Fındık toplamanın yevmiyesi baya iyi diye biliyorum. Yoksa beleşe mi çalıştırmak amaç?
İş ağır.Fındık toplamanın yevmiyesi baya iyi diye biliyorum. Yoksa beleşe mi çalıştırmak amaç?
Yoksa senin Karadenizli sana bunu da mı yaptırdı?İş ağır.
Yok benim patronun fındıklıkları yoktu. Bir arkadaşın işçileri bırakıp gidince mecbur biz gidip yardım ettik. Orada da toplamadık, toplanmış, çuvallanmış fındıkları kabuktan ayırma makinesine verip torbalanma alanına kadar yardım etmiştik. O dağ bayırda toplayıp, torbalama işi ağır iş. Milletin isyan etmesi normal.Yoksa senin Karadenizli sana bunu da mı yaptırdı?
Yevmiyesiyle bile herkesin katlanacağı iş değil. Dik zeminde ilkel şartlarda taşıma oluyor yerine göre. Toplaması, taşıması, barınması ve çalışması ayrı dert.Fındık toplamanın yevmiyesi baya iyi diye biliyorum. Yoksa beleşe mi çalıştırmak amaç?
Fındık toplamanın yevmiyesi baya iyi diye biliyorum. Yoksa beleşe mi çalıştırmak amaç?
Dağda bayırda topluyor sonra dağın tepesindeki eve taşıyordum cuvalları, cuvalı 8 liraya xDYok benim patronun fındıklıkları yoktu. Bir arkadaşın işçileri bırakıp gidince mecbur biz gidip yardım ettik. Orada da toplamadık, toplanmış, çuvallanmış fındıkları kabuktan ayırma makinesine verip torbalanma alanına kadar yardım etmiştik. O dağ bayırda toplayıp, torbalama işi ağır iş. Milletin isyan etmesi normal.
![]()