Elden Ring

Kral sunum istiyor. Miyazaki sunumdan anlamıyor diyor. “Ayak modelleyeceğine iki üç ara sahne kassın. Bak Kojima’ya hem ayak scanlıyor hem de 7 saatlik ara sahne yüklüyor” diyor. Ben Guts’ı anladım.

Miyazaki maalesef insan ayağı bile scanlemiyor. Fictosexual bir kişilik. Buna rağmen ara sahne koymadığı için ondan razıyız. Clair Obscur gibi istisnalar dışında, ara sahneli oyunların çoğu ilgimi çekmiyor artık. Bana iyi düşünülmüş bir dünya versinler, istersem ben onu keşfederim zaten.

Son düzenleme:
Miyazaki maalesef insan ayağı bile scanlemiyor. Fictosexual bir kişilik. Buna rağmen ara sahne koymadığı için ondan razıyız. Clair Obscur gibi istisnalar dışında, ara sahneli oyunların çoğu ilgilimi çekmiyor artık. Bana iyi düşünülmüş bir dünya versinler, istersem ben onu keşfederim zaten.
Gameplay iyi olduktan sonra sunum olmasa da olur. Sunum istesem birbirinin aynı olan 377383 Sony oyunundan birini oynarım. Baltaro gibi bir efsane gördü bu sektör. Sadece kart oyunu dersin ama, tüm Sony oyunlarının toplamından daha iyi gameplayi var.

Hikaye var zaten. Olmadığını kim söyledi?

Kast ettiğim şey şu, hikaye var ama sunuş olarak benim sevdiğim tarzda değil. Bildiğim kadarıyla Dark Souls serisinin yaratıcısı zamanında İngilizcesi olmadığı için yarım yamalak okuyabildiği bir eserden duyduğu hazzı sevdiği için oyun hikayesini sunuş tarzını da bu şekilde geliştirdi. Yani bölük pörçük, item açıklamaları ya da bazı yerlerden öğrenebileceğimiz bie hikaye.

Ama ben kapsamlı diyalogların olduğu, yönlendirdiğimiz karakterin bir kişiliği, karakter gelişimi olduğu serileri daha çok seviyorum Witcher gibi. Ama bu elementler Elden Ring'de yok bildiğim kadarıyla. Evet hikayesi yok biraz fazla aşırı bir yorum olmuş saatin de etkisiyle öyle yazıp geçmişim. Yani öyle boş boş canavar kestiğimiz bir oyun değil bunu biliyorum. Ama işte sunuş ve detay açısından pek istediğim seviyede değil. He bu durum, bunu kötü bir oyun yapmaz kesinlikle. Ama sadece tercih meselesi.

• Like
Tepkiler: William Cutting
Kral sunum istiyor. Miyazaki sunumdan anlamıyor diyor. “Ayak modelleyeceğine iki üç ara sahne kassın. Bak Kojima’ya hem ayak scanlıyor hem de 7 saatlik ara sahne yüklüyor” diyor. Ben Guts’ı anladım.

Bu arada doğru ama eksik.

Şöyle ki ben oyunların "similasyon" hissi verme yanını seviyorum. Yani sadece bir karakter yönlendirme değil aynı zamanda o karakterle dünyada yaşadığımız hissinin de verilebilmesi lazım. Yani ne bileyim işte ev alma random npc'lerle muhabbet, yemek yeme uyuma çeşitli aktiviteler vs vs. Ara sahneler bunları sağlayan özelliklerden sadece birisi ama illa öyle aşırı sinematik vs olmasına da gerek yok. Yani mesela karakterlerin kütük gibi durarak konuşmak harici bir halt yapmadığı Skyrim en sevdiğim oyunlardan birisi öyle işte.

Kişisel zevklere göre herkesin en sevdiği from software oyunları değişebilir ancak bence duygular bir kenara koyuldugu zaman bariz en iyi souls oyunu Elden Ring. Sekiro veya BB kadar rafine bir oyun değil ancak o kadar büyük çapta bir oyun ki bu kadar büyük bir oyunun bu kalitede olması inanılmaz bir şey bence. Devasa bir oyun olmasına rağmen bir iki bölge hariç her harita çok iyi tasarlanmış her köşede ayrı bir şey keşfediyorsun. Kombat açısından ash of warlarve büyüler sayesinde belki de en fazla çeşitliliğe sahip oyun. Evet sonlara doğru bazı insanları sıkıp yorabiliyor oyun ancak 100-150 saat oynanışı olan bir oyunu düşününce artık 100. Saatte sıkılmaya başlamak çok normal, insanlar bunu kaçırıyor. Diğer souls oyunları çok daha kompakt olduğu için bu hissedilmiyor, sekiro BB ya da DS'ler Elden Ring'in yarısı kadar geniş bir oyun olsa onlar da bayardı insanı. From Soft'un bir daha Elden Ring çapında ve aynı kalitede oyun yapmasını düşük ihtimal görüyorum. Uzun bir süre adamların başyapıtı olarak oyun dünyasında kalır.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü