ÇAPRAZ LONCA BİRİNCİ LOL TURNUVASI

Hangi takım kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    44
Canım normie normalde onura kaybetcek biri değildi. Bilmiyorum belki canı sıkkın belki başka bir şey ama tüm foruma istersen tek tek sor hatta @Zenzou ya sor, normie benden daha iyi mid der. Zenzou turnuvada en kötü ikinci mid olarak oynuyor. Selçuğa karşı oynadığı gibi oynasa kaybetmezdi midi.

Botta strong side ı nerden çıkardın? D takımı en iyi bot laneye sahip. Bize karşı strong side sın d ye karşı değil. Senin görevin o maç taşıyıcı rolü oynamak değil keepra karşı olabildiğince az geri çıkmak. Normie midde patlayınca takımınız dengesizleşti. Kekonun gelebileceği de tek koridor bot laneyken 3v3 weak tarafı denedikçe kaybettiniz. Normalde midi kazanıp baskıyı yavaşça bota yaymanız gerekirdi
Normie doğru Onur'a kaybedecek biri değildir. ama kaybetmesi kağıttakiyle aksiyon arasında çelişki olduğunu göstermez mi? ben sadece kağıttakinin oyuna uymadığını söylüyorum.
Strong side olayını sadece C ve D arasında konuştuğum için söylemiştim hani herkesin kendince strong side'ı var diye konuştuk ya. Ben de orada C ve D arasında kıyaslama yaptım. Dediğin gibi yanlış kararlar verildi ve oyunlar bu yüzden böyle sonuçlandı, fakat bu kararları verenler strong side'daki kişiler değil miydi o da çok garip geldi de yapacak bir şey yok olan oldu zaten.

Strong side işine tekrar dönersek, sizin takımla yaptığımız maçlarda da bizim takımın bot, mid ve jg'si her türlü daha iyi gözüküyordu kağıtta, ama nedense belli şeylerin tutmaması da çelişki oluşturdu kafamda o yüzden dedim bunu. Dediğin gibi eski turnuvalardan çok daha dengeli bir turnuva olmuştur ki zaten turnuva genel anlamıyla eğlenceliydi, ama kağıt ve oyun arasındaki çelişkilerin bana denk gelmesi biraz absürt geldi sanırım.

Normie doğru Onur'a kaybedecek biri değildir. ama kaybetmesi kağıttakiyle aksiyon arasında çelişki olduğunu göstermez mi? ben sadece kağıttakinin oyuna uymadığını söylüyorum.
Strong side olayını sadece C ve D arasında konuştuğum için söylemiştim hani herkesin kendince strong side'ı var diye konuştuk ya. Ben de orada C ve D arasında kıyaslama yaptım. Dediğin gibi yanlış kararlar verildi ve oyunlar bu yüzden böyle sonuçlandı, fakat bu kararları verenler strong side'daki kişiler değil miydi o da çok garip geldi de yapacak bir şey yok olan oldu zaten.

Strong side işine tekrar dönersek, sizin takımla yaptığımız maçlarda da bizim takımın bot, mid ve jg'si her türlü daha iyi gözüküyordu kağıtta, ama nedense belli şeylerin tutmaması da çelişki oluşturdu kafamda o yüzden dedim bunu. Dediğin gibi eski turnuvalardan çok daha dengeli bir turnuva olmuştur ki zaten turnuva genel anlamıyla eğlenceliydi, ama kağıt ve oyun arasındaki çelişkilerin bana denk gelmesi biraz absürt geldi sanırım.
Kağıttakinin oyuna yansımamasına yapacak bir şey yok. Eğer midimiz d takımının midine kaybederse ff olucak maç. Ama bunun olması normal şartlarda olcak bir şey değil.

Normalde normie de kaybetmemeliydi ama belki o gün morali bozuktur, takım içerisinde tartışma olmuştur bunları bilemem.

Sizin takımla bizim takım arasında top ve midde biz, bot ve jungda siz güçlü olarak ayarlandınız. Midde o maç kazanmayı beklediysen hayal kırıklığı yaşaman normal ama viktor maçında normie daha çok etki etti.

Kağıttakinin oyuna yansımamasına yapacak bir şey yok. Eğer midimiz d takımının midine kaybederse ff olucak maç. Ama bunun olması normal şartlarda olcak bir şey değil. Belki o gün morali bozuktur, takım içerisinde tartışma olmuştur bunları bilemem.

Sizin takımla bizim takım arasında top ve midde biz, bot ve jungda siz güçlü olarak ayarlandınız. Midde o maç kazanmayı beklediysen hayal kırıklığı yaşaman normal ama viktor maçında normie daha çok etki etti.
Doğru yapacak zaten bir şey yok, Viktor maçına gelince hasarlara ve takım savaşlarında gerçekten Viktor çok üst bir performans çıkarırken Ryze'da gerçekten kayda değer hasar vurup sağlam bir pressure bırakıyordu, ama maalesef geri kalan 2 maçta buna yakın bir denge olmadı bir taraf daha ezici bir baskı kurdu, bunun mental olarak bir çok sebebi olabilir. Gününde değildir veya yanlış oynamışızdır vs. ama Viktor maçını örnek vermek yanlış bence çünkü o maçta 2 mid lane arasındaki oyuna etki farkı %10 %20 iken, geri kalan 2 maçta bu aranın çok daha fazla açıldığını sen de biliyorsun.

Önceki 2 turnuvada da oynadım ilk turnuvada
Normie ile ben botta, king jungle, bavs mid, müsteşar top lane çok kırık absürt güçlü bir takım olmuştuk zayıf halkamız yoktu
2. turnuvada
axo ile bottaydım, mid crowley, jung erdem, top lane arthurdu yine çok güçlüydük tek zayıf halkamız adcmiz axoydu

İlk 2 turnuva oynayışları kestiremediğimiz için çok dengesiz olmuştu
bu turnuva ilk 2 turnuvaya göre daha dengeli ama hala dengesizlikler var A ve D diğer takımlara göre daha güçlü

B'de crowley support oynayarak maç taşıyamaz. Sanırım jungleları da uzun süredir oynamadığı için paslanmış bariz güçsüz kalıyorlar,

C'de Normie main rolünde bile değil, ki kendisi zümrüt peak, karma almış birini midde ezip kingle birlikte oyun taşıması çok zor karşılarında keepr varken, Adcleri iyiydi ama supportları weak side oynamak için uygun değildi. Üstelik benim yerime keeprın arkadaşı gelse fark daha bariz olurdu ilk maçı benim intlemem yüzünden kaybettik.

Ama kadroları hazırlayanlara da bir şey diyemem 20-25 kişilik bir havuzla eşit kadrolar kurmak imkansıza yakın kağıt üzerindeki şeyler ve oyun birbirini tutmaz hiçbir zaman.
Oyuncu sayısı artarsa ve arada zevkine eskisi gibi 5v5 ler atılır insanlar birbirini tanırsa daha eşit takımlar kurulabilir belki.

Doğru yapacak zaten bir şey yok, Viktor maçına gelince hasarlara ve takım savaşlarında gerçekten Viktor çok üst bir performans çıkarırken Ryze'da gerçekten kayda değer hasar vurup sağlam bir pressure bırakıyordu, ama maalesef geri kalan 2 maçta buna yakın bir denge olmadı bir taraf daha ezici bir baskı kurdu, bunun mental olarak bir çok sebebi olabilir. Gününde değildir veya yanlış oynamışızdır vs. ama Viktor maçını örnek vermek yanlış bence çünkü o maçta 2 mid lane arasındaki oyuna etki farkı %10 %20 iken, geri kalan 2 maçta bu aranın çok daha fazla açıldığını sen de biliyorsun.
Evet ve turnuvanın en iyi midi o zaten. Midi kazanamasaydı mobbing yicekti @Ryze al Ghul.

Son maç takım olarak kötü oynadınız tekrarı izlersen bence daha net görürsün. King defalarca sattı mesela. Sen de ilk 2 maçına göre bir şey yapamamıştın. Sadece normie suçlanamaz o maç.

Abi keko benim mid olduğumu gördüğünde turnuvadan çekilecekti neredeyse.... zor ikna ettik adamı. Normal şartlar altında C, D yi yeniyor :S
Gerçekten güçsüsüz diye çekilecekti adamı zor ikna ettim şimdi neler deniyor hshshjshsjshsjhsjs

Sonradan ağlanmasın diye herkese de sorduk kabul edildi öyle başladı turnuva

Zaten kağıt üstü ve oyun hiçbir zaman birebir uymayacaktır. Her macın hikâyesi farklı. Seçim ekranı çok önemli. Herşeyi hesaba katmak gerekiyor. Heroların birbirine uyumu, karsı rakibe göre ayrı plan vs.. Takım içi uyumda çok önemli. Takımına göre uygun plan. Bizim takım mesela biz sürekli birbirimizle iletişim halindeyiz konuşuyoruz rakibimize göre ne yapabiliriz bunu konuşuyoruz vs.. maç içi taktiklere çalışıyoruz. Bunları herkes yapıyor mu bilmem. Bu konuda en aktif biz A takımıyız sanırım. Mushi nişana 1 gün kala gelip bizimle maç attı, dc de saatlerce yazışmalarımız oluyor bunlar önemli detaylar bence. Bazı takımalar daha önce hiç konuşmadan direkt maça da giriyor olabilir. Biz şahsen elimizdekinden en iyi verimi almaya calışıyoruz

• Love
Tepkiler: mushi

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü