Anket En Çöplük Sosyal Medya Platformu

En Kötüsü Hangisi?

• Twitter

Oy: 14 63.6%
  • Facebook

Oy: 1 4.5%
  • TikTok

Oy: 2 9.1%
  • Instagram

Oy: 2 9.1%
  • Linkedin

Oy: 3 13.6%

• Kullanılan toplam oy
    22

Mewtwo

★★★★
İnternet sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla çöplüğe dönmüş durumda. Sizce bu platformlardan hangisi en kötüsü?

Twitter

Özellikle Elon Musk dönemi sonrası felakettir. Linç kültürü, futbol ve siyaset gibi konularda insanların birbirini yemesi, Troller ve sürekli negatif hava hakim olmasından listenin ilk sıralarında.

Facebook

Yaşlıların daha çok kullanmasından ötürü gençler tarafından kullanılmayan bir platform. Her yerde yapay zekayla yapılmış duygu sömürüsü paylaşımlar ve buna inanan yaşlılar, Yaşlıların garip paylaşımları Facebook’u oldukça çöplük yapıyor.

TikTok

Kalitesiz, cringe içeriklerin olması, algoritmanın çöp içeriklerle dolu olması ve insanların türlü şaklabanlıkları ile dolan yer.

Instagram

İnsanların gösteriş merakı ve gerçek dışı yaşamları varmış gibi görünmesi oldukça eleştiriliyor.

Linkedin

Samimiyetsiz insanların bulunduğu, insanların kendini çok önemli biriymiş gibi gösterme, gereksiz motivasyon postları ve ego şovları ile adeta kurumsal Instagram

Beğenileri görme işinin kalkmasıyla beraber twitter en kötüsü oldu. Sistemin yaptığın tıklamalara göre seni yönlendirmesi falan bok gibi iş. Platformun en derin noktalarına ulaşıyorduk o beğenilerdeki ayak izlerini takip edince. Şimdi Elon iti önümüze ne atarsa o..

Linkedin ve Twitter.

Twitter haber alma açısından çok güzel kaynaklara sahip olsa da akışınızda 18-25 yaş arası her meme akımını takip eden mizahsörler varsa anasayfanız inanılmaz şekilde çöplüğe dönüyor.

Instagram ve tiktokta algoritma daha iyi bu kadar aptal şeye maruz kalmıyorsunuz .

Linkedin ama hepsinden rezil. herkesin pozitiflik saçtığı, olumlama ve statücülükten başka hiçbir şeyin olmadığı rezil bir platform.

Allah bir gün nasip ederse hepsini bırakmak istiyoruz

Instagram bence muhteşem. Nazilerle, akıl hastalarıyla ve egdylordlarla dolu. Sahte yaşamlar dönemi çoktan bitti ya. Eski bir değerlendirme şekli bu.

Twitter ve Instagram şu an en çok Adolf Hitler öven platform olma konusunda yarışıyor. Covid-19’dan sonra Instagram da bir meme cehennemine dönüştü. Favorim diyebilirim. Fakat ne yazık ki 13 yıllık Instagram hesabımı sildiler. Bir İsrailliyle tartışırken “Hitler size az bile yaptı keşke ananı karını sabun yapsaydım” dedim. Bence Instagram fazla tepki gösterdi. Ha sonra öldürülmüş bir İsrail askerinin mezarında annesi ağlıyordu onun altına Billy Butcher’ın “womp womp womp” gifini attım. Fakat sonuçta ifade özgürlüğü değil mi?

Tiktok yani yabancı tarafını bilmiyorum. Hiç Tiktok kullanmadım da. Fakat Tiktok’un Türkiye tarafı çok ilginç. Tüm toplumdan dışlanmış ne kadar transseksüel, homoseksüel, seks işçisi, Kürt, Çingene, kriminal, engelli, deli ya da şöhreti kaybetmiş ünlü varsa Türkiye Tiktok’u mesken tutmuş. İnanılmaz bir freak show potansiyeli var. Bebeksi Şehmus mesela. Resmen Oda tasarlamış gibi bir insan.

Linkedin

En ufak fikrim yok. Taişo’ya sormak lazım. Beyaz yakalı içeriği onun uzmanlık alanı.

Instagram bence muhteşem. Nazilerle, akıl hastalarıyla ve egdylordlarla dolu. Sahte yaşamlar dönemi çoktan bitti ya. Eski bir değerlendirme şekli bu.

Twitter ve Instagram şu an en çok Adolf Hitler öven platform olma konusunda yarışıyor. Covid-19’dan sonra Instagram da bir meme cehennemine dönüştü. Favorim diyebilirim. Fakat ne yazık ki 13 yıllık Instagram hesabımı sildiler. Bir İsrailliyle tartışırken “Hitler size az bile yaptı keşke ananı karını sabun yapsaydım” dedim. Bence Instagram fazla tepki gösterdi. Ha sonra öldürülmüş bir İsrail askerinin mezarında annesi ağlıyordu onun altına Billy Butcher’ın “womp womp womp” gifini attım. Fakat sonuçta ifade özgürlüğü değil mi?

Tiktok yani yabancı tarafını bilmiyorum. Hiç Tiktok kullanmadım da. Fakat Tiktok’un Türkiye tarafı çok ilginç. Tüm toplumdan dışlanmış ne kadar transseksüel, homoseksüel, seks işçisi, Kürt, Çingene, kriminal, engelli, deli ya da şöhreti kaybetmiş ünlü varsa Türkiye Tiktok’u mesken tutmuş. İnanılmaz bir freak show potansiyeli var. Bebeksi Şehmus mesela. Resmen Oda tasarlamış gibi bir insan.

Linkedin

En ufak fikrim yok. Taişo’ya sormak lazım. Beyaz yakalı içeriği onun uzmanlık alanı.
Tiktok cidden internetin bodrum katı diye tabir edebileceğimiz heriflerin membağı haline geldi. Eskiden bu elemanlar YouNow gibi yerlerde toplasan bir kaç yüz kişinin izlediği tiplerken günümüzde diğer platformlar da dahil olmak üzere milyonlarca takipçiye sahipler.

• Like
Tepkiler: KazumaKiryu0
Tiktok cidden internetin bodrum katı diye tabir edebileceğimiz heriflerin membağı haline geldi. Eskiden bu elemanlar YouNow gibi yerlerde toplasan bir kaç yüz kişinin izlediği tiplerken günümüzde diğer platformlar da dahil olmak üzere milyonlarca takipçiye sahipler.

Muhteşem bence ya parayla toplamaya çalışsan o kadar deliyi bi araya getiremezsin. Ne vakti ne de zamanın yeter. Gözümde bir sosyal deney hatta daha fazlası artık. Ayrıca Türkiye'nin ne halde olduğunu da çok güzel özetliyor. Hindistan'nın neden Tiktok'u banladığını daha iyi anlıyorum. Yok neymiş Çin'e karşı önlemiş falan hikaye. Hindistan'nın nasıl bir ucube şovu olduğu internete yansımasın diye banladılar.

Muhteşem bence ya parayla toplamaya çalışsan o kadar deliyi bi araya getiremezsin. Ne vakti ne de zamanın yeter. Gözümde bir sosyal deney hatta daha fazlası artık. Ayrıca Türkiye'nin ne halde olduğunu da çok güzel özetliyor. Hindistan'nın neden Tiktok'u banladığını daha iyi anlıyorum. Yok neymiş Çin'e karşı önlemiş falan hikaye. Hindistan'nın nasıl bir ucube şovu olduğu internete yansımasın diye banladılar.
İşin üzücü tarafı benim internetin bodrum katı diye tabir ettiğim ve YouNow aleminde baya popüler olan isimler Tiktok dönemini göremedi. Bunlardan bir kaçı Balici Muratcaz, Erdal Baba, Demiryumruk, Kartal Bulut Doğan ve Volkan Keresteciler gibi herifler.

• Like
Tepkiler: KazumaKiryu0
İşin üzücü tarafı benim internetin bodrum katı diye tabir ettiğim ve YouNow aleminde baya popüler olan isimler Tiktok dönemini göremedi. Bunlardan bir kaçı Balici Muratcaz, Erdal Baba, Demiryumruk, Kartal Bulut Doğan ve Volkan Keresteciler gibi herifler.

Dj Ercik'e üzülüyorum ben. Adamın ilk resmi internet delisiydi bu altın çağa yetişseydi çok farklı olurdu.

Tiktok ve LinkedIn hesabim hic yok. Oburlerini de neredeyse hic kullanmiyorum, kullandigimda da telefon dahil tarayicidan eklentilerle kullaniyorum ve kendi istegim disinda bir sey gormuyorum.

Twitter'da liste ozelligini kullanarak sadece takip etmek istediklerimi ettigim icin bende kotu etki birakmiyor. Zaten muhendislikle ilgili gelismeler, nba ve f1 icin actigim 3 tane liste var. Bunlar etrafinda donup duruyor. Sadece haftasonu aciyorum.

Instagramin tek amaci gorusmuyoruz ama arkadasiz di mi demek icin sanirim. Onda da eklenti kullandigim icin arkadaslarim ne yapiyor diye arada bi kontrol ediyorum ki o da cok nadir.

Facebook Japonyada'yken board game ve diger etkinlikler icin kullaniyordum ama sadece grup bazliydi. Su an hesabim bile yok.

Youtube yok ama o da en les ortam bence. Bilgilerin dogrulugunu onaylamiyorken bile adamlar kim ne diyorsa kor kutuk inaniyor bu da rahatsiz edici. Bunu da tarayici uzerinden kullaniyorum, uygulamasini kullanmiyorum.

Hepsi birbirinden cop ama onu da ayiklamanin yollari mevcut. Telefon ve bilgisayarda firefox tarayicisinda sunu kullaniyorum;

Kendi yazdigim bana ait olan eklenti de var. Eger bunalmissam bu sitelere bakiniyorsam ve o siteyi gun icinde 10-15 kere acmissam direk tarayiciyi sekmeleriyle kapatan eklenti yazdim. Bunu da hafta sonu degilse hafta ici surekli kullaniyorum.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü