Teori Joyboy tayfası

One Piece evreninde karakter isimlerinin ilham kaynakları çoğu zaman sembolik ya da tarihsel. Donquixote ailesi ve Canavar Korsanları’nda bunu netçe görebiliyoruz. Buna dayanarak, Joyboy’un tayfasının üyeleri de gezegen isimlerinden esinlenmiş olabilir.Bugünkü Gorosei üyeleri sürekli değişmiş olabilir. İlk Gorosei üyeleri, aslında Joyboy’un tayfasındandı ve Imu tarafından şeytanlaştırılmış olabilirler. Bu, Imu’nun tarihi çarpıttığı yönündeki teoriyi güçlendirir.Teoriye güç katan önemli bir nokta ise şu:
Eğer karakterleri sıralarsak:
• 5 Gorosei
• Joyboy ( JOyboy davy D jones olabilir, eğer joyboy davy d jones ise imu direkt tayfada olabilir)
• Lily (veya onun yerine 3 Antik Silah: Pluton, Poseidon, Uranüs(hatta lilly bile bence bi antik silah olabilir))
• zunesha
• Emeth
• Davy D jones (şuan imu diye bildiğimiz kişi olabilir)
Bu şekilde 10 kişi tamamlanıyor.
Tıpkı:
• Luffy’nin tayfasında 10 kişi olmasını istemesi
• Karasakal’ın tayfasında 10 Kaptan barındırması gibi.
Bu teori hakkında ne düşünüyorsun?

Son düzenleme:
Gorosei’lerin o kadar yaşlı olduğunu düşünmüyorum, bence en fazla 400 sene falan geri giderler.

Gorosei’lerin o kadar yaşlı olduğunu düşünmüyorum, bence en fazla 400 sene falan geri giderler.
işte diyorum ya şuanki goroseilerin çoğu ilk dönemden değildir, zamanla değişebildiğini saturnden dolayı biliyoruz zaten. türkiye gibi düşün zamanla kendi adamlarını koydular

• Like
Tepkiler: Montana
Bence Davy D. Jones kesinlikle Joy Boy. Im tayfa üyesi olması imkansız çünkü mantıken Joy Boy'un krallığın yıkılmasından sonra denize açılması lazım.

Davy D. Jones
Monkey D. ...
Jaguar D. ...
Gol D. ...
Diye düşünüyorum ben Joy Boy'un tayfasını.

• Like
Tepkiler: ch3rlo
Bence Davy D. Jones kesinlikle Joy Boy. Im tayfa üyesi olması imkansız çünkü mantıken Joy Boy'un krallığın yıkılmasından sonra denize açılması lazım.

Davy D. Jones
Monkey D. ...
Jaguar D. ...
Gol D. ...
imu dediğim bence şuan gördüğümüz imu bir dolandırıcı ve gerçek bir imu var ve belki o imu davy d olaiblir
onun dışı eğer dediğin gibi olursa çok fazla kehanet olur ve oda bu aralar kehanet işlerine yaklaşsa da bu çok çok fazla abartı olur bence

Davy D. Jones
Monkey D. ...
Jaguar D. ...
Gol D. ...
hatta şuanki imunun gerçek imu olmadığını bilen kişi de xebec ve gerçek imunun kendi soyundan biri olduğunu bildiğindne bizim bildiğimiz imunun yanına gidip göz dağı vermiş ve korkutmuş olabilir çünkü tüm kayıp yüzyılı biliyordur

• Like
Tepkiler: Sollnvictus
Gorosei'lerin ataları ve Imu, boş yüzyıl dönemindeki bazı ülkelerin kraliyet ailelerinin mensupları. Korsan değiller yani.
Aynı şekilde Lily de bir kraliyet ailesi mensubu, Nefertari ailesinin. O da korsan değil.

Joyboy'un ise bir korsan ve tayfası varsa da bunlar Emet ve Zunesha'dır olsa olsa. Bugün bildiklerimiz arasından.
Davy D. Jones ise kendi başına ayrı bir korsandır. Joyboy'un ilk korsan olduğunu bildiğimize göre bu da ondan etkilenip denize açılmış maceraperest biridir ve muhtemelen Imu'nun da ilk kurbanıdır. Lanetlendiği ve denizin dibinde yaşadığı efsanesini göz önüne alırsak.

Boş yüzyıldan yaşanan şey, Imu'nun şeytani güçleriyle yakından ilişkili bir durum. Dünya normal seyrindeyken dönemin en güçlü krallığına karşı 20 krallık birleşip savaşıyor ve bu olaylar silsilesi yüz yıla yakın sürüyor veya daha kısa. Savaşı başlatan muhtemelen Imu. Şeytani bir takım güçler devreye giriyor onun üzerinden. Ya bir meyve yiyor ya bir çeşit güç elde ediyor ve dünyayı ele geçirmeye çalışıyor.
O süreçte dünyanın sürüklendiği kaostan Joyboy gibi, Davy Jones gibi korsanlar doğuyor. Savaşın sonlarına doğru Joyboy öylesine ön plana çıkan bir güç haline geliyor ki Imu'ya karşı belki de tek umut olarak görülüyor bazı kesimler tarafından. Lily bence bunlardan biri, Balıkadam adası kraliyet ailesi, Wano kraliyet ailesi diğerleri. Bu son umutlardan, Imu şeytanına baş kaldırabilen iradeli insanlardan da D ismi peyda oluyor.

Joyboy'un tayfası için benim için öne çıkan sadece iki isim var; Emet ve Zunesha. Bunun dışında @Sollnvictus 'un da belirttiği gibi bugünkü bazı D ailelerinin atalarından birileri de tayfasında yer almış olabilir. Özellikle de Monkey ailesi.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü