Futbol Sohbet

Atardı atamazdı bunun spekülasyonunu mu yapalım şimdi ? Bu işin bir katsayısı var matematiği var geçen sezonun real Madrid i de uçak gibi takım değildi hep aksıyordu evet 31 atamazdı muhtemelen .
Yahu soru sordum sadece. Atardı bence 35 bandında da atardı. Daha iyi beslenirdi. Bunu cevaplamak spekülasyon yapmak olmuyor soru soruyorum performans odaklı sadece. Oyuncu gerçekten kaliteli bir oyuncu ve farkında değilsin bence gs yaptığı için. Gsye hiç gelmemiş olsa bu değersizliği üstüne koymazdın bence.
Mbappe yorumu ise oyuncunun son 2 sezonki performansı sebebiyle idi. Gelecek sezon bencede taş gibi oynayacak Mbappe. Genel olarak evet daha iyi bir oyuncu

Yahu soru sordum sadece. Atardı bence 35 bandında da atardı. Daha iyi beslenirdi. Bunu cevaplamak spekülasyon yapmak olmuyor soru soruyorum performans odaklı sadece. Oyuncu gerçekten kaliteli bir oyuncu ve farkında değilsin bence gs yaptığı için. Gsye hiç gelmemiş olsa bu değersizliği üstüne koymazdın bence.
Mbappe yorumu ise oyuncunun son 2 sezonki performansı sebebiyle idi. Gelecek sezon bencede taş gibi oynayacak Mbappe. Genel olarak evet daha iyi bir oyuncu
Usta sana şimdi bir şey dicem uefa bu ise böyle karar vermişse biraz da yanılıyor olabilir miyim acaba diye düşünmen gerekmez mi? Mo salah premier ligte 29 gol attı ki çok skoererdi . Onun arkasından direkt isak geliyor o da 23 gol atmış. İsak 23 atıyorsa Osimhen herhalde Newcastle da 30 tane atamazdı ? Ya da flick in barcelonası ateş etti her maç 3 gol attılar lewa osimhenden sadece 1 gol fazla atmış. Lewa gayet de iyi oynadı bu sezon. Yani dünyanın en büyük iki liginde 3 tane adam sadece 26 dan fazla gol attıysa şu katsayı mevzusu dibine kadar doğru . Daha iyi beslenirdi evet ama burada hep rakip oyuncuları atlıyorsun . Senin takım daha iyi ama karşı takımda iyi ve lig genel olarak daha rekabetçi. La Liga da ilk 4-5 takım cl hedefine oynuyor. Süperligte zaten 10 hafta kala herkes salıyor.

• Like
Tepkiler: Glorfindel
Usta birbirimizi kandırmayalım ya gs transferi yatarsa kesin bir şekilde benim çizgiye geleceksin sende :D Taş gibi topçu sakatlık sorunu olmasa kariyerinde dahada fazla atardı yaşı daha 25 la zaten kaç sezon geçirdi toplam...
Mbappe, Kane, Haaland bu üçlüden sonra geliyor direkt güncel piyasada
Bunun gsde olup olmaması ile alakası yok. İstatistikler gösterdiği performans vs ortada ilk 10 anca girer. Onu da dediğim gibi farklı ligde büyük takımda izlemek lazım. Napolide sadece 1 sezonu iyi. Üst üste 25+ skor katkısı versin İngiltere, İspanya ya da italyada tamam diyelim. Mesela italyadaki son 2 sezon osiye bak ikili mücadele oranlarına vs. One çıkan fiziksel gücünün aslında nasıl ortalama bir forvet kadar olduğunu görürsün.

• Sad
Tepkiler: Crocus
Usta sana şimdi bir şey dicem uefa bu ise böyle karar vermişse biraz da yanılıyor olabilir miyim acaba diye düşünmen gerekmez mi? Mo salah premier ligte 29 gol attı ki çok skoererdi . Onun arkasından direkt isak geliyor o da 23 gol atmış. İsak 23 atıyorsa Osimhen herhalde Newcastle da 30 tane atamazdı ? Ya da flick in barcelonası ateş etti her maç 3 gol attılar lewa osimhenden sadece 1 gol fazla atmış. Lewa gayet de iyi oynadı bu sezon. Yani dünyanın en büyük iki liginde 3 tane adam sadece 26 dan fazla gol attıysa şu katsayı mevzusu dibine kadar doğru . Daha iyi beslenirdi evet ama burada hep rakip oyuncuları atlıyorsun . Senin takım daha iyi ama karşı takımda iyi ve lig genel olarak daha rekabetçi. La Liga da ilk 4-5 takım cl hedefine oynuyor. Süperligte zaten 10 hafta kala herkes salıyor.
Benim demek istediğim bu değildi. Ben performans ve yapabilecekleri üzerinden oyuncuyu değerlendirmeye sıcak bakıyorum. Geçen sene Uefa'da oynadığı maç sayısına oranla en çok gol atan oyuncu idi. Neyse gelecek sene sakatlık falan olmazda Gs düşerse cl performansı ile bu dediğimi ispatlar usta oyuncu zaten.

Taraflı bakmış olaya. Gayet de borç eritmiş adam bir şekilde. Giderlerin neredeyse hepsinin dövize bağlı olduğu ama TL ile gelir elde edildiği bir dönemde borcu eritmek başarıdır. Ayrıca borcun bir de çok ciddi faiz yükü vardı. Beşiktaş'ın yıllık 50 milyon Euroluk faiz gideri var sadece. Trabzonun da 3 senede gelen paranın 30-40 milyonu faize gitmiştir zaten. Oyuncu satın alışları da var. Hatrı sayılır miktarda bonservis ödemiş takım. Diğer büyüklerle kıyaslayınca çok anormal değil ödediği bonservisler-imza paraları ya da maaşlar.

40 milyon yıllık maaş gideri var Trabzonspor'un. Beşiktaş'ın 66 milyon şu an. Fenerbahçe/Galatasaray ikilisinin 100 milyona yakın.

2024/25 sezonu - 46 milyon Euro
2023/24 sezonu - 46 milyon Euro
2022/23 sezonu - 52 milyon Euro olmak üzere üç sezonda zaten 144 milyon euro maaş gideri olmuş. Teknik ekip, personel, stad bakım vs. gibi diğer giderler de var. Kara delik yok.

Ha verilen maaşlar yüksek ve başarı yok dersen birkaç istisna dışında o kadar yüksek maaş yok. Başarı da tartışmalı ama iki sene üst üste Türkiye kupası finali var.

Haklısın la ben karıştırmışım özür dilerim. Ya aklımda böyle kalmış ya da başka bir oyuncu vardı gittikten sonra maliyetini öğrendiğimiz.
Sözleşme imzalatırken bin küsür formayı futbolcusuna satan Ağaoğlu para mı koklatır o kadar :D Erto yapar bak ama onda da para yok şuan. Arsa borsa işleriyle borç kapattım diyor ama hesaba geçen bir şey yok, para direkt borca gidiyor. Kap açıklaması geldi dün, borç 2,5Milyar ₺ ( 53Milyon €)

Sözleşme imzalatırken bin küsür formayı futbolcusuna satan Ağaoğlu para mı koklatır o kadar :D Erto yapar bak ama onda da para yok şuan. Arsa borsa işleriyle borç kapattım diyor ama hesaba geçen bir şey yok, para direkt borca gidiyor. Kap açıklaması geldi dün, borç 2,5Milyar ₺ ( 53Milyon €)

Bartra ağaoğlu döneminde gelmedi la. O borcun kapanma ihtimali yok zaten. Millet ana avrat sövüyor sermaye artırımı muhabbetine.

Taraflı bakmış olaya. Gayet de borç eritmiş adam bir şekilde. Giderlerin neredeyse hepsinin dövize bağlı olduğu ama TL ile gelir elde edildiği bir dönemde borcu eritmek başarıdır. Ayrıca borcun bir de çok ciddi faiz yükü vardı. Beşiktaş'ın yıllık 50 milyon Euroluk faiz gideri var sadece. Trabzonun da 3 senede gelen paranın 30-40 milyonu faize gitmiştir zaten. Oyuncu satın alışları da var. Hatrı sayılır miktarda bonservis ödemiş takım. Diğer büyüklerle kıyaslayınca çok anormal değil ödediği bonservisler-imza paraları ya da maaşlar.

40 milyon yıllık maaş gideri var Trabzonspor'un. Beşiktaş'ın 66 milyon şu an. Fenerbahçe/Galatasaray ikilisinin 100 milyona yakın.

2024/25 sezonu - 46 milyon Euro
2023/24 sezonu - 46 milyon Euro
2022/23 sezonu - 52 milyon Euro olmak üzere üç sezonda zaten 144 milyon euro maaş gideri olmuş. Teknik ekip, personel, stad bakım vs. gibi diğer giderler de var. Kara delik yok.

Ha verilen maaşlar yüksek ve başarı yok dersen birkaç istisna dışında o kadar yüksek maaş yok. Başarı da tartışmalı ama iki sene üst üste Türkiye kupası finali var.

Trabzonspor ne zaman "paralı" bir başkanla çalışsa batmıştır. Bunun istisnası yok. Bunun da çok geçerli bir sebebi var. Bugün üç İstanbul takımının toplam taraftar sayısı ülkenin yüzde 85 ine denk gelir. Kombine, stad gelirleri değil sadece her yerden forma vs alıp gelir sağlıyorlar. Marka değeri de var pek çok zenginin desteğini alabiliyor. Beşiktaş zor dönemler geçirmesine rağmen bir şekilde başkan adayı çıkarıyor mesela. Gs kötü başkanı altı ayda kovabiliyor yetmiyor 2 sene üst üste şampiyon olmuş başkanın devre arasında defolup gitmesini istiyorlardı. Fenerde başkanlar hep zaten çok güçlü. Ali koç bugün gitse on tane aday bulurlar. Biz öyle değiliz. Bu gerçeği kabul edip hareket etmemiz, her sene az maliyetle Avrupa ya gitmemiz, oyuncu satmamız ve Istanbul takımları kötü gittiği dönemde şampiyonluk fırsatı için hazır olmamız gerekiyor. Bu dediğim bizim için en anlaşılması gereken konudur. Şampiyonluk büyük oranda iyi kadroyla bu da büyük oranda parayla ilgili bir mevzu. Eğer istanbul takımları ile parasal bir yarışa girersen sonun böyle olur. Bugün Bayern ile dortmund finansal bir yarışa nasıl giremezse bizim de durumumuz aynısı. Bu gerçeği kabul etmeyecek adam da gitsin başka takım tutsun.

Trabzonspor'un başkanı olacak zat futboldan anlamıyor anlamadığı gibi birine de sormuyor. Yönetici kadrosu çaycılardan ibaret. Canı istediği zaman gidip sermaye artırıp hisselerle oynayıp milletin rızkına çöküyor. Abuk subuk adamlara tonla maaş verip hiçbirini gönderemeden hepsiyle fesih yapıyor. Uğurcan mevzusunda bile büyük çuvalları. Araya giren kişiler sebebiyle fenerbahçeye gitmedi ama şöyle bir durum var ki ikisi de topu birbirine attı. Trabzonspor'un başkanı olan adam sorumluluğu ben alıyorum trabzonsporun geleceği için bunu yapıyorum der. Topu oyuncunun üzerine bırakmaz. Kaldı ki elinde uğurcan gibi bir oyuncu varken bunu yurt dışına satamamak ayrı bir kerizlik. Kabul etmek gerekir ki İstanbul takımlarından birini şampiyon yapsaydı uğurcan acaba kaç para isterlerdi bir düşünmek lazım.

Biz paralı başkan istemiyoruz. Biz bir duruşu olan ve trabzonspor gerçeklerinin farkında olan birini istiyoruz. Trabzonspor un başkanı ikide bir her uzatılan mikrofona koşup, stad içinde ve sosyal medyada kendine parayla adam toplayamaz. Vasatlık diyorlar vasatlığın zirvesi Tam olarak bu zaten. Yazdıkça yazasım geliyor kardeş yoruldum bırakıyorum.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü