Genel Sohbet

Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC%202025-02-19%20040757(1).png

%C5%9Fiddet%20olaylar%C4%B1nda%20kullan%C4%B1lan%20silahlar.png
vs

tüm senelerin istatistikleri birbirine benzer, silahlı saldırılarda ateşli silahlar %85~ senede en az 2 bin insan öldürülüyor silahlı saldırılarda. 2023 istatistiğine göre 10 senede 21 434 insan ölmüş, bunu 2024 ile güncellersek 23 408 kişi oluyor. ben bu ülkede silahlı saldırılarda ne yapılması gerektiği ile ilgili eğitim verildiğini hatırlamıyorum. kurumsalda kimi güvenlik gerektiren alanlar hariç yok. devlette çalışanlar varsa onlar da anlatabilir, memur vs olanlara mesela silahlı saldırıda ne yapmanız gerektiği anlatılıyor mu? şu olayda aracın fotoğrafını çekmeye çalışan bir kişi var, olay anında soğukkanlı kalmak yerine sağa sola koşturan insanlar var. garip.

senesine göre istatistikler de var. 2019 yılında batıda düşmesine rağmen bu sefer doğuda artmış. yada daha doğrusu doğu koronayı takmadan devam etmiş.
3.png

5(9).png

3.png

TURKIYE%20SILAHLI%20SIDDET%20HARITASI-2018-K.png

3.jpg

1_turkiye-bolgeler-hartasi-renkli_2016-b%C3%B6lgeler.jpg
Bıçaklanma olaylarını merak ettim şu an. Batılılar sürekli bıçaklanma meme paylaştığı için. Tr’deki bıçaklanma verilerinden fazla mı? Yoksa abartıyorlar mı?

Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC%202025-02-19%20040757(1).png

%C5%9Fiddet%20olaylar%C4%B1nda%20kullan%C4%B1lan%20silahlar.png
vs

tüm senelerin istatistikleri birbirine benzer, silahlı saldırılarda ateşli silahlar %85~ senede en az 2 bin insan öldürülüyor silahlı saldırılarda. 2023 istatistiğine göre 10 senede 21 434 insan ölmüş, bunu 2024 ile güncellersek 23 408 kişi oluyor. ben bu ülkede silahlı saldırılarda ne yapılması gerektiği ile ilgili eğitim verildiğini hatırlamıyorum. kurumsalda kimi güvenlik gerektiren alanlar hariç yok. devlette çalışanlar varsa onlar da anlatabilir, memur vs olanlara mesela silahlı saldırıda ne yapmanız gerektiği anlatılıyor mu? şu olayda aracın fotoğrafını çekmeye çalışan bir kişi var, olay anında soğukkanlı kalmak yerine sağa sola koşturan insanlar var. garip.

senesine göre istatistikler de var. 2019 yılında batıda düşmesine rağmen bu sefer doğuda artmış. yada daha doğrusu doğu koronayı takmadan devam etmiş.
3.png

5(9).png

3.png

TURKIYE%20SILAHLI%20SIDDET%20HARITASI-2018-K.png

3.jpg

1_turkiye-bolgeler-hartasi-renkli_2016-b%C3%B6lgeler.jpg
Askerde bile silahlı saldırıya karşı bir savunma öğretmemişlerdi he. Gerçi bedelli spor:d
Yalnız sayısal veriler çok sağlıklı durmuyor. Ciddi bir nüfus hareketi yaşandı bu verilerin elde edildiği zaman aralığında. Rakamların artması çok da şaşırtıcı değil bu yüzden. 2016'dan bu yana ciddi bir ekonomik sıkıntı ile beraber yaşanan yoğun göç yoksulluğu perçinledi, haliyle sistematik bir şiddete maruz kalan yoksul da meşru bir refleks olarak şiddet üretmeye yönelmiş durumda.

• Wow
Tepkiler: twei
Bıçaklanma olaylarını merak ettim şu an. Batılılar sürekli bıçaklanma meme paylaştığı için. Tr’deki bıçaklanma verilerinden fazla mı? Yoksa abartıyorlar mı?
zaten nitelendirirken, ateşli ve kesici olarak kategorize etmişler, tüm senelerin ortalaması ateşli %85~ kesici %15~

2024 yılında gerçekleşen silahlı şiddet olaylarını basına yansıyanlardan alarak oluşturmuşlar. toplamda 3 801 olay var, bu olaylarda 2 370 kişi öldürülmüş, 3 829 kişi yaralanmış,

3 801 silahlı şiddet olayının 3 184ü yani %84~ ateşli silahlar. sadece 607si çoğunlukla bıçak, sırayla pala balta diye gidiyor. fakat uk gibi ülkelerle karşılaştırmak zor, çünkü bu veri basına yansıyanlardan toplanmış, emniyetten alınan bi veri olsa daha iyi karşılaştırılabilir. uk sadece manchesterda son 10 sene ortalaması 44k falandı sanırım. trde içişleri bi istatistik verdiyse ona bakmak lazım. çünkü kesici aletle saldırılar istatistikte çok az görünüyor, saçma yani, daha kolay ulaşılabilir bişey bence türkiyede sadece 600 çok az, basına yansımayan kısım çok büyük gibi. belki de veriyi hastanelerden almak lazım, bıçaklananların tedavisi gibi bişey varsa dsfglkdjf

şöyle bi site var, Stabbing Deaths by Country 2025

burada anlamadım başlığa 2025 yazmışlar veriye 2021 yazmışlar ama bizde 450 falanken uk 50 ölü vermiş bıçaklanma ile ölüme. yani bizimkiler öldürmek için bıçaklıyor onlar sadece yan kesicilik için? bölge savaşı için? bilemedim valla.

• Like
Tepkiler: Yubashiri Vinsmoke

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü