Tartışma Toei Ajandaya mı Sahip?

Toei Ajandaya mı Sahip?

• Kullanılan toplam oy
    21

Mewtwo

★★★★
One Piece'de çevirmenler olsun, spoilerciler olsun, Toei animatörleri olsun daha popüler fan gruplarını gazlamak için bazen gerçeği çarpıtabiliyorlar. En meşhur örneği Toei olduğu için ondan bahsetmek istiyorum. Aslında sadece Zoro'yu arşa çıkarıp Sanji'yi düşürmüyorlar. Luffy, Shanks gibi daha popüler karakterleri de diğer karakterlere karşı üstün olarak göstermeye çalışıyorlar.

Örnek:

one-piece-animator-that-worked-on-luffy-vs-kizaru-in-1127-v0-q52iedysrkxe1.jpeg

Bir tane animatör Luffy'nin Kizaru'ya karşı ciddi dövüşmediği ve Luffy'nin Kizaru'yu yenmeye çalışmadığı hakkında tweet atmış. Aynı şey Kizaru için de söylenebilir One Piece'de bir çok şey tartışmaya açık zaten. Fakat bir animatör neden açık açık bunu savunur? Bazı karakterleri popüler karakterlere karşı altta gösterilmesi izleyicinin yanlış algılara kapılmasına sebep olabiliyor. One Piece'i takip edenlerin çoğu Anime'den takip ediyor zaten.

Neyse en bilinen olan Zoro Ajandasına değinmek istiyorum.

E9OSTqrVoAQdRif.jpg

Mangada Marco'nun Zoro ve Sanji'yi Yıldızlar olarak bahsediyor. Fakat Animede ise bu sadece Zoro için Yıldız deniliyor.

08-1031.jpg

Zoro vs King dövüşüne değinelim. Zoro ile King dövüşünün başlarında King Zoro'ya yumruk indiriyor ve Zoro'dan kanların aktığını görebiliyoruz. Ancak Animede ise Zoro King'in yumruğunu bloklamış olarak görüyoruz.

FY8wEekWQAEgrC5.jpg

Aynı şey dövüşün son kısımlarında da var. King hızlanınca Zoro'ya tekmeyle saldırıyor ve Zoro'dan kanlar çıkıyor. Fakat Animede yine Zoro bu tekmeyi bloklayabiliyor. Videonun kısa halini bulamadım, sahnenin gösterildiği videoyu atacam.

Fdr-N-7XEAg1pxn.jpg

King'in final saldırısı animede mangadakinden daha büyük ve daha fazla sayıda gösteriliyor. Aslında dövüşü uzatmak için de çizilmiş denilebilir ama bu olay yine Zoro'ya yarıyor.

Zoro için benim aklıma gelenler bunlardı. Başka Zoro'yu yücelten şeyler görsem eklerim.

Sanji'nin Gömülmesi

Sanji mangada King'le ufak bir aksiyona girerken animede King, Sanji'nin tekmesini tek eliyle rahatça blokluyor.

sanji-vs-s-shark.gif

sanji-s-shark-4acf0a31afcec79983cf601b448961b0.jpg

Animede Sanji ile S-Shark dövüşürken S-Shark'ın bir kaç kez Sanji'ye üstün geldiğini görebilirsiniz.

Gn6B7azWYAAJPwh

Seraphimlerin hapsedildiği flashback'te Sanji'nin S-Shark karşısında yorgun düştüğü ve Nami'nin S-Shark'ı balonla hapsetmesi gösteriliyor. Aslında Manga'da da Nami'nin elinde baloncuk silahı vardı ama Sanji'nin durumu gösterilmedi.

Maalesef koskoca Toei Animation bir avuç Zorocunun elinde oyuncak olmuş durumda. Gencecik çocuklar bu gibi minik sahne dokunuşları ile manipüle edilip beyni yıkanıyor. Bu çeteleşmeyi gün yüzüne çıkardığın için teşekkür ederim ustam. Özellikle Animatörlerin amiral düşmanı olduğunu öğrendiğimde kanım dondu..

Ortada net bir art niyet var orası kesin. İfrit Jambe de mangaya göre daha güçsüz gösterilmişti. Bu durum son zamanlarda epey gündem olduğu için Toei'deki bu ergenlerin artık bunu bu kadar göstere göstere yapacağını sanmıyorum. Hayır Sanji'yi rezil etmek için bu kadar kasmanıza da gerek yok ki. Oda size yeri gelince istemediğiniz kadar malzeme verecektir zaten.

Ya tümüyle delilik. Komplo teorisyenliğinden başka bir şey değil. Toei'deki animatörler ve ekipler imanları gevreyene kadar saatlerce çalıştırılıp sömürülürken düşünecekleri tek şey Sanji'nin karizmasını nasıl çizeriz mi? Öyleyse vay onların haline. O animatörlerin pirinç tarlasında kırbaçlanmadıkları kalmış. Tut ki hepsi Zoro fanı, bırakın bari böyle mutlu olsun adamlar. Zaten ailelerini çocuklarını göremiyorlar, saatlerce uyuyamıyorlar bile.

Bari Roronoa Zoro güldürsün onların yüzlerini. Zengin çocuğu Sanji'ye az bile yapıyorlar. Ulan ben animatör olsaydım Sanji'nin screen time'ı olmazdı. Adamlar yine insaflı ha. Tayfanın soytarısı olarak oradan oraya gezdiriyorlar. Ki kaynak materyal açısından da sıkıntı değil mangada farklı sanki?

Muhtemelen Oda sürekli kaliteli et ve balık yemekten gut hastası olmuş kıçını kaldırıp "ya niye Sanji'ye böyle yapıyorsunuz?" demez. Muhtemelen Oda Sanji'nin düştüğü durumları izleyip şöyle tepki verirdi/veriyor.

GKkdNSlXMAECMlz.jpg

Ya tümüyle delilik. Komplo teorisyenliğinden başka bir şey değil. Toei'deki animatörler ve ekipler imanları gevreyene kadar saatlerce çalıştırılıp sömürülürken düşünecekleri tek şey Sanji'nin karizmasını nasıl çizeriz mi? Öyleyse vay onların haline. O animatörlerin pirinç tarlasında kırbaçlanmadıkları kalmış. Tut ki hepsi Zoro fanı, bırakın bari böyle mutlu olsun adamlar. Zaten ailelerini çocuklarını göremiyorlar, saatlerce uyuyamıyorlar bile.

Bari Roronoa Zoro güldürsün onların yüzlerini. Zengin çocuğu Sanji'ye az bile yapıyorlar. Ulan ben animatör olsaydım Sanji'nin screen time'ı olmazdı. Adamlar yine insaflı ha. Tayfanın soytarısı olarak oradan oraya gezdiriyorlar. Ki kaynak materyal açısından da sıkıntı değil mangada farklı sanki?

Muhtemelen Oda sürekli kaliteli et ve balık yemekten gut hastası olmuş kıçını kaldırıp "ya niye Sanji'ye böyle yapıyorsunuz?" demez. Muhtemelen Oda Sanji'nin düştüğü durumları izleyip şöyle tepki verirdi/veriyor.

GKkdNSlXMAECMlz.jpg
Oda daha art niyetli zaten.
Zoro'ya çizdiği sahneye bak, bir de iki bölüm sonra Sanci'ye çizdiği sahneye bak.
GwiEP3CWUAA0Ga9
GwiEEjuXYAEU7ji

• Like
Tepkiler: Kuroro

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü