Genel Sohbet

Baban neci bilmiyorum ama işini bilip bundan iyi para kazanan mimar mühendis sayısı 3-5.
Babam mühendis değil ya normal inşaatçı. 4-9 kişilik bi ekibi var. Bu pandemiden sonra istanbulun karışıklığı falan onlara iyi yaradı. Şimdi de 6 bin m2 antrepo yapıyorlar bi de zekeriyakoy'de bi sitenin garaj + temelini aldılar.

Babamlar kalıp işini 3 senedir yapıyor. Daha önce genel inşaat falandı. Kalıp yaptığından beri geliri de iyi arttı ama yaş da ilerledi. 1-2 sene daha takılır bırakır. Zaten şu an anjiyo falan derken yanındaki de birkaç kişi gitti işte arada boşken beni götürüyor. Mastarı ben yapıyorum bi de malaya kalıyorum asjdksadjaslk Demirciler çok kazanıyor ya. Hele demir bağlamaya adam çağırıyorsun sanırsın adam amele yevmiyesi ile yapıyor o derece yüzünde bi ifade oluyor.

Babamın yaptığı işlerden mi bilmiyorum bu dediğin tür şeylere hiç denk gelmiyorlar asjdkladjaskl
İstanbul'da denetim kültürü bir tık daha eskiye dayanıyor. Anadoluda müteahhidin akrabaları şantiyeye gelip akıl verir, kalıpçı 30 yıldır o işi "öyle" yapıyordur. Sen de adamların kıçını toplamaya çalışırsın çünkü proje değişikliği demek ruhsat yenileme demek en kötü ihtimalle proje revizesi, çıktı al, denetçilere imzalat, eski tarihli kaşe onayları yaptırıp belediyedeki nüshalarla değiştir demek:d

• Like
Tepkiler: yumekosai
İstanbul'da denetim kültürü bir tık daha eskiye dayanıyor. Anadoluda müteahhidin akrabaları şantiyeye gelip akıl verir, kalıpçı 30 yıldır o işi "öyle" yapıyordur. Sen de adamların kıçını toplamaya çalışırsın çünkü proje değişikliği demek ruhsat yenileme demek en kötü ihtimalle proje revizesi, çıktı al, denetçilere imzalat, eski tarihli kaşe onayları yaptırıp belediyedeki nüshalarla değiştir demek:d
Kimseye anlatamazsın. Zaten bunlara göz yumunca da işte depremden korkar oluyorsun.

Mühendisi olmadığım için mutluyum ama inşaatta olunca da muhabbet falan çok sarıyor ya jaksldsjakdlsa Bu azralin yevmiyecileri geçenler de nalbura kafa tutmuş; adam da oğullarını çağırmış. Mühendis anlatıyor abi diyor birinin boynunda keleş dövmesi diğerinin kolunda da Hz.Ali kılıcı var diyor bunları görünce ayakkabıları çıkarıp koştum diyor jaskdlsajdkalsdjaskldjaskld

• Haha
Tepkiler: kekomancer
Kimseye anlatamazsın. Zaten bunlara göz yumunca da işte depremden korkar oluyorsun.

Mühendisi olmadığım için mutluyum ama inşaatta olunca da muhabbet falan çok sarıyor ya jaksldsjakdlsa Bu azralin yevmiyecileri geçenler de nalbura kafa tutmuş; adam da oğullarını çağırmış. Mühendis anlatıyor abi diyor birinin boynunda keleş dövmesi diğerinin kolunda da Hz.Ali kılıcı var diyor bunları görünce ayakkabıları çıkarıp koştum diyor jaskdlsajdkalsdjaskldjaskld
Şantiye anadolu panoraması gibi zaten, eğlencesi de eğlencelidir. Biraz dikkatli olmak lazım işte:d

İblis yuvası sözlük yine yeniden bir operasyona soyunmuş.

İmkansız.. anca mekanik, elektrik ve diğer kalemlerden traşlayabilirsen bir şeyler kalır sana. O kadar etüd çalışma falan da yalan olabiliyor bir de anlaşamazsan..
30bin metre kare toptancılar sitesinin statiğini yapmıştım 2 haftada. Prim olarak 1 maaş vermişlerdi. Ben de sağ bileği feda ettim, artık uzun süreli oyun oynayamıyorum:d

traşlamayı pek sevmiyorum. Yani abi onu ben yaparsam ne farkım kalır müteahhitten?

Babamlar kalıp işini 3 senedir yapıyor. Daha önce genel inşaat falandı. Kalıp yaptığından beri geliri de iyi arttı ama yaş da ilerledi. 1-2 sene daha takılır bırakır. Zaten şu an anjiyo falan derken yanındaki de birkaç kişi gitti işte arada boşken beni götürüyor. Mastarı ben yapıyorum bi de malaya kalıyorum asjdksadjaslk Demirciler çok kazanıyor ya. Hele demir bağlamaya adam çağırıyorsun sanırsın adam amele yevmiyesi ile yapıyor o derece yüzünde bi ifade oluyor.

Babamın yaptığı işlerden mi bilmiyorum bu dediğin tür şeylere hiç denk gelmiyorlar asjdkladjaskl

Kalıpta iyi para var. Demirde Konya’da kazanmıyorlar ama Konya dışında dehşet para kazanıyorlar. Kütahya’da demircilerin aldığı paraların yanına bizimkiler bedavaya çalışıyor :D

Babam mühendis değil ya normal inşaatçı. 4-9 kişilik bi ekibi var. Bu pandemiden sonra istanbulun karışıklığı falan onlara iyi yaradı. Şimdi de 6 bin m2 antrepo yapıyorlar bi de zekeriyakoy'de bi sitenin garaj + temelini aldılar.

En iyi parayı baban gibi ekipler kazanıyor zaten :D

ben de olsam her gün böyle kargaşa çıkarıp izlerdim zevkine.

Bu Ankara gibi şehrin abv ya. Kapı kilidinde sıkıntı çıktı çilingir gelene kadar donduk daha Eylül ayındayız bu ne soğuk akşam akşam. Yaz maalesef bitmiş kışçılar bayram edebilir...

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü