İlkay gereksiz boklanıyor bu arada, geçen sene sakatlanana kadar iyi oynuyordu. Sonra Juve deplasmanında da iyiydi, İlkay bence çok değersizleştirildi.
Yani İlkay en fazla ne kadar kötü olabilir ki, en azından yedekten oyuna girip 2. yarılar oynasa o bile yeterli.
Açık ara takımdaki en tecrübeli topçu, listeye yazılması iyi olmuş. Bizim diğer topçular heyecandan sahada resmen ayakları bir taraflarına giriyor, İlkay özellikle deplasman maçlarında çok lazım..
Valla ben izlediğime bakarım. Bir kaç iyi maçla gömmeyecek olsam Sara gömmezdim. Adam'ın en az 5 çok iyi maçı var.
Veya sezonun çok küçük bir kısmında da olsa takımın açık ara en iyisi olan Sane'ye tek kelime etmemem gerekir. Böyle bir 10 maçı falan vardır.
İlkay geçen sene İcardi'den sonra açık ara takımın en kötüsüydü. İlk geldiğinde de böyleydi. Sonra bir iki maç iyi oynayıp sakatlandı ve yokuş aşağı. Ayağına bir fırsat geldi boş kaleye attı veya bir pas attı ile geçiştirilecek bir pozisyonda oynamıyor İlkay, Sara gibi adamlar. Bu adamların maçın büyük bölümünde kötü oynamaya hakkı yok. İcardi'nin Osi'nin var. Ama onların yok.
Kaan da maçlarda sonradan girdiğinde geçen sene orta sahada gayet de iyi oynadı. En azından İlkay'dan daha faydalı gözüktü. Bu yüzden maalesef, adı İlkay olmasa asla listeye yazılmaz hatta yazın yollar ayrılmış olurdu.
Kendini bulur iyi oynar bilemem. Ama bu sezon sahaya çıktığı anlarda dahil olmak üzere Nhaga'nın yarısı kadar bile faydalı olacak görüntüsü vermedi. Boşu boşuna çocuğun süresini yiyecek.
Okan'a bir şey diyemem, sırf tecrübesinden koymak istemiş olabilir. Ama yanlış. Kadroya Arda'yı koyacaksın, ne bileyim Furkan'ı koyacaksın, Dağhan'ı koyacaksın. Oynamasa da oturacak. Yok ben kontenjanı boşa harcamak istmeiyorum diyorsan Kaan'ı koyacaksın. Ölüsü ilkaydan iyi ve en azından 3 pozisyon için acil durum sibobu. İlkay ise "kadromda İlkay var son dakikalarda olsa oyuna almalıyım" demek durumunda kalacağın İcardi vari bir yük.
Dediğim gibi bunu değiştirir bilemem. Ama mevut kadroda takımın en kötüsü İlkay. Ben sakatlanmadan önce de iyi oynadığını düşünmüyorum bir iki maç dışında. Burada bu adam külliyen zarar top falan oynamıyor diyordum da kimse inanmıyordu. İlkay'ın yük olduğunu sakatlık değil zaman gösterdi.
Stoperde Singo ile, Merkezde Lesley ile (en azından şimdiki haline göre) oynamak yerine, İlkay yerine Kaan'ı yazarsın o daha vasat bir tedbir olur.
Veya singo sakat, sallai cezalı olur orada oynatırsın vs. İlkay ez kaza bir maç iki pas atacak da göreceğiz.