz ben ve 80 li iş arkadaslarim mekanda deliler gibi içerken onlar evde biraz içip mekanda az içiyorlar.

Enflasyonun tersten etki etmesi beklenir, her şeyin fiyatı artıyorsa o an satın alma yapman lazım. Bir sonraki gün daha fakir bir yaşama uyanıyorsun neticede.

Yani biz de bir şeylere para harcarken elimiz gitmiyordu ama mesele buna para harcanır mı kısmına gelince yeni nesil çok daha kontrollü duruyor. Koca koca termoslarla sanki bahçeye inip 5 saat bahçede çalışacaklarmış gibi dolanıyorlar ortada. Neredeyse tüm temel ihtiyaçları sırtlarında. Tabi bu davranışın dışında olan büyük bir kesim de var ama bu tutumun bu kadar yaygın olması iyi bir şey tabi.
15-16 yaşında gençler redditte para biriktirdim şu hisseyi aldım bunları sattım diye geziniyor. Portföy büyüklüğüne bakıyorsun 5 bin tl 10 bin tl . Git arkadaşlarınla gez kendine bisiklet misiklet al ya da başka bir şeyler yap. Bu yaşlarda hisse falan alınmaz alabilecek kapasitesi olan insan da zaten redditte sağda solda bu hisse nasıl diye sormaz. Gençler dengeyi kurmakta zorlanıyorlar sanırım.

Yani biz de bir şeylere para harcarken elimiz gitmiyordu ama mesele buna para harcanır mı kısmına gelince yeni nesil çok daha kontrollü duruyor. Koca koca termoslarla sanki bahçeye inip 5 saat bahçede çalışacaklarmış gibi dolanıyorlar ortada. Neredeyse tüm temel ihtiyaçları sırtlarında. Tabi bu davranışın dışında olan büyük bir kesim de var ama bu tutumun bu kadar yaygın olması iyi bir şey tabi.
Bir noktada bilmiyorlar keke çünkü. Tecrübe etmediler bir çok şeyi. Hayata atılacaklarken, çoğunun, en “deli”, kreatif zamanları bi’ göz odada “aile dırdırı” ve sosyal medyanın etkisinde geçti. Kendini sıyırıp fayda görenler elbet olmuştur da bir çoğu zamanını boş geçirdi bi’ noktada. Birçoğunun muhtemelen bi’ işe girip çalışmışlığı dahi yoktur ki süreç uzadıkça istek azalmaya devam edecek. Sonrasında lanetler okuyarak gidip gelecekleri işler bulacaklar “boşa geçmiş bir ömür” sayıklamalarıyla yaşayıp gidecekler. Hiçbir zaman kontrolü kendilerinde hissedemeyecekler :/.

İyi bir şey olmayabilir ya. Ülkede, atan her damara sirayet eden devrecilik olayından dolayı, ebeveyn oldukları senaryo biraz daha distopik bi’ hâl de alabilir.

Yani burada bir tartışmayı alevlendirmek istemiyorum ama 90 neslinin içine doğduğu ortam daha fakir bir ortamdı sanki ya. Verilerle teyit etmek lazım gerçi.
Çok kutuplu savaşlar yok. Pandemi yok. AI yok. Küresel Isınma yok. 90 nesli son kıyak ortamına doğmuş nesil. Kıyak bitti şimdi. İleride çocuklar keşke 90’larda doğsaydık diye ağlayacak.

• Sad
Tepkiler: kekomancer
Arada sirketteki gencolarla disari cikiyoruz ben ve 80 li iş arkadaslarim mekanda deliler gibi içerken onlar evde biraz içip mekanda az içiyorlar.
Biraz savruk takılmaktan kimseye zarar gelmez ya hele o yaşlarda xd
15-16 yaşında gençler redditte para biriktirdim şu hisseyi aldım bunları sattım diye geziniyor. Portföy büyüklüğüne bakıyorsun 5 bin tl 10 bin tl . Git arkadaşlarınla gez kendine bisiklet misiklet al ya da başka bir şeyler yap. Bu yaşlarda hisse falan alınmaz alabilecek kapasitesi olan insan da zaten redditte sağda solda bu hisse nasıl diye sormaz. Gençler dengeyi kurmakta zorlanıyorlar sanırım.
Bu baya uç kısım işte, buna da gerek yok. Genç girişimci kafaları sıkıntı, acayip hıyarlaştırıyor insanı.
Bir noktada bilmiyorlar keke çünkü. Tecrübe etmediler bir çok şeyi. Hayata atılacaklarken, çoğunun, en “deli”, kreatif zamanları bi’ göz odada “aile dırdırı” ve sosyal medyanın etkisinde geçti. Kendini sıyırıp fayda görenler elbet olmuştur da bir çoğu zamanını boş geçirdi bi’ noktada. Birçoğunun muhtemelen bi’ işe girip çalışmışlığı dahi yoktur ki süreç uzadıkça istek azalmaya devam edecek. Sonrasında lanetler okuyarak gidip gelecekleri işler bulacaklar “boşa geçmiş bir ömür” sayıklamalarıyla yaşayıp gidecekler. Hiçbir zaman kontrolü kendilerinde hissedemeyecekler :/.

İyi bir şey olmayabilir ya. Ülkede, atan her damara sirayet eden devrecilik olayından dolayı, ebeveyn oldukları senaryo biraz daha distopik bi’ hâl de alabilir.
Parayla kurdukları ilişki biraz sorunlu. Hoş bizim de kurduğumuz ilişki o kadar sağlıklı değildi de burada tersine bir direnç söz konusu. Haftalığından para ayırıp, kitap alırsın, oyun içi satın alma, oyun satın alma vs yaparsın ama yaşamını ticari bir düzeye indirgeyip parayla böyle dikine bir ilişki kurmak o yaşlarda ciddi sorun. Yoksa tutumlu davranmanın, ucuza yönelmenin sosyo-ahlaki olarak bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum ya. Satın alınan ürünlerin çoğu ederinin çok üzerinde fiyatlandırılıyor uzun zamandır.
Çok kutuplu savaşlar yok. Pandemi yok. AI yok. Küresel Isınma yok. 90 nesli son kıyak ortamına doğmuş nesil. Kıyak bitti şimdi. İleride çocuklar keşke 90’larda doğsaydık diye ağlayacak.
Gettolar için farklı koşullar vardı, iyi olarak nitelendirebileceğim bir durum söz konusu değil 90'lar için. He malum parti yoktu, orada hakkını teslim etmem lazım.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü