redteror
★★★★★
Zaten adam çok sığ yazıyor öyle derin bir karakter çıkarabilme ihtimali yok.Op de karakterler çok sığ, çok karakter var ama yaklaşımları derinlikleri sığ kalıyor. Hunter X gibi değil. Seriyi Luffy ve ekibi üzerinden gördüğümüz için korsanlar iyi tarafta kalıyor. Teach hikayesini okusak daha farklı düşünürdük ya da denizci tarafından okusak çok daha farklı yorumlardık. biz evrene dışarıdan bakarsak korsanlar genel olarak kötüdür denizciler de iyidir. Çok basit bir varsayımdan buna yaklaşabilirim. Sıradan bir zayıf yerde koramiral seviyesinde birisi bile tanrı muamelesi görür. Denizcilerin 3-5bin beli maaş için o güçlerde o mesleği tercih etmeleri iyi olma ile açıklayabilirim. Korsanlarda tam tersi güç para veya başka motivasyonlarla istediğini yapmaya kendine hak gören bir yaklaşıma sahip. Korsan denizci diye ayırmayım. 1 doruki insanların olduğu evrende baltaelli Morgan bile süper insan oluyor. 1000 doruki kişiler için istediğini almak çok zor değil. Askeriyede emir komuta zinciri vardır yani katliam başka şeyler derinden bakmak lazım. Denizcilerin içinde yozlaşma olabilir. Orada da kötüler yaptığı şeylerden zevk alan kişiler vardır ama özünde denizcilik iyi tarafı temsil eder. Yazar istese mf de ailesinden kopan mf ye savaşa gelen denizcileri çizerdi. O taraftan izleseydik hikaye bambaşka olurdu. Wg kutsallar ne diyeceksen, ortaçağ temasında krallıklar olarak düşün. Hangi kralı yargılayacak bir sistem var? Riku iyi diyelim bunun soyunun hepsi iyi mi olacak? Torunu zalim bir kral olduğunda adalet nereye gidecek? Kralı şikayet mekanizması mı var? Op düz dememin sebebi her taraf o kadar ponçik ki kadın hazine başka şeyler kimsenin umrunda değil. biz o kadın karakterler için örneğin nami robin için çok farklı hikayeler okurduk ama super ponçik bir ortam var.
Valla reis ben gri karakter çok göremedim seride herkes ponçik herkes sevgi pıtırcığı ya da kötüler tam yeşilçam kötüsü.
Sistemi tanımamak seni suçlu yapmaya yeter demen üzerine suçlu olmanın aslında iyilik ve kötülük üzerinde etkili olmayacağını söyledim.
Bu serideki en kötüler hükümet ve denizcilerden adamlar milletin sırtına hedef tahtası koymuş avlıyor bunun üzerine çıkacak korsan yok kaido bile böyle yapmıyordu.