Balkanbahçem 6 milyona yeni hırvat topçu almış tanımam etmem ilk defa duydum. Haberler düşünce yabancı scout raporunu okudum, birazda skills videosu izledim :/ oyuncunun genel profili hakkında 1-2 şey yazabilirim
Niko jankovic
23 yaşında, Hırvat,
10 numara-Ofansif orta saha, bazen sol kanatda da oynayabiliyor ama asıl mevkisi 10 numara sanırım.
Genel özellikleri:
-Pas konusunda çok iyiymiş 2 ayağınıda temiz bir şekilde kullanabiliyormuş sık sık ara pas, kilit pas atıyormuş playmaker diyebiliriz.
-Oyun görüşü yüksekmiş topu alışı araya kaçan arkadaşlarını görüşü falan elit seviyedeymiş.
-Şut tekniği çok iyiymiş ve güçlü şutlar çekebiliyormuş.
-Dar alanda rakiplerden iyi sıyrılıyormuş
-1.85 boyunda ama biraz zayıf fiziksel mücadelelerde yetersiz kalabiliyor.
-İlk 5-10 metrede iyi hızlanıyormuş ama ondan sonra hız konusunda normalmiş ne iyi ne kötü.
-Savunma yönü zayıfmış.
Benim yorumum:
Geçen sene 8 numara oynamış sanırım.
Biz nerde nasıl kullanıcaz hiç bilemiyorum 10 numaramı oynar 8 mi oynar kestiremiyorum.
Hoca 3lüye devam edecekse üçlü sistemde nereye koyacaksın 3-4-3 e koyamazsın orta sahan çok kırılgan olur press gücün düşük kalır,
3-5-2 oynarsan kanatsız şampiyon falan olamazsın bu ligde.
En ideali jankovicin yanına top kesen, rakibe basan bir savaşçı orta saha alıp fredle birlikte
4-3-3 oynatmak gibi geliyor ama bilemiyorum Mourinho 3lü sevdasından vazgeçmez gibi.
Bence potansiyeli var 6 milyona alınabilecek bir risk
Ama açıklanma zamanı çok kötü
Xhakalar, hakanlar, bissoumalar konuşulmuş; 1 aydır asensioyu para yok diye bekletiyorsun, taraftar çıldırmak üzere ve sen gidip adı sanı bilinmeyen birini açıklıyorsun. Taraftarın sinirlenmesi çok doğal.
Bakalım nolucak 2. Bir mimovic vakası olmaz umarım.