Diğer isimleri ben karıştırmadım bile. Lastik ateşten daha yıkıcıdır dedim. İki yıldan, Zoro’dan Kumabotlardan söz eden sensin.
Dostum ben o isimlerin yıkım gücü ile kıyaslayarak "yıkım gücü" daha fazladır. Deyince sen de "Hangi yıkım gücü" dedin, ben de söyledim. Sonra sen lastiğin daha fazla diye girdin olaya. Nitekim, zaten benim Lastik daha az yıkıcı diye bir iddiam yoktu onunla sen çıkageldin
G3’le denizci gemisini ortadan ikiye yarmıyor mu Luffy? Dandik ödül avcısı filosundanki gemilerden daha güçlü, daha büyük ve daha sağlam olan denizci gemilerini.
Dostum, Gemiyi göçertmek ile içindeki her şey ile beraber kül etmek ayrı. kaldı ki O sırada G3 Luffy'nin tüm gücünü tüketen onu savunmasız kılan bir güç iken, Ace" ya geçerken bir selam çakayım" tavrıyla yakıyor o gemileri.
Ve tekrar söylüyorum konu hiç bir zaman lastik vs ateş olmadı. Haa Cracker üzerinden bir çıkarım yapıyorsan o zaman da şunu söyleyeyim. Bu evrende "blunt damage" yani ezici hasar denen şey her zaman "pierce damage" delici/kesici hasar denen şeyin gerisinde kaldı.
Kılıç ustaları dövüşleri vs buna tonla örnek sunuyor. Ace'de ikisi de var. Hem delici, hem patlayıcı.
Kaldı ki, eğer Luffy'nin Giant Axe atağını tüm sayfa olarak koysaydın, gemiyi ortadan ikiye yarmadığını görürdük.
Gemiyi belli bir yere kadar eziyor ve deliyor. Bu kadar. Etkileyici elbette ancak Gemi yok ettiği ya da yardığı yok. Ayrıca gemiye ortadan vurmuyor baş kısmına yakın bir yerden yamultuyor, geminin küçük bir kısmını eziyor sadece.
Dev Kamçı atağı ile 3 adet Yelken Direğini anca yok ediyor. Ve Buradaki 2. sayfada Luffy'nin geminin ne kadar küçük bir kısmına hasar verdiğini görüyoruz.
Ondan sonra Lucci isimli Rangyaku atağı ile geminin demir iskeletini kesiyor.
Ve ancak Lucci'nin bu atağından sonra Askerler, "Gemi Tehlikedee" diyor.
Buna rağmen, gemi büyük ölçüde tek parça ve Luffy'nin yaptığı hasar geminin toplamına ufak kalıyor.
Tüm bu hasardan sonra ancak, Onigumo'nun emriyle seri top atışına tutularak batırılıyor:
Yani 3 G3 saldırısı, bir elit rokushiki, seri top atışı sonrası bir gemi güç bela yok oluyor. Baroq Works gemilerinden çok daha büyük kabul ancak o gemilerden 5 tanesini, bir çocuğun evinin aşağısındaki bakkaldan ekmek almaya giderken ki eforu ile yok edebilmek. Bu geminin ancak 1/20'ine hasar verebilmekten gene çok çok öte bir şey.
Kaldı ki meyvesi tanıtılırken, Beldeleri, Şehirleri yakıp kül ettiği, savaş gemilerinin içinden geçtiği söyleniyor. Yani 5 Baroq Works gemisi adamın limiti falan değil, kahvaltısı en fazla.
Hele Ace'in işlendiği spin-off daki featlere hiç girmiyorum. Oda çizmediğinden dikkate almıyorum ama alırsak zaten saydığım komutanlar çok kek kalır yanında.
Tekrar ediyorum, şahsi fikrim Dof alır yönünde ama Ace de boş adam değil. Ace'i de hiç sevmem bu arada