Fener'in bu konuda bir savunmasını yaptım mı ki bana fenerden bahsediyorsun Reis ? Fener'e söv katılayım sana, takımı savunan bir pozisynda sen duruyorsun. Bana kalsa feneri sadece duran transferi için bile soruşturmaya almaları lazım o kadar parayı kanunlara tamamen uyarak verdin mi ? Vermişse bile niye bu kadar para verdin mal mısın sen diye araştırmalılar yani xD
Ben daha önce hiç kdvli şu fiyata, kdvsiz bu fiyata diye haber okumadım gerçi baya yaşlandım unutmuş da olabilir varsa bi haber paylaşımı atsana bana.
Takımı savunmuyorum ki? Borsa morsa muhabbetine millet hiçbir şey açıklamazken (sadece fb değil örnek sadece) olduğu şekilde açıklama yapana boşa takılıyorsunuz diyorum, fb savunuyorsun diye değil. Zaten ben de neredeyse tüm GS'liler de Uğurcama verilen para ile dalga geçiyoruz çünkü izahı yok
Tarftar tepkisini azaltmak için farklı lanse ediyorlar ama aynı şey. Alışıla gelmiş olan ise dünden bugüne GS'nin açıkladığı şekidle x + kdv ve herkes bonservis, maaş, tazminat vs ne varsa vergisiz konuşur. Copology gibi bazı siteler vergili ve vergisiz ayrı gösterir. Oradan bakarsan bildiğimiz tüm maaliyetlerin aslında vergisiz olduğunu vergiyle çok daha büyük paralar olduğunu görürsün. Buna Uğurcan'ın istisna olmasının sebebi kazığı daha bi kazık ve komik göstermesi
Bugünden önce herhangi bir takımın açıkladığı paraların %99'u bu şekilde. Transfermarkt falan da hep bunu gösteriyor. Kulüpler bu vergi konusunu nasıl yapıyor bilmiyorum o ayrı mesela ama ister KDV hesaplayıp fiyata ekle ister fiyat + kdv de totalde aynı şey. Her zaman kdvsiz muhabbet dönerken uğurcanda kdv eklenerek muhabbet yapılması komik olan. Eski köye yeni adet getiren GS tarafı değil.
Oyuncu maaşları da bu şekilde Osimhen maaşınıa 15+6 diyoruz ama onun kdv si de var. Ya da Ederson maaşı 11 diyoruz ama onun kdvsi de var.
GS KAP açıklamasında manipülasyon falan yapmıyor yani. Ya da GS'liler 27,5 deyince eski köye yeni adet getirmiş olmuyor. İki tarafında söylediği doğru ama iki tarafta o kadar da vermedik veya bak bu kadara sattık algısı yapmak için. 27,5+kdv deyince de aynı şeyi vermiş veya almış oluyorsun. Biz işin gırgırındayız.
Uğurcan'ı KDV dahil 20'ye almış olsak yine kazık yine kazık : ))