Şaka bir yana ben de şu fikirdeyim.
Ben savunmayı o kadar önemli görmüyorum. Oyundan düşmediğimiz sürece yani mentali kaybetmediğimiz sürece ara ara olan savunma defektlerine okeyim. Ama merkezimiz çok zayıf.
Orkun-Salih-Olaitan ana üçlüsü olacak takımın tek normal yedeği Miretti. Ndidi ve maalesef Kartal ikilisi anca kalabalık yapar şu an. En azından lig için Emirhan'ı falan çözsek güzel olacak.
Kanat konusunda ise daha iyisi olsa hayır demezdim ama hocanın rotasyon anlayışı ve ters kanat kullanımı ile ben şimdilik Trossard-İlhan-Poku-Cerny dörtlüsüne okey gibiyim. Pokuyu henüz göremedik ama potansiyeli sağlam. Cerny de el freni desek de kötünün iyisi. Skor katkısı verebilen bir oyuncu en azından. Olaitan ile ilişkisi de su götürmez bir gerçek. Dediğim gibi daha iyisi olabilirdi ama hiç olmamasından iyidir.
Sizin ihtiyacınız var çünkü hem stoperleriniz (Emirhan, Djalo) sakatlığa açık hem de hocanız savunma hattını çok önde kuruyor ve stoperlerin oyuna dahli bir hayli fazla, fiziksel olarak zorlanacaklar, o yüzden iyi kötü oynayabilecek 5 tane falan stopere ihtiyacınız var, benim fikrim tabi.
Agbadou da var. Oyun stili farklı olsa da seviyesi belli sonuçta. 3 as stoper 1 yedek stoper (Akdağ) 1 stepne (Yasin) beşlisi bir şekilde götürür orayı.
FB'den topçu yok.
Yani almasalarmış en değerli 5 santrafordan üçü Beşiktaş santraforuymuş. Suphanallah.
Ya seviye konuşulur ama bu kadar siklet farkı varken gs ve fbyle tek transfer döneminde farkı kapatmayı bekletmek de yönetime fazla yüklenmek oluyor bence.
Agbadou, Emirhan, Djalo ve Alanyadan gelen yerli çocukla 4 tane defans alternatifin var. Hocanın istediği oyun profilini ne kalitede uygulayabilecekleri tartışabiliriz ama şuan sayı olarak baktığımızda tek sorun teşkil eden bölüm 6 numara.
Yönetimin en büyük eksikliği iletişim ve süreç yönetimi. Salah mevzuları çok oyaladı bizi. Eğer Salah konularıyla uğraşmasalardı Poku erken gelirdi. Üstüne belki bir tane daha kanat çözülebilirdi.
Açıkçası, hani ne olur bilemiyorum ama farkın artık çok açık kaldığını düşünmüyorum. Eski sezonlardaki kadar fark göremiyorum kağıt üzerinde. Mesela geçen sene diyorduk ki bu kadro kötü. Bu sezon kötü demiyoruz eksik diyoruz ama Fener de diyor GS de diyor.
Şimdi kadro derinliğine baktığımız zaman sadece merkez bölgede eksiğimiz var. En azından lig için kalan 2-3 günde 1 ya da 2 oyuncu alınırsa ,Emirhan gibi, ben başarılı sayarım tamamen. Ligde zaman zaman, maç maç Salih'i de yedekler Olaitan'ı da.
Kalede derinlik - yeterli
Stoperde derinlik - yeterli
İki bekte derinlik - yeterli
6 numara derinlik - yok
8 numara derinlik - eksik
Kanat derinlik - yeterli (sağ kalitesi tartışılır ama hoca dediğim gibi Trossard ve Fuckıllıyı orada değerlendirerek kalite eksikliğini bir nebze kurtarıyor.)
Santrafor derinlik - yeterli
Kalite olarak baktığın zaman ilk 11 kalitesi stoperler dışında yeterli. Zaman zaman sol bek konusunda da aksayacağız gördüğüm kadarıyla. Hem Outtara hem Rıdvan istikrar sorunu yaşayacak hissiyatı uyandırdı bende.
Sadece 1-2 hızlı takviyeyle bu kadro kurtarır. İyidir, derindir, kalitelidir.