Tartışma Haki En Kötü Yazılmış Güç Sistemi Mi?

Haki Anime/Manga Serilerindeki En Kötü Güç Sistemi mi?

• Kullanılan toplam oy
    25
Yaklaşık 10 tane seri okudum/izledim gördüğüm en kötü güç sistemi açık ara hakiydi, tüketmediğim serilerde hakiden kötüsü var mıdır bilmiyorum. Bence net en kötüsü, Oda'nın çizimi zaten çok iyi değil kral haki kullanımı anlaşılamıyor. Sadece şeytan meyvelerinin olduğu zamanlar seri çok daha iyiydi tabi o zamanda logialar yenilmez oluyor.

Son düzenleme:
Yanlış bilmiyorsam luffy g4-dof savaşında luffy 'nin g4 ünde hakili kol uzamıyor , kolunu uzatıp uzattıhı yerleri tekrar haki ile kaplıyor diye acıklanmıştı
Abi haki ile kaplı kolları birbirinin içine defalarca katlayıp bir nevi sıkıştırılmış yay yapıyor kol ve bacakları, haki ile kaplıyken. Yani uzayan kola gelene kadar.

Hikaye anlatmayı çoğu etmenin önüne koyan bir insana mortal kombat tasarımı yapıyormuş gibi güç dengesi, skalası ayarlamıyor diye kızmak biraz fazla geldi açıkçası. Eleştiriyi hak ediyor, ama bu değişim ve dönüşümleri en baştan ayarlayamadı, zamanla fikri değişti diye kızmak, bilemiyorum.
Niye kızmayayım ki ? Hikaye anlatmayı öne koyuyor diye de adam bize 20. Yüzyıl Çocukları, Monster, Shingeki No Kyojin (ilk 90 bölüm), Akira falan yazmıyor ki, sonuçta adam bir Shounen Jump serisi yazıyor türü de "Battle Shounen" , bunun "Battle" kısmında bu kadar ağır batırırsan eleştirilirsin. Eleştirilebilmelisin.

Ha hikaye pürüzsüz, zerresiz, lekesiz olur, evren akar gider, derim ki "adam tüm skill puanlarını buraya yatırmış, neyse" derim ee OP de o da yok. Plot Hole ve Deus Ex dolu.

Kaldı ki Battle Shounen eserlerinde, güç sistemi anlatının çok ciddi bir parçasıdır bunu ayrı bir şey gibi düşünemezsin. Naruto'da chakra olmadan nefret zincirini, güçlüyü, güçsüzü anlatamazsın. Fullmetal Alchemist'de Simya olmasa , Simya'nın kaynağını arayış gerekmez böylece Truth vs olmazdı. HxH de nen'i düzgün açıklamış olmasa istediği kadar iyi hikaye anlatıcısı olsun Togashi, batırırdı, okuyucuya geçmezdi.

Tam aksine ben de bu şekilde bir savunma mekanizmasını bilemiyorum hocam.

Abi haki ile kaplı kolları birbirinin içine defalarca katlayıp bir nevi sıkıştırılmış yay yapıyor kol ve bacakları, haki ile kaplıyken. Yani uzayan kola gelene kadar.

Niye kızmayayım ki ? Hikaye anlatmayı öne koyuyor diye de adam bize 20. Yüzyıl Çocukları, Monster, Shingeki No Kyojin (ilk 90 bölüm), Akira falan yazmıyor ki, sonuçta adam bir Shounen Jump serisi yazıyor türü de "Battle Shounen" , bunun "Battle" kısmında bu kadar ağır batırırsan eleştirilirsin. Eleştirilebilmelisin.

Ha hikaye pürüzsüz, zerresiz, lekesiz olur, evren akar gider, derim ki "adam tüm skill puanlarını buraya yatırmış, neyse" derim ee OP de o da yok. Plot Hole ve Deus Ex dolu.

Kaldı ki Battle Shounen eserlerinde, güç sistemi anlatının çok ciddi bir parçasıdır bunu ayrı bir şey gibi düşünemezsin. Naruto'da chakra olmadan nefret zincirini, güçlüyü, güçsüzü anlatamazsın. Fullmetal Alchemist'de Simya olmasa , Simya'nın kaynağını arayış gerekmez böylece Truth vs olmazdı. HxH de nen'i düzgün açıklamış olmasa istediği kadar iyi hikaye anlatıcısı olsun Togashi, batırırdı, okuyucuya geçmezdi.

Tam aksine ben de bu şekilde bir savunma mekanizmasını bilemiyorum hocam.
Kafasındaki hikaye de birkaç kez değişti zaten. Ortada ayakta duran bir yapı var denemez o noktada. Ama yaptığı, yapmadığı değişimlerin sebeplerini anlatmak istedim. Kendi bile bu savaşların, güç dengelerinin yükünden kaçabilmek için "battle şonen mantığından uzak bir şeyler çiziyorum" gibisinden bir şeyler demişliği var. Doriki sistemini bile hocasına selam için getirip uzaklaştırdığına eminim he bir de o arc için hikaye anlatmaktansa verilerle verip geçmek istedi düşmanın zorluğunu. Hani böyle yollara bile giren bir adam ve hep böyleydi muhtemelen.
Diğer şonenlerde de durum çok farklı değil. En azından deus ex ve plot hole kısmı onlar için de sıkıntı. Güç sistemleri One Piece kadar kırılgan olmasa bile oralarda da tuhaf tuhaf işlere onlarca kez tanık olduk, farklı olarak OP vadettiği hikaye işini iyi kötü kotarıyor. Değiştiriyor, dönüştürüyor ama okumaya değer bir şeyler kalıyor ardında. O sıkı kuralları olan fantastik evrenlerde de bu dokunuşların olduğunu biliyoruz, Oda'nın farkı bunu biraz abartmış olması. O da 25 yıldan uzun süre aynı hikayeyi anlatmaya çalıştığında kaçınılmaz gibi duruyor.

Doğru yani haklısın, aslında gear 4 ün olayı o hakiyi hem esnek hemde sert kullanabilmesi bu luffy nin g4 ünde özel ama dediğin gibi kuralların dışına çıkılıyo

Seriyi uçuracak şey logiaların özel olması, onlara vurmanın da özel kriter olması olurdu. Diğerlerine saf güç gerekirdi. Kizaruya vurabilmek için Vegapunk'un icatları gibi. Kum ve ateş için su, buz için ateş. Taş kağıt makas olayına dönerdi.

Big Mom ile uğraşmak istemedi Roger kaçarak gitti gibi anlatıyor ama detayında maalesef böyle değil. Hepsinin üstünde biri oluyor.

İleri seviye silahlanma haki ile fatih hakisi arasında farkı anlamak da imkansız ayrıca okurken. Sadece gözlem haki olsa yeterli olurdu

• Like
Tepkiler: KazumaKiryu0

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü