VS Savaş Lordları vs Komutanlar Turnuvası (3.Round- Donquixote Doflamingo vs Portgas D. Ace)

Kim Kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    39
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya akademik ağızla konuşma bana entelektüel dürüstlük ne demek? :ROFLMAO: Ilık mısın? Diyorum ki sana tamam kaynak materyal dışını ciddi alalım o zaman Luffy gram ileri seviye haki kullanıcısı olmadan Shiki ve Ray dengi adam yeniyor. Onlara da kabul müsün?
Ee Croco'yu yenmiyor mu :unsure: Shiki'ye karşı en azından gear kullanıyordu, kaldı ki film ile roman aynı derecede sayılmaz canonluk olarak. Hadis dereceleri gibi düşün. Filmde birkaç fikri Oda'dan almışlardır, karakter tasarımı vs. Sanci'nin o pislik davranışı Oda onaylıymış mesela. onun gibi düşün.

Ace, Going Merry'nin 2-3 katı 5 gemi yanyana geldiğinde tek atak ile kül edebiliyordu. Hem de kasmadan. Adam Alabasta zamanı zaten zaman atlamasının hemen sonrasındaki Zoro'dan 4-5 kat daha güçlüydü. Yıkım açısından belki 20-30 kat.

Kenan Komutan'nın Fatih'ten kalan şarabı dikip iki üç top mermisiyle halledebileceği bir kaç bomboş gemiden bahsediyorsun. G3 Luffy için sıradan bir şey bu. Ace hikayeye dahil olduktan 2 arc sonra Luffy G3'le daha büyük yıkım yapabilecek seviyeye geliyor. Arada 2 arc var sadece zaman atlaması bile yok.

Ace kendi bedeninden çıkan alevi yukarı doğru yükseltip alev sütunu oluşturduğunda üzerine fırlatılan evleri yakıyordu. Yani kendi bedeni kadar alevler bile binaları yok ediyordu.

Karasakal ile dövüşü sırasında, yeteneklerini emen bir yeteneğe karşı dövüşmesine rağmen, şehir bloğu seviyesinde patlama ve yıkım oluyordu, devasa taşlar yerinden oynuyordu. Wano'da, Zoro Onigashima'nın boynuzunun ucunu kesti diye delirdi millet, Ace buna yakın şeyleri o zaman gösterdi.

Tahtadan kasabayı yakıyordu. Dediğim gibi Lobby Luffy de aynı kasabayı tek G3'le yok eder gökdelen boyunda ateş çıkarmasına gerek bile kalmaz.
Hadis dereceleri gibi düşün. Filmde birkaç fikri Oda'dan almışlardır, karakter tasarımı vs. Sanci'nin o pislik davranışı Oda onaylıymış mesela. onun gibi düşün.

Bana dürüstlük diyen adam Hadis gibi işliyor diyor. :ROFLMAO:

• Haha
Tepkiler: kekomancer
Kenan Komutan'nın Fatih'ten kalan şarabı dikip iki üç top mermisiyle halledebileceği bir kaç bomboş gemiden bahsediyorsun. G3 Luffy için sıradan bir şey bu. Ace hikayeye dahil olduktan 2 arc sonra Luffy G3'le daha büyük yıkım yapabilecek seviyeye geliyor. Arada 2 arc var sadece zaman atlaması bile yok.

Tahtadan kasabayı yakıyordu. Dediğim gibi Lobby Luffy de aynı kasabayı tek G3'le yok eder gökdelen boyunda ateş çıkarmasına gerek bile kalmaz.

Bana dürüstlük diyen adam Hadis gibi işliyor diyor. :ROFLMAO:
Yıkım seviyesi en fazla hangi seviyede OP karakterleri? Yalnız Doflamingo’dan tut Enel’e Kaido gibi karakterlerin hepsi ada yıkıyor en fazla. Beyazsakala sözde Dünyayı yok edecek güç diyor ama görmedik onu. Geçen YouTube’da gördüm Luffy için Moon level demişler. :ROFLMAO:

• Like
Tepkiler: J-Man
G3 Luffy için sıradan bir şey bu.
Pek de sıradan bir şey değil aslında. Kaldı ki G3 Luffy yıkım gücü de saydığım isimlerin çoğunda yok.

Kenan Komutan'nın Fatih'ten kalan şarabı dikip iki üç top mermisiyle halledebileceği bir kaç bomboş gemiden bahsediyorsun.
Arlong'un bile top gemisini ağzında yakalayıp talsit gibi çiğnediği evrende mi ? OK.

Luffy G3'le daha büyük yıkım yapabilecek seviyeye geliyor.
Ennies Lobby'i diyorsan oradaki yıkımı o kadar büyük değil Ace'inkinden. Kaldı ki Ace'in sınırı bu değil, adam güle oynaya attı bunu. Luffy bağıra çağıra, gücünün son damlası ile sıktı o G3 yumruğunu Lucci'ye. Aynı değil.

Tahtadan kasabayı yakıyordu.
Tüm Onigashima dövüşü tahtadan bir bina içinde ve çatısında yaşandı dostum bu mantıkla. Queen'in yok ettiği bir kolon dahi yok.

Dediğim gibi Lobby Luffy de aynı kasabayı tek G3'le yok eder
Evet sonra Luffy cüce bir fodder'a dönüşür çünkü max yıkım gücü odur. Ace'inki ise maks'ı falan değil, random bir şey adam için. Ve rakibi ataklarını emdiği halde böyle bir yıkım gücü vardı.

Cracker'ın Bisküvi askerleri erir karamel olur, Queen, Sanji'nin ifritinden bile yandı, Entei ile kavrulur. Smoothie zaten vasıfsız. Jack ise :D jack yani açıklamaya bile gerek yok. Perospero'nun Jack'den iyi featleri var.

Geçen YouTube’da gördüm Luffy için Moon level demişler. :ROFLMAO:
OP, üç büyük arasında açık ara en güçsüz kaldı bir türlü "ada skalası" lanetinden çıkamadığı için bazı fanlar makatlarından element uyduruyorlar :D

Anca Honey Moon seviyesi olabilir.

Pek de sıradan bir şey değil aslında. Kaldı ki G3 Luffy yıkım gücü de saydığım isimlerin çoğunda yok.
Diğer isimleri ben karıştırmadım bile. Lastik ateşten daha yıkıcıdır dedim. İki yıldan, Zoro’dan Kumabotlardan söz eden sensin.

Ennies Lobby'i diyorsan oradaki yıkımı o kadar büyük değil Ace'inkinden. Kaldı ki Ace'in sınırı bu değil, adam güle oynaya attı bunu. Luffy bağıra çağıra, gücünün son damlası ile sıktı o G3 yumruğunu Lucci'ye. Aynı değil.

G3’le denizci gemisini ortadan ikiye yarmıyor mu Luffy? Dandik ödül avcısı filosundanki gemilerden daha güçlü, daha büyük ve daha sağlam olan denizci gemilerini.

images

Diğer isimleri ben karıştırmadım bile. Lastik ateşten daha yıkıcıdır dedim. İki yıldan, Zoro’dan Kumabotlardan söz eden sensin.
Dostum ben o isimlerin yıkım gücü ile kıyaslayarak "yıkım gücü" daha fazladır. Deyince sen de "Hangi yıkım gücü" dedin, ben de söyledim. Sonra sen lastiğin daha fazla diye girdin olaya. Nitekim, zaten benim Lastik daha az yıkıcı diye bir iddiam yoktu onunla sen çıkageldin :D

G3’le denizci gemisini ortadan ikiye yarmıyor mu Luffy? Dandik ödül avcısı filosundanki gemilerden daha güçlü, daha büyük ve daha sağlam olan denizci gemilerini.
Dostum, Gemiyi göçertmek ile içindeki her şey ile beraber kül etmek ayrı. kaldı ki O sırada G3 Luffy'nin tüm gücünü tüketen onu savunmasız kılan bir güç iken, Ace" ya geçerken bir selam çakayım" tavrıyla yakıyor o gemileri.

Ve tekrar söylüyorum konu hiç bir zaman lastik vs ateş olmadı. Haa Cracker üzerinden bir çıkarım yapıyorsan o zaman da şunu söyleyeyim. Bu evrende "blunt damage" yani ezici hasar denen şey her zaman "pierce damage" delici/kesici hasar denen şeyin gerisinde kaldı.

Kılıç ustaları dövüşleri vs buna tonla örnek sunuyor. Ace'de ikisi de var. Hem delici, hem patlayıcı.

Kaldı ki, eğer Luffy'nin Giant Axe atağını tüm sayfa olarak koysaydın, gemiyi ortadan ikiye yarmadığını görürdük.

wIw2WQvtys7QwAAAABJRU5ErkJggg.png

Gemiyi belli bir yere kadar eziyor ve deliyor. Bu kadar. Etkileyici elbette ancak Gemi yok ettiği ya da yardığı yok. Ayrıca gemiye ortadan vurmuyor baş kısmına yakın bir yerden yamultuyor, geminin küçük bir kısmını eziyor sadece.

0422-014.png
0422-015.png

Dev Kamçı atağı ile 3 adet Yelken Direğini anca yok ediyor. Ve Buradaki 2. sayfada Luffy'nin geminin ne kadar küçük bir kısmına hasar verdiğini görüyoruz.

Ondan sonra Lucci isimli Rangyaku atağı ile geminin demir iskeletini kesiyor.

0422-016.png

Ve ancak Lucci'nin bu atağından sonra Askerler, "Gemi Tehlikedee" diyor.

0422-017.png

Buna rağmen, gemi büyük ölçüde tek parça ve Luffy'nin yaptığı hasar geminin toplamına ufak kalıyor.

Tüm bu hasardan sonra ancak, Onigumo'nun emriyle seri top atışına tutularak batırılıyor:

Yani 3 G3 saldırısı, bir elit rokushiki, seri top atışı sonrası bir gemi güç bela yok oluyor. Baroq Works gemilerinden çok daha büyük kabul ancak o gemilerden 5 tanesini, bir çocuğun evinin aşağısındaki bakkaldan ekmek almaya giderken ki eforu ile yok edebilmek. Bu geminin ancak 1/20'ine hasar verebilmekten gene çok çok öte bir şey.

Kaldı ki meyvesi tanıtılırken, Beldeleri, Şehirleri yakıp kül ettiği, savaş gemilerinin içinden geçtiği söyleniyor. Yani 5 Baroq Works gemisi adamın limiti falan değil, kahvaltısı en fazla.

Hele Ace'in işlendiği spin-off daki featlere hiç girmiyorum. Oda çizmediğinden dikkate almıyorum ama alırsak zaten saydığım komutanlar çok kek kalır yanında.

Tekrar ediyorum, şahsi fikrim Dof alır yönünde ama Ace de boş adam değil. Ace'i de hiç sevmem bu arada :D

• Like
Tepkiler: kekomancer
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hakkımızda

• One Piece Türkiye Forumu – One Piece evrenine dair her şey burada! En son manga bölümleri, spoilerlar, anime sahneleri, teoriler, caps'ler ve tartışmalar forumumuzda sizleri bekliyor. Ayrıca Solo Leveling, Tower of God, Breaker gibi sevilen manhwa ve webtoon serilerini de tartışabilir, Marvel & DC çizgi roman evrenlerine dair sohbetlere katılabilirsiniz. Forumumuza katılarak anime, manga ve çizgi roman dünyasını birlikte keşfedin!

Kullanıcı Menüsü