Historia
★
Berna Ece Gündüz, Sungur'un sağ kolu değil miydi? Modluğunu yapıyordu Twitch'te. Gözümün önüne viski şişesi geldi sinir krizi geçireceğim galiba.
Birbirini tamamlar nitelikte
Berna Ece Gündüz, Sungur'un sağ kolu değil miydi? Modluğunu yapıyordu Twitch'te. Gözümün önüne viski şişesi geldi sinir krizi geçireceğim galiba.
Mesut Çevik tam bir old school abiye benziyor. Ama güncel şartlardan dolayı bastırmaya çalışıyor gibi. Barış Özcan'la çok iyi anlaşırlar bence.Onu tanımıyorum da, Mesut Çevik'i görünce bir midem ekşidi.
Hakkını yemeyeyim ana görevden daha iyi yan görevler vardı ama lootlardaki çeşitliliğin çoğu silah parçalarının değişmesi ile accuracy recoil dürbün gibi dümdüz statlarla kısıtlı element sistemi güzel ama loot sistemi ilk kez oynayan birisi için hiç tatmin edici değil. Build içinse tek bir skill ağacına odaklanmadığın sürece ilk runda build yapamıyorsun. Tek bir konuda çok iyi olsa dememden kasıt bunlar aslında bu oyuna yakın zamanda çıkan ARPGlerin loot sistemi bu oyuna göre daha iyi, Skillerin sayısını düşünürsek shooter olarak warframe bu oyunun kat kat üstünde o oyunda da pasif statlara veriyorsun ama ana skillerin sayısı fazla oynanışı daha kolay çeşitlendirebiliyorsun. Bu oyundan çok skill beklememin nedeni oyunun çok uzun olması dümdüz ateş ederek 55-60 saatlik oyunu tek skille bitirmek bayıyor insanı. Ben bir oyunu oynadığımda bazı şeylerde iyi olmasını istiyorum mesela gizlilik istediğimde dishonored ve hitman iyi PoE ve Grim Dawn loot konusunda iyi keşif hissi konusunda No Mans Sky ve Outer Wilds iyi ben düşününce Borderlands 2'nin ne konuda üst düzey ve iyi olduğunu bilmiyorum çünkü ne yanını düşünsem aklıma çok daha üst düzeyini yapabilen oyunlar geliyor.Oyunu 4 kere farklı karakterlerle bitirdim ki Oyunun tekrar oynananabilirliği gayet yüksek. Ayrıca bir looter shooter oyunundan kaç tane skill bekliyorsun onu anlamadım. Skill bazlı bir oyun değil ki 2. oyun. Daha çok yetenek ağacındaki pasif özelliklere ilerlediğin bir oyun. O ağaca göre yeteneklerini verdiğinde ilk oynamanda da düzgün bir build dizebilirsin. Bir de nasıl minimum düzeyde getiriyor yaptıklarını . Loot tarafı mis gibi. Silah tarafı çok çeşitli ve Silah markası olayıyla her silah türünün kendine has oynanış hissiyatı var. Torgue ve hyperion marka shoutgunları arasında dağlar kadar fark var mesela. Loot tarafı bu yüzden oyunun en iyi olduğu yer zaten. Marka silahların kendine has özellikleri oluyor ve buildini ona göre dizebiliyorsun. Legendary ve diğer silahlar arasında baya güç dengesi var. Süs gibi bir durum yok. Silahın levelini aştığında tabi güçsüzleşiyor ama bulduğum her legendary silah o seviyede büyük fark yarattı.
Yan görevler ve karakter tasarımları mis gibi. Mekan tasarımları gayet hoş. Biraz gereksiz bir nefret yüklemişsin oyuna kafanda ki fazla gömüyorsun . O dönem aldığı puanı gayet hak ediyor. Tür sana gitmiyor olabilir.
Son görev için dedim linear ilerleyişi. Son ana bossa gitmeden dümdüz bir aksiyon oyunu gibi ilerliyor o görev. Bir zorluk da yok bana göre.
ARPG oyunlarının loot sistemiyle kıyaslarsan tabi beğenmezsin. Path Of Exile 2 ile Borderlands bambaşka 2 oyun ama ben iki oyunun loot sistemini birbiriyle kıyalarsam tabii ki Borderlands'ı beğenmem ama alakasız bence. Rpg olsa da alt türü looter shooter bu oyunun. Bu oyunu gidip loot var diye ARPG oyunu ile kıyaslamak anlamsız geliyor bana. Looter-Shooter türünde bir oyun ve bu oyunu Divison 2 ile Destiny ile kıyaslayabilirsin baktığında. Bu mantıkla kıyaslayacaksak bende Baldurs Gate 3 ile Elden Ring'i kıyaslarım. İkiside Rpg oyunu. Kendine göre bir build dizebiliyorsun. Baldurs Gate 3'te vuruş hissi yok diye kötülerim. Elden Ring'i de hikayeye yön veremiyorum diye. Borderlands 2'de sen kendini farklı bir beklentiye soktuğun için bu kadar kötülüyorsun gibi geliyor bana. Oyunun vaat ettikleri ve türü belli. Oyun sana çok büyük bir açık dünya ve keşif vaadiyle gelmiyor sana. Oyunun iyi yaptığı şeyler var ve onlarla geliyor.Hakkını yemeyeyim ana görevden daha iyi yan görevler vardı ama lootlardaki çeşitliliğin çoğu silah parçalarının değişmesi ile accuracy recoil dürbün gibi dümdüz statlarla kısıtlı element sistemi güzel ama loot sistemi ilk kez oynayan birisi için hiç tatmin edici değil. Build içinse tek bir skill ağacına odaklanmadığın sürece ilk runda build yapamıyorsun. Tek bir konuda çok iyi olsa dememden kasıt bunlar aslında bu oyuna yakın zamanda çıkan ARPGlerin loot sistemi bu oyuna göre daha iyi, Skillerin sayısını düşünürsek shooter olarak warframe bu oyunun kat kat üstünde o oyunda da pasif statlara veriyorsun ama ana skillerin sayısı fazla oynanışı daha kolay çeşitlendirebiliyorsun. Bu oyundan çok skill beklememin nedeni oyunun çok uzun olması dümdüz ateş ederek 55-60 saatlik oyunu tek skille bitirmek bayıyor insanı. Ben bir oyunu oynadığımda bazı şeylerde iyi olmasını istiyorum mesela gizlilik istediğimde dishonored ve hitman iyi PoE ve Grim Dawn loot konusunda iyi keşif hissi konusunda No Mans Sky ve Outer Wilds iyi ben düşününce Borderlands 2'nin ne konuda üst düzey ve iyi olduğunu bilmiyorum çünkü ne yanını düşünsem aklıma çok daha üst düzeyini yapabilen oyunlar geliyor.
Tam hatırlamıyorum nasıl kurtuldular ama 2.oyunda kritik konumda olmadıkları için çok mantık aramaya da gerek yok. 1 tanesini öldürdük diğer ilk oyun karakterlerini de öldürmeyelim demiştir.@artyomdh Mordecai ve Brick nasıl hayatta kaldılar bir bilgi var mı onu merak ettim ?