bilemiyorum çok geniş bi tanım başkasının hedefine yardım etmek. yani luffy ben korsanlar kralı olacağım derken kendini gerçekleştirmek üzerine bir yemin ediyor gibi. bu irade ile diğeri aynı şey gibi gelmiyor. keza birini korumak da yine senin için değerli birini korumak demek, yine kendin için yapıyorsun. fakat sanjide bu da rekabetçi değil. katakuri ise rekabetçiydi, sadece korumak değil başkalarına üstün gelmek istiyordu. sanji için bunu diyebilir miyiz?
mesela örnek verelim, niji yemeği beğenmedi diye yemeği hazırlayan kadının suratına tabağı fırlattı, sonra sanji ile atıştılar. sanji bu kişiyi korumak istedi. korumak istediği kadını dövdüler, sonra sanji vs niji gördük, fakat niji karşı koyarsan uzak dostlarını katlederiz dedi. burada iradesi luffy gibi katakuri gibi olan birisi dövüşmeyi bırakmazdı, karşı koyardı. bu kişiler ancak değer verdikleri kişileri koruyamayacakları anlarda karşılık vermezler. örneğin: son bölümlerdeki gaban
sanjinin kral haki uyandırması için, erkenden pes etmeyi bırakası, kendisi için başkaları için savaşmayı bırakmaması lazım.