"Aslında bir ritmini bulsa inanılmaz olacak ama 10 yıldır felan bulamıyor o ritmi" diye diye dilimize yapıştı. Takımdaki olumlu tutumun herkesi yukarıya çektiğini gördüğümüz için Furkan'ı inatla milli takımda tutmamız gerektiğini düşünüyorum ben. Evet verim alamadıktan sonra potansiyelin kıymeti de azalır ama onun formsuzluğunu tolere edebileceğimiz bir takımız. Daha 28 yaşında Furk, prime'ını yaşayacağı yıllara girecek. Bireysel kariyerinden ziyade bu milli takım olağanüstü bir şey olmadıkça kemik kadroyla 3-4 turnuva görecek. Furkan'ın zaten iyi olan kadroya bir de istikrar getirmesi demek, oyun kurabilen/şut tehdidi olan/birebir savunmalarıyla(eşleşmeye bağlı) fark yaratabilen ve 1-3 esnekliğinde oynayabilen bir rotasyona oyuncusuna sahip olman demek. Keşke Bogi için Temu Furk dediğimiz evreni yaşasaydık ama yapacak bir şey yok. Ergin hoca oyuncuya sabretmeyi sever. Zaten hocalık meziyeti olmasaydı Larkin Efes kariyerinin 6 ayından sonra Avrupa'da savrulur giderdi, Furkan'a sabretmesini daha da değerli buluyorum o yüzden. Umarım ben haklı çıkarım.
Bogi'den sonra bir kötü haber de Jokubaitis'den geldi, turnuvayı kapadı. Litvanya'da Brazdeikis-Sabonis/Buzelis/Kasparis gibi NBA yıldızlarının hiçbiri de yokken #1 için Finlerin Almanyayı yenmesini bekleyebilirlerdi, hala bir angle var ama turnuvanın devamı için zor duruyor ilerlemeleri. Litvanya sonraki turnuvalarda çok can yakar, ki Buzelis'in zaten low budget Flagg olma gibi bir potansiyeli de var. Bu sene sonraki Eurobasketlerin fragmanı gibi, çok daha iyi şeyler izleyeceğiz