Oyun Sohbet

3d modelleme yapanlara çok büyük saygım var zor ve emek isteyen bir iş. Bazen 15 saniyelik video için aylar harcıyorlar. Oyun çok güzel gözüküyor biraz nostaljik geliyor herhalde küçükken izlediğim bir çizgi filme benzettim.
evet, daha önce hiç cad veya topoloji programı kullanmamışlar için başta bu çok fazla ayrıntı var. üstesinden gelmek için bence ufak tefek notlar almak işe yarar. örneğin ne ne işe yarıyor hatırladığınızı yazabilirsiniz, sonra da varsa örnek aldığınız tutorialdan neleri yanlış hatırladığınızı veya neleri hatırlamadığınızı not alın. ne yapmak istediniz, yaparken ne gibi güçlükler ile karşılaştınız, çözebildiniz mi, daha kolay yolu var mı gibi. bu şekilde temelleri güçlü atıp ufak şeylerde takılmazsınız.

• Like
Tepkiler: LaughTale
@N'eonz oyun anlık 1fps e düşüyor ama tatlı bi havai fişek oldu

noita-20250714-002417-353123322-01544475.gif
noita-20250714-004140-353123322-01606110.gif
en ölümcül olanı bu

aslında daha iyisini yapabilirim dedim bi kere daha denedim. ama kullanması pek güvenli değil gibi geldi.
noita-20250714-004801-353123322-01625442.gif

• Wow
Tepkiler: N'eonz
@N'eonz oyun anlık 1fps e düşüyor ama tatlı bi havai fişek oldu

noita-20250714-002417-353123322-01544475.gif
noita-20250714-004140-353123322-01606110.gif
en ölümcül olanı bu

aslında daha iyisini yapabilirim dedim bi kere daha denedim. ama kullanması pek güvenli değil gibi geldi.
noita-20250714-004801-353123322-01625442.gif
Feci sardım buna ama hala değnek yapmakta iyi değilim. Çölü ve Piramidi keşfettim bugün.

İnternetten bakıpta kopyalamakta istemiyorum en azından çoğu şeyi keşfedene kadar.

Ama hasarım az kalıyor. Buzlu mapı geçmek çok uğraştırıyor.

• Wow
Tepkiler: twei
Feci sardım buna ama hala değnek yapmakta iyi değilim. Çölü ve Piramidi keşfettim bugün.

İnternetten bakıpta kopyalamakta istemiyorum en azından çoğu şeyi keşfedene kadar.

Ama hasarım az kalıyor. Buzlu mapı geçmek çok uğraştırıyor.
kopyalamama işinde ben de varım hala çözemediğim şeyler var, başkasından bakıp da kolaya kaçmak istemiyorum. keşif için önemli bikaç perk ve büyü var. meele, patlayıcı bağışıklı falan önemli. görünmezlik ve ciğersiz? diye çevireyim dsflgkj breathless iyidir. bişeyin altında kalınca sıkışınca falan boğulmamak için. more love da iyidir, hasarın az ise en azından sana saldıran düşman sayısı azalır.

hasar için yaptığın asaları ve envanterindeki büyüleri vs atarsan iki üç tüyo verebilrim.

kopyalamama işinde ben de varım hala çözemediğim şeyler var, başkasından bakıp da kolaya kaçmak istemiyorum. keşif için önemli bikaç perk ve büyü var. meele, patlayıcı bağışıklı falan önemli. görünmezlik ve ciğersiz? diye çevireyim dsflgkj breathless iyidir. bişeyin altında kalınca sıkışınca falan boğulmamak için. more love da iyidir, hasarın az ise en azından sana saldıran düşman sayısı azalır.

hasar için yaptığın asaları ve envanterindeki büyüleri vs atarsan iki üç tüyo verebilrim.
Bunu yapmak aklıma geldi ama dağa ulaşamadan ölünce gerek kalmadı.

Şu sıralar Another Crab's Treasure oynuyorum, yaklaşık 15-20 saat oldu ve sonuna yaklaştığımı tahmin ediyorum. Şu sıralar çok popüler bir oyun olan PEAK'in yapımcısı olan AggroCrab'in çıkardığı bir souls like + hafif de platformer bir oyun.

Tatlı bir yengeç olarak kendi halimizde yaşarken bir gün bir "köpekbalığı" gelip vergilerimizi vermediğimiz için kabuğumuza El koyup gidiyor, biz de kabuğumuzu geri almak için açık okyanusta bir maceraya atılıyoruz, tabi hikaye ileride dallanıp budaklaniyor. Temel mekanikleri souls oyunları ile aynı dodge parry light attack charge attack vb vb. Ancak oyun kabuk mekanikleri Ile kendini diger soulslardan ayırmayı becermiş. Etraftan bulduğumuz kabukların her birisinin (bazı kabuklarda tekrarlıyor kendini) kendine ait bir özelliği var, kombat bu özellikler etrafında şekilleniyor daha cok. Bu kabuklarda gelen darbelerde daha az hasar alıyoruz ancak kabuklar darbe aldıkça dayanıklılık kaybedip kırılıyor, kabuğunuz kırılınca da hem savunmada hem ofansta çok zayıflıyorsunuz. Boss fight ortasında kırılan kabuğunuzun yerine yeni kabuk için koşturmak farklı bir hava katıyor.

Yine build çeşitliliği için pasif özellikler veren stovaway denen eşyalar var. Bir de bazı bosslardan düşen özel güçler var, bu güçler kombatta çok efektif oldugu gibi haritanin bazı bölgelerini keşfetmek için de zorunlu.

Bunun dışında dediğim gibi hafif platform ögeleri de var, burda grappling hook platofrmu Çok sıkıcı olmaktan çıkarıp biraz daha eğlenceli kılmış. Yine bu grappling hooku düşmanları kendimize çekmek, uzaktaki kabuğu yanımıza çekmek vb amaçlarla da kullanabiliyoruz.

Bunların dışında oyunun konsepti ve mizahi dili de hoşuma gitti. Okyanus artık çöp çağına geçmiş ve okyanustaki canlıların zenginliği sahip oldukları mikroplastik ile ölçüyor, yine bu microplastik bizim bu oyundaki soullarimiz aslında. Bunlarla alışveriş yapıp level atlıyoruz. Oyunun boss tasarımları da oldukça yaratıcı ve keyifli, her iri birbirinden farklı oldukça güzel tasarlanmış ve tatlı bir zorluğu var.

Bana göre oyunun tek bir ciddi eksisi var o da input lag, maalesef bu kadar refleksle dayanan bir oyunda input lag oyuna büyük eksi yazıyor. Bu arada souls like sevmeyip konsepti ve hikayesi ilgisini çekenler varsa zorluk ayarlarından birçok şeyi ayarlayabiliyorsunuz. Kafanız çok atarsa zorluk ayarlarından kabuk olarak kendinize herkese tek atan silah aldığınız (gerçekten silah) bir opsiyon bile var.

Tabiki de oyun bir From Soft oyunu kadar iyi hissettirmiyor ancak souls like arayıp aynı konseptteki soulslikelardan sıkılanlara şiddetle tavsiye ederim bir göz atsınlar.

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü