GS'nin iyi transfer sezonu geçirdiğine kesinlikle katılmıyorum. Tabii eğer hedef en az ŞL ilk 24 ise. Bunu maaliyetlerden bağımsız söylüyorum. Geçen sene ile kıyaslarsanız bu net olarak gözükecek.
Osimhen takımdaydı. Bir gelişme söz konusu değil.
--------------------------------------
Muslera-Uğurcan
Mertens-İlkay
Değişikliği oldu. Bunlara direkt upgrade diyebilir miyiz? Açıkçası Muslera'nın lig performansını Avrupa'da da verdiğini varsayarsak ortada direkt gelişim falan yok. Aksine şüpheler var. Umuyorum ki en azından Uğurcan, Muslera'nın avrupada yaptığı hataları yapmaz
Sane
Bana göre Sane takımı ileri değil geri götürdü. Barış ve Yunus buna bakıp, şuna 9M veriyorlar deyip sövdüklerine eminim. Ki Barış'ın menajeri direkt demiş zaten. Durumu iyiye gider mi bilmiyorum. Ama mevcut durumda kesinlikle Yunus ve Barış'ın gerisinde ve daha az süre almalı. İyi yanı takımın kadrosuna genişlik katması ama bu geçen seneki takımı ŞL düzeyine taşıdı anlamı çıkmaz.
Singo
Lemina
Lemina'yı da ekledim çünkü geçen sene Avrupa'da oynamadı. Bana göre takımı Avrupa'da daha iyi kılma şhtimali olanlar sadece bu ikisi. Singo'yu henüz görmedik, Lemina ise düşüşte. Ama geçen sene bu ikisi olsa ve İcardi de sakat olmasa, kart cezaları sebebiyle elenmezdik diye düşünüyorum.
Bu yüzden kadro derinliği açısından uefa için yeterli olabilir ama ŞL açısından yeterli olmaya çok uzak bir kadro. Takımın ligde bile aksayan tarafı sağ bek, sol stoper ve zaman zaman merkezin defans yönü iken, bu anlamda eklenen tek oyuncu Singo. Takıma Arda eklendi evet ama ŞL'de süre alacağını da, sakatlık vs olursa Okan'ın şans vereceğini de sanmıyorum. Kaldı ki transfer sezonu geçirip umudunu Arda'ya bağlıyorsan çok kötü transfer sezonu geçirmişsindir.