Tartışma Zoro Kral Hakiyi Bilinçli Mi Kullanıyor

Zoro kral hakiyi bilinçli mi kullanıyor?

• Kullanılan toplam oy
    39
Bilinçli kullanmıyor fakat güçlü bir hakisi var. Belki de kontrol edemiyor.

İstediği ismi versin, adam kullanıyor ama ne kullandığını bilmiyor, bilinçli diyemem ki buna... Kral haki olarak bilmediği için olmaz bence.
hayır ama burda fark var. şimdi sen adını bilmediğin bir şeyi kullanırken bilinçli kullanmış sayılmaz mısın? örneğin kapı tutacağının adını bilmiyorsun, yine de kullanıyorsun, adına da kapı sıkıştırıcı dedin. nolacak şimdi? sen kapıyı durdurmak için kullanmış olduğun şeyi bilinçsiz mi kullanmış oldun.

hayır ama burda fark var. şimdi sen adını bilmediğin bir şeyi kullanırken bilinçli kullanmış sayılmaz mısın? örneğin kapı tutacağının adını bilmiyorsun, yine de kullanıyorsun, adına da kapı sıkıştırıcı dedin. nolacak şimdi? sen kapıyı durdurmak için kullanmış olduğun şeyi bilinçsiz mi kullanmış oldun.
Birine gidip bilinçli olarak " Bakın ben kapı kolunu tutuyorum. " diyemedikçe bilinçli olmaz

Harbiden Enma'yı kaybetse adını bilmediği şeyi nasıl kullanacak

• Wow
  • Like
Tepkiler: Montana ve twei
kullanmayı kendi öğrendiğin alete kendin isim verip kullanırsan adını bilmeden bilinçli kullanmış olur musun olmaz mısın?
Bu kişinin o aleti kendi ihtiyacına göre kullanmasına bağlı.
Senin bahsettiğin şeyden yola çıkarsak; daha önce kılıç görmemiş bir kişi kılıcın keskin kenarlarını fark edince onu ot kesmek için kullanabilir, hatta o kılıcı kendi amacına uygun olarak yeniden şekillendirebilir ve adına orak diyebilir. Bu kişiye yine de kılıç ustası diyebilir misin?

Ayrıca kişi, tekniğini bilmediği bir şeyi, kendini zorlayarak zar zor kullanabilir. Ama tekniği bilen kişi o şeyi istediği vakitte ustalıkla kullanır. Tekniğini bilen kişi bilinçli kullanır, diğeri ise bilinçsiz.

Marineford'ta Luffy kral hakisini kullanırken sence bunu bilinçli mi yaptı? Hayır.
Luffy bu yeteneğini, meydanda kullandıktan sonra farkına vardı mı? Hayır.
Aynısı Zoro içinde geçerli.

Bu kişinin o aleti kendi ihtiyacına göre kullanmasına bağlı.
Senin bahsettiğin şeyden yola çıkarsak; daha önce kılıç görmemiş bir kişi kılıcın keskin kenarlarını fark edince onu ot kesmek için kullanabilir, hatta o kılıcı kendi amacına uygun olarak yeniden şekillendirebilir ve adına orak diyebilir. Bu kişiye yine de kılıç ustası diyebilir misin?

Ayrıca kişi, tekniğini bilmediği bir şeyi, kendini zorlayarak zar zor kullanabilir. Ama tekniği bilen kişi o şeyi istediği vakitte ustalıkla kullanır. Tekniğini bilen kişi bilinçli kullanır, diğeri ise bilinçsiz.

Marineford'ta Luffy kral hakisini kullanırken sence bunu bilinçli mi yaptı? Hayır.
Luffy bu yeteneğini, meydanda kullandıktan sonra farkına vardı mı? Hayır.
Aynısı Zoro içinde geçerli.
ama burda da ustalık ve yetenek ayrımına geldik. alet kullanmaya yetenekli olmak ile ustalık farklı, biri kılıçta yetenekli ise ama kılıcın adını bilmiyorsa yine de onu kullanabilir. usta olmasına gerek yok. türkçe konuşmak için türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirip akademik eğitim almamıza gerek yok keza bu ustalığa en yakın şey.

zoro king ile kapıştığı bölümlerde özellikle @William Cutting ile konuştuktan sonra tekrar baktım, bölüm 1033te enma yüzünden savaşamıyor, sonra bir flashback geliyor.
1033-013.png

enmanın hikayesini görüyoruz, zoro ne ad verildiğin hatırlıyor the king of the underworld.
1033-016.png

bölüm sonunda da kolunun stabil olduğunu görüyoruz ve kral haki ile etraftakileri bayıltıyor.

1035. bölümde de kral haki kullandığı ataklarına king of hell diye başlıyor. king dövüşü biterken de mihawk a yenildikten sonra luffy ile konuşmasını ve sözünü hatırlayıp tamamlıyor (sen korsanlar kralı olacaksan) ben de cehennemin kralı olurum diyor. önceden böyle düşünmüyordum belki ama şu an ne anlıyorum, kıcın yapımcısı kılıcın bir kişiliği var ve onu kullanan bunda ustalaşmak için iradesi ile onu dize getirmeli diyor. iyi bir kılıç içini görür diyor, yani enma zoronun baskın gelme güdüsünü zorla açığa çıkartmaya çalışıyor. fakat zoro bunu silahlanma hakisi ile karşılamaya çalıştıkça başarısız oluyor. fakat iradesini kılıca aktarmaya başladığı anda bu sıkıntıları yaşamadığını görüyoruz. yani kullandığı gücün sınıflandırmasını ismini bilmese de iradesini kullandığını biliyor ve bunu kullanıyor.

• Like
Tepkiler: William Cutting

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü