Genel Sohbet

Sakarya'da statikten anlayan yoktu, bir iki şeyine bakıyorlardı:d yapıdenetimlerden de bir iki tanesinin denetçisi biraz inceliyordu. Dipnot; projecilik sektörün en dibi.

Maalesef. Konya’da 5-6 sene projeci olan herkes bir noktadan sonra projeyi bırakıp inşaata giriyor. Proje, müteahhitlik öncesi birikim ve çevre yapmanın yolu sadece. Bütün arkadaşlarım aynı yoldan geçti. Ben tersten gidiyorum tabi :D

• Wow
Tepkiler: kekomancer
Maalesef. Konya’da 5-6 sene projeci olan herkes bir noktadan sonra projeyi bırakıp inşaata giriyor. Proje, müteahhitlik öncesi birikim ve çevre yapmanın yolu sadece. Bütün arkadaşlarım aynı yoldan geçti. Ben tersten gidiyorum tabi :D
Emeğin kıymetsiz, ücretler düşük, ilk hesap sorulan sensin, ağız büken de sensin. İnanılmaz mental lazım. 3 sene önce tümden saldım, Tanrı yardımcın olsun:d

• Like
Tepkiler: count alucard
Emeğin kıymetsiz, ücretler düşük, ilk hesap sorulan sensin, ağız büken de sensin. İnanılmaz mental lazım. 3 sene önce tümden saldım, Tanrı yardımcın olsun:d
Babama da sorsan en iyi meslek ajsdklasdjakls Dün bi iş almış ona gittik. Mühendisin elinde drone sadece gezdiriyor. Baba bu adam ne ayak diyorum baakk işini bilen adam oturup parasını kazanıyor sen hala bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsun diyor ajsdklsajdkal

Adamlar bi de büyük antrepo yaptırıyor bütün her yeri dağıtmışlar. Laf edenlere de biz azralin yevmiyecisiyiz diyorlar ajsdklsadjaklsdjakl

• Haha
Tepkiler: kekomancer
Babama da sorsan en iyi meslek ajsdklasdjakls Dün bi iş almış ona gittik. Mühendisin elinde drone sadece gezdiriyor. Baba bu adam ne ayak diyorum baakk işini bilen adam oturup parasını kazanıyor sen hala bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsun diyor ajsdklsajdkal

Adamlar bi de büyük antrepo yaptırıyor bütün her yeri dağıtmışlar. Laf edenlere de biz azralin yevmiyecisiyiz diyorlar ajsdklsadjaklsdjakl
Emek olarak babanın yaptığı işle kıyas edilmez zaten de kıymet olarak da sahadaki kalıpçı demirci daha fazla kıymet görüyor zaten. Projeci kim iki çizik attırıp parasına bakıyor köpekler diye oturmuş zaten xd
Sahada yapılan yanlışta bile müteahhit seni arıyor, yapıdenetimle konuş, belediye ile konuş işi hallet diye:d

Bir ofisin aylık kirası 15-20 bin. Kendi bağkurunu yapmak zorundasın 7500 TL. Her gün ucuz döner yesen 150 liraya 24 günde 3500 TL. Evliysen ev masrafların ev kiran da var. 35 bin de onlara say. En iyi ihtimalle aylık sabit 60 binden fazla giderin olacak.

60 binden fazla kazanacaksın ki üstüne koymaya başlayasın. Yani sadece çarkı döndürmek için ayda bir 8-10 dairelik proje düşürmen lazım.

40 dairelik bir taslak çalıştım. Arsa sahibiyle görüşüyorlar. Mimodun en az bedel hesabına göre 1 milyon almam lazım. Alabilir miyim sence? :D

Baban neci bilmiyorum ama işini bilip bundan iyi para kazanan mimar mühendis sayısı 3-5.

Emek olarak babanın yaptığı işle kıyas edilmez zaten de kıymet olarak da sahadaki kalıpçı demirci daha fazla kıymet görüyor zaten. Projeci kim iki çizik attırıp parasına bakıyor köpekler diye oturmuş zaten xd
Sahada yapılan yanlışta bile müteahhit seni arıyor, yapıdenetimle konuş, belediye ile konuş işi hallet diye:d

Öyleyiz maalesef. Garibin yüzü gülmüyor

Bir ofisin aylık kirası 15-20 bin. Kendi bağkurunu yapmak zorundasın 7500 TL. Her gün ucuz döner yesen 150 liraya 24 günde 3500 TL. Evliysen ev masrafların ev kiran da var. 35 bin de onlara say. En iyi ihtimalle aylık sabit 60 binden fazla giderin olacak.

60 binden fazla kazanacaksın ki üstüne koymaya başlayasın. Yani sadece çarkı döndürmek için ayda bir 8-10 dairelik proje düşürmen lazım.

40 dairelik bir taslak çalıştım. Arsa sahibiyle görüşüyorlar. Mimodun en az bedel hesabına göre 1 milyon almam lazım. Alabilir miyim sence? :D
İmkansız.. anca mekanik, elektrik ve diğer kalemlerden traşlayabilirsen bir şeyler kalır sana. O kadar etüd çalışma falan da yalan olabiliyor bir de anlaşamazsan..
30bin metre kare toptancılar sitesinin statiğini yapmıştım 2 haftada. Prim olarak 1 maaş vermişlerdi. Ben de sağ bileği feda ettim, artık uzun süreli oyun oynayamıyorum:d

• Like
Tepkiler: count alucard
Babamlar kalıp işini 3 senedir yapıyor. Daha önce genel inşaat falandı. Kalıp yaptığından beri geliri de iyi arttı ama yaş da ilerledi. 1-2 sene daha takılır bırakır. Zaten şu an anjiyo falan derken yanındaki de birkaç kişi gitti işte arada boşken beni götürüyor. Mastarı ben yapıyorum bi de malaya kalıyorum asjdksadjaslk Demirciler çok kazanıyor ya. Hele demir bağlamaya adam çağırıyorsun sanırsın adam amele yevmiyesi ile yapıyor o derece yüzünde bi ifade oluyor.

Babamın yaptığı işlerden mi bilmiyorum bu dediğin tür şeylere hiç denk gelmiyorlar asjdkladjaskl

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü