Bisküvi
★★
Evet farklı şey deneyenler de genelde küçük ekipler oluyor. Mesela şu dağa tırmanma oyunu normalde hiç güncelleme getirmeyi düşünmüyorlarmış ama oyun tutunca devam ediyorlar. Expedition 33 oyunu küçük ekip sayılmaz ama yine de bağımsız bir ekibin kendi hayalini gerçekleştirmesi. Büyük firmalar sadece bilindik formüllerden gidiyor. Adı olduğu için sattığını biliyorlar. Mesela gta da yapımcı abinin oyunu da patladı. Adam kendi hayallerim diye çıktığı oyunda gta benzeri bir oyun yapmış. Ama bazen de küçük firmalarda şans gerekiyor. Mesela super market simulator oyunu yayıncılar sayesinde büyüdüğünü düşünüyorum ben. Caseoh bunda çok da etkili olmuştur. Biraz şans biraz yeni fikir biraz da oyuncuyu şaşırtırsan oyun patlıyor. Ama tabi exp 33 gibi çok büyük olmadığı sürece bunlar da zamanla şöyle bir oyun vardı muhabbetinde kalabiliyorlar.Ya ben o ornegi atarken sunu denemek istedim aslinda bircok seyin asset'i bulunuyor. Buna path finding algoritmalari olsun diger seyler olsun cidden yardimci bir sey var. Kendim de ek olarak bu iste ugrasiyorum ama daha cok hobi kivaminda. Bizim ulkede cikan oyunlarda hikaye yok ona uzuluyorum. Boyle assetleri gorunce madem bu yok o zaman gorsellik olsun diyorum o da yok. Mesela Liar's Bar basit bi oyun ama animasyon ve cizimi o kadar iyi ki ve 3 dolar mi neydi tam hatirlamiyorum. Boyle seyler de cikiyor ve reklamlari dahi olmuyor bunlar gibi. Su sira tek oyun gelistiren bircok kisi var, hepsi basariya ulasmiyor ama basariya ulasanlar da farkli seyler deneyenler oluyor. O zaman evet bu assetleri kullanmadan yapilan bir oyun diyorsun.