O kadar yüceltmezdim ben şahsen ama kesinlikle 1-2 yıl içinde elit sağ kollardan biri olurdu takibinde ki bir kaç sene içerisinde de Amiral / Amiral + biri olurdu .Devamında ise Allah kerim.
Ama 2-3 yılda en güçlü 2-3 korsandan biri olacak biri değildi maalesef.
Ya element kapıştırma o yıllarda çok olan bir şey yani Smoker da Ace'i karşılayabiliyordu. O yüzden, günün sonunda Amiraller çok net 4-5 gömlek büyük geliyordu Ace'e Ve Amirallerin 4-5 gömlek büyük geldiği hiç kimse 2-3 yılda KK level olamaz eğer Baş karakter ve yancısı değilse
Çok doğru Oda bu Haki işini birden kucağımıza düşürdü. Millet Vergo > Ace , Vergo > Jinbei diyordu zamanında sırf bu haki davasına
Elbette o vizyonsuzlar kadar Ace'i aşağılamıyorum. Bence güçlü bir çar. Ancak, zaman atlaması öncesi , o zamanın şartlarıyla bile olsa 3 tip haki gösterebilmiş karakterler vardı Hancock gibi, Rayleigh gibi vs vs. O yüzden Ace'in kapatması gereken çok ciddi açıkları var.
Yani şöyle düşünelim. Sabo, Mera Mera yemeden önce bile ölmeden önceki Ace'den çok daha güçlü bir çar idi. Base haliyle zorlanmadan Burgess'a east blue fodder'ı muamelesi yapabiliyordu. Dof'u alabileceğini biliyordu vs. Çünkü temel dövüş becerileri ve haki basmış Dragon yanında, bunun üstüne Mera'yı yedi.
Ace ise disiplinsiz bir genco maalesef ve pek de birileri tarafından Sabo'nun eğitildiği kadar eğitilmemiş. Tamam meyvesine Sabo'nun olduğundan daha hakim ancak temel beceriler ve haki de öldüğü sırada Yeni Dünya standartlarında ciddi geride idi.
Sırf ateş ile yarattığı yıkım gücü ve kıvraklığı ile hala Queen, Jack, Smoothie, Cracker gibi nispeten vasıfsız kumandanları falan yenebilir. Ancak Dof kadar dolu bir çara karşı zor.
Tek başına Kuş Kafesi bile anormal bir olay OP evreninde bana sorarsan.
Ha Ama Ace'in Dof yendiği bir senaryo çizilemez miydi ? Çizilirdi ? Abes durur muydu ? Durmazdı. Ancak, Ace biraz daha yetkin bir haki kullanıcısı gibi resmedilseydi dostum.